Millete yeter mi bilmiyorum ama malum kesime yetmez muhtemelen... Sennheiser HE1 falan ister onlar, $59000, vergiler haric![]()
Amfili bereketO kulaklığı alanın bir de iyi kulaklık amfisi alması gerekirTutmayın vatandaşı ...
siz daha önce Vincent kullandınız, Vincent Sv236 aklıma takılıyor sürekli, magnat monitor supreme 1002 kuleler ile iyi bir eşleşme olur mu acaba?
Magnat monitor supreme 1002 kule hoparlör satın aldım, bu hoparlörlere uygun eşleşme sağlayabilecek eski/yeni nesil amplifikator seçimi için konu ile ilgili tecrübe sahibi üstadlardan yardım istiyorum, bütçe olarak çok fazla high end cihazlara bulaşamayacağım maksimum (10.000tl)
şu an hoparlörleri geçici olarak pioneer sa-950 ile kullanıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=olbWQUU7Hjs
Dali'lerle gayet iyi performans vermişti Vincent.
Bir arkadaşımın elinde var sv236. ilgilenirseniz özelden yazın, numarasını vereyim, görüşün.
Eski cihazlarda şu sorun oluyor , zaman içinde elektronik parçaların özellikleri değişiyor , direnç değerleri , kapasitör değerleri değişiyor , mekanik parçalar toz ve kir kapıyor , lehimler gevşiyor , bazısını anlamak imkansız, kör-topal çalışıyorlar ya da düşük performans veriyorlar. Hatta genelde tamir edilmiş oluyorlar , yoksa güzel bir sistemi kimse kolay kolay satmaz. Bu riski de göz ardı etmeyelim.
aynı tip hoparlörler geniş açı elde etmek için üst üste konur. dalga yayılımı
magnat burda neyi murat etmiş anlamadım
ses monitörler yerleştirilirken
eşkenar üçken kuralı
bas seslerde de odanın modal rezonans ı dikkate alınmalı
Dali'lerle gayet iyi performans vermişti Vincent.
Bir arkadaşımın elinde var sv236. ilgilenirseniz özelden yazın, numarasını vereyim, görüşün.
Can bey’e dün uğradım, profesyonel bir mağaza, tabi mağazada epey seçenek var, bana networklü bir Yamaha receiver önerdi onu da beğendim, biraz daha inceleyip noktayı koyacağım, internet üzerinden değil görerek dinleyerek alışveriş yapmak daha iyi olacak, teşekkür ederim.
Kule hoparlörler zaman içerisinde kalın ve kısa olmaktan, dar ve derin olmaya doğru evrildiler. Sebeplerini tahmin etsem de tam olarak bilemiyorum.
Bir yan etkisi, öne bakan büyük (12" ve üstü) bass sürücüleri imkansızlaştı. Yerine 2 ya da 3 tane daha küçük bass sürücüsü, ya da yana bakan bass sürücüleri kullanılır oldu.
En popüler olan da iki tane 6.5" bass sürücüsü, lakin yeterli olanı görmedim daha. Minimumda iki tane 8" bass sürücüsü gerekiyor yeterli miktarda ve kaliteli bass üretmek için.

hoparlör kabin hesaplarında ciddi bir mühendislik var, bazı markalar gizli sürücüler yerleştiriyorlar kabinlere (mesela kef referans serisi) bas sesleri daha yoğun sevenlere kule hoparlör olmaz 25-30cm sürücülere sahip hoparlörler var veya kaliteli bir subwoofer ile desteklenebilir, sistemde sub olunca bana sinema sistemi gibi geliyor karşıdan bakınca, stereo hifi sistemden uzaklaşmış hissediyorum. Fiyatı uygun geldi bir anlık gaz ile kule hoparlör aldım fakat hiç tarzım değil bana küçük ve kaliteli iki tane bookshelf hoparlör yetiyor, şimdilik kuleleri kullanacağım bakalım zaman ne gösterir.
[url]https://i.hizliresim.com/LKruR5.jpg[/url]
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------
dijital platform olarak ne kullanıyorsunuz? Tidal, Deezer, Spotify, Apple music gibi
:mrgreen: Nerdee o kadar para , keşke olsa da psikopatlığa razıyım![]()