MV Agusta'lar Neden İkinci Elde Ölü?

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Turismo Veloce 800 Rosso ilanlarina bakiyorum, en pahali ilan sifirinin yarisi fiyatina. Bu kadar guzel gozuken ve incelemelerde begenilen boyle bir makine neden bu kadar ucuza gidiyor? Tracer 7 veya Tiger 660/800 yerine bu motor aklimi cok celiyor. Celme sebebi de o guzelligi ve sesi aslinda baska bir sey degil.

Bu MV Agusta'lar zengin aleti olup ilk sahibindan cikinca daha da kullanmasinin ekonomik olarak mantiksiz oldugu aletler falan mi? Bunu alip normal hayatimda ve gezilerde kullanamaz miyim? Sorunca garip geliyor kulaga biliyorum ama sifirinin yarisindan daha ucuza alici bulan tek marka Bajaj'di su piyasada benim bildigim. Acaba insanlar boylesine egzotik motorlari neden ucuza ilan varken tercih etmiyor?

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Turismo Veloce 800 Rosso ilanlarina bakiyorum, en pahali ilan sifirinin yarisi fiyatina. Bu kadar guzel gozuken ve incelemelerde begenilen boyle bir makine neden bu kadar ucuza gidiyor? Tracer 7 veya Tiger 660/800 yerine bu motor aklimi cok celiyor. Celme sebebi de o guzelligi ve sesi aslinda baska bir sey degil.

Bu MV Agusta'lar zengin aleti olup ilk sahibindan cikinca daha da kullanmasinin ekonomik olarak mantiksiz oldugu aletler falan mi? Bunu alip normal hayatimda ve gezilerde kullanamaz miyim? Sorunca garip geliyor kulaga biliyorum ama sifirinin yarisindan daha ucuza alici bulan tek marka Bajaj'di su piyasada benim bildigim. Acaba insanlar boylesine egzotik motorlari neden ucuza ilan varken tercih etmiyor?
Ha ducati ha agusta..
Al birini vur ötekine...
Servis ? Parça ?...

Motosikleti
Dominar D250
sorunun cevabı hala 2023 model sıfır km ilan olmasında yatıyor. satılmadıktan sonra nasıl para edecek ki? Türkiye'de buna binmek büyük fantezi olur parayı hiç önemsememek lazım, araba dünyasının Alfa Romeosu gibi olmalı tahminimce.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Linç yeme pahasına fikrimi belirtiyorum.
Bizim milletimiz motosiklet konusunda biraz zevksiz eh bir de işin servis ve bakım maliyeti olayı girince uzak duruyorlar.
Yoksa bir tasarım harikası hele o kırmızı rengi ve selesi arka sivri kuyruğu ön deponun genişliği offff

Motosikleti
Yamaha XSR700

Hangi egzotik makinenin 2. eli iyi ki? Africa Twinden başka 😁

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Boyunuz 175cm'den uzunsa hiç bakmayın ilanlara zaten; çok kompakt sıkışık bir motosiklet Tourismo Veloce. 175'lik insana güzel yakışır (hadi zorlarsan 180), üstüne sıkıntı verir.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Eger istanbulda binecekseniz ikinci el alabilirsiniz. Bu biraz neden broadway e biniliyor surekli ilcelerde demek gibi birsey aslinda. tamamen kolaya kacma ve maddiyat, bazi ilcelerde sadece broadway gorursun bazilarinda sadece reno 9. saglamligina ikinci eline , piyasadaki sayisina ve usta bulunabilirligine bakiliyor. dogru olanda bu aslinda. ulkemiz bu yila kadar alismis japona, degismesi bu vergi dilimlerinden sonra yavas yavas olacaktir. Bende de STRS765 var, 900 liste fiyati suan 600 km de 635 bine buluyorsun. nerdeyse 33% altina ama yine de satilmiyor. kotu aletmi hayir, ingilterede heryerde, hindistanda bile cok var ama bizde yok. ne zamanki triumph servis agini genisletir, parcasi kolay bulunur o zaman tutulur.
diyelim elektronik bir parcasi ariza verdi, gelmesi ne kadar surer? aylarca yatarsin belki. Hele birde ist disinda biyerde yolda kalirsan buyurun cenaze namazina.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
cevap veriyorum, linçlemezseniz demeyecem, yiyorsa deneyin diyecem
istisnalar kaideyi bozmadığından söylüyorum
bizim milletimiz motosikletten anlamaz, motosikletin ne için olduğunu da bilmez
keyif ve lüksten önce anadolu kurnazlığı fikriyatı vardır genlerinde, bindiği sürdüğü üzerinde eğlendiği aleti aldığı fiyata hatta daha fazlasına satmak ister. kendisi de ruhu da fakirdir
agustaya binmekten korkar, gider yamahaya daha çok para verir (müthiş zeka)
başkalarının algısıyla, toplumun dayattığıyla sahte bir zevk algısı geliştirmiştir.
honda mı, honda iyidir, eniştemin dayısının eniştesi öyle dedi
kul yapısı, elbette bozulabilir, sorun çıkarabilir
ama korkarak yaşarsan, hayatın geçip gitmesini seyredersin

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Ben de "bizim milletten bir cacık olmaz da ondan" deyip arttırıyorum.
Bu cumleye yorum yapmayacagim ama yorum yapacagim tek konu, belki yine bizim yatirim algimizla firmalar ile ilgili ama distributorlerimiz yetersiz yatirim yaptilar bunca zaman avrupali motorlara. Bu avrupalilari alip cok pisman olan var, motor kotu oldugundan degil, parcadan kaynakli ustadan kaynakli. Overallda bir ise yaramamazlik var bence diyeyim bende. CF moto gireli ne kadar oldu, suan piyasada girla. neredeyse avrupali fiyatina yetisti alet :) bu tamamen yatirim reklam, kampanya, servis vs,..

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Türkiye'de insanların çoğu mevcut ekonomik şartlarda az yakan, bakımı nispeten ucuz olan, parçası servisi yaygın, piyasası olan marka modellere odaklanıyor.
MV Agusta gibi markalar biraz kumar. Ama servis ve yedek parça ağı yaygın olsaydı, piyasada da çok tutulsaydı şu anki ikinci el fiyatlarına bulunamazdı zaten.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
2004'ten beri firmanın sahipleri bile mali olarak dara düşünce sahip olmak istemeyip satmış. Bir ara Harley Davidson falan satın alıyor markayı. Kaynak Kullanan 2 kişi biliyorum, Satın alırken fiyat ducati , servise gelince hizmet CF Moto.

edit: Cf moto dedim ama cf motonun servis ağı yine iyi. Parça bulamama konusunda ve servis ağı olmayan aklınıza hangi marka geliyorsa CF Moto yerine yazabilirsiniz.

Motosikleti
1190 ADV
MVAgusta'nın yarısından çoğunu KTM aldı diye biliyorum, Türkiye'de kim getiriyor bu markayı ? KTM servisleri hizmet vermiyor mu ?

ben turismo veloce yi çok mutlu mesut kullanıyorum, inanılmaz keyifli bir sürüşü var, uzun yolda da kullandım , sürüş pozisyonu çok rahat çok iyi gidiyor. yorum yazanlar doğru yazmışlar genelde, bir japon sorunsuzluğu beklemeyin, kronik italyan problemleri var ama ben şu ana kadar parça ve garanti problemi yaşamadım, arka sinyal su aldı mesela, garantiden değiştiler, 6 ay sonra diğeri çalışmamaya başladı, yine garantiden değiştiler ve hiç beklemedim. servis fiyatları biraz öpüyor, bu yaz başında standart bakıma, sadece yağ ve yağ filtresi değişti, zincir temizlemişler etc 9500 lira verdim.
kronik problemlerinin arasında ön farın içten kırılması var mesela, benim başıma gelmedi ama servise girince farı kontrol edelim dediler, kıırlırsa değiştiriyorlar garantiden (3 yıl garanti bu arada) bir kaç kişinin başına gelmiş, motordaki gps motor kapalıyken de aktif ondan dolayı uzun yattığında aküyü bitirebiliyor akü de 2-3 kere bitme problemi yaşarsanız akünün ömrü de gidiyor, o yüzden motorun yanında sarj aleti veriyorlar :) benim motorum şu an 13500 km de 2 kere akü değişti. scs debriyajlı modellerde (lusso) debriyajın 15000km de bittiği söyleniyor ve debriyaj balataları , işçilik vb 80 bin tl lerde masraf çıkıyor ben o yüzden rosso modelini aldım. 13500 km de yim bir debiryaj problemim yok olursa da scs kadar pahalı değil.
mesela motoru tazyikli suyla yıkamamak gerekiyor, elektronikleri japonlar gibi değil, sağına soluna çok su kaçmasa iyi olur, motor yıkadıktan sonra kuruyana kadar arıza ışığı yananlar falan var. benim başıma gelmedi ama ben kendim dikkatli bir şekilde yıkıyorum.
aklınıza takılan başka soru olursa cevaplamaya çalışırım .

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
MVAgusta'nın yarısından çoğunu KTM aldı diye biliyorum, Türkiye'de kim getiriyor bu markayı ? KTM servisleri hizmet vermiyor mu ?
KTM sanırım son sahibi, arada proton falan alıyor bi ara. K-Rides getiriyor olmalı şu an.

Bir dönem Mercedes de hisse almıştı sattı , şu an bir Rus yöneticisi var ama satın alan şirket nedir ne değildir bilmem , KTM ile ilgisi yok Kibar Holding TR distribütörü..

Neden ölü sorusuna cevap , TR de distribütör aracılığıyla satış , servis faaliyetlerinde bulunan tüm markalar ikinci elde ölü çünkü bu ufak ölçekli distribütör firmalarına güven duyulmuyor , yani motosikletin kendisiyle ilgili büyük bir problem yok..

Tr de şu an sadece Honda ve Yamaha distribütörsüz faaliyette , diğerlerinden Bmw ve Bajaj ise çok eski ve popüler motorları var..

Küçük ölçekli distribütörler geçmişte motosiklet satın alanları çok üzdü , motorların devamı gelmedi , yedek parça gelmedi , servisler rezalet , garanti deyince herşeye kullanıcı hatası deyip sıyrıldılar vs vs..

Son düzenleme:

F54

BİZ DAHA KTM TRİUMPH yeni yeni alışıyoruz mv aprilla ducati vs 20 yıl sonra belki tek tük yollarda görürüz
sebebibi zaten herkeşler tarafından biliniyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar