Mütahit ve oturma raporu

Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
742
Birşey danışacağım beyler biz bir daire aldık ve mecbur kaldığımız için oturma raporu çıkmadan daireye yerleştik.
Dairenin satış sözleşmesinde 2014.10.30 tarihinde oturma raporu mütahit tarafından alınıp daire teslim edilecektir yazıyor ama hala rapor alınamadı.Oturma raporu alınamadığı için apartmanda şantiye elektriği ve suyu kullanılıyor.Şantiye elektriği suyuda aşırı pahalı her ay 350-400 tl odeme geliyor daire başına.Mutahite nasil bir yaptirimda bulunabilirim arastirdim net bir bilgi bulamadim.Mutahit surekli bir dahaki ay oturma ruhsati cikacak sabredin diye diye 8 ay kandirdi bizi.Ben suan mutahite ne yapabilirim nasil bir yol izlemem gerekiyor dava acma vs gibi bana tavsiyeniz var mi oneriniz var mi bir yol gosterin lutfen.Herkese simdiden tesekkur ederim .
 
Katılım
10 Nis 2010
Mesajlar
1,714
Satış sözleşmesi, tapu, elektrik ve su tesisat uygunluk belgesi, yapı denetim firmasından alınacak ruhsat ile belediyeye gidip kendiniz de alabilirsiniz. Sonra da elektrik, su aboneliği alırsınız. Bölgeye göre yaklaşık Toplam 1000TL tutar.

Müteahhit tarafından yapılmasını istiyorsanız, önce noter kanalı ile kendisinden yazılı olarak talep edin, yasal süre dolunca mahkemeye gidersiniz.
 
Katılım
4 Eyl 2006
Mesajlar
579
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sinir bir durum işi yarım yamalak yapmak.
 
Katılım
5 Nis 2015
Mesajlar
24
Bizde bir ara öyle kullanmıştık. %30 civarı daha pahalı elektrik. Şöyle bir şey var su sayacı olmadığı için daire başına binaya toplam olarak geliyor su faturası onu daire başına bölüyorlar. Ödemeyin bu kadar basit siz bize şu tarihte gelecek dediniz o tarihten sonra faturayı ödemeyin çünkü daireye çıkmıyor o fatura müteahhit ödemek zorunda yasal yaptırım uygulayamaz size. Ya da en kötü ihtimal şantiye elektriği %30 daha pahalı gelen faturadan %30 düşün o tutarı paylaşın aranızda
 
Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
742
Noterden mutahite karsi talep etmeyi dusunduk, isler dahada uzar diye cekiniyor apartman sakinleri.Notere gitmek tek care sanirim 7 ay gecti, belki 7 ay daha gecistirir noter araciligi ile ihtarname cekmezsek en iyisi tavsiyenizi uygulamak sanirim.Tesekkur ederim
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
3,557
iskan deniyor buna.. yillarca iskan alamamis daireler var..bizim site bile dev gibi firma olmasina ragmen iskani zor aldi..
 
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
belediyeden is bitirmesi alinmis mi?

belediyeden % 100 is bitirmesi alinmis ise muteahhitin ssk borçları olabilir.

belediyeden veya yapi denetimden seviyeyi öğrenin, bina tamamen bitik ve size gore eksik bir sey yoksa, ve bu halde is bitirme alinmadiysa projeye aykiri bir durum da olabilir.

projeye uygun yapilmis ise iskani bina olarak siz de alabilirsiniz, gectigimiz bir iki yil icinde yeni bir yasa cikarildi yanlis hatırlamıyorsam.

belediyeden iskanin neden alınmadığını öğrenin. ona gore hareket edersiniz.

son bir not, piyasa sartlarina gore iskan alinmasi bir ila iki yil arasidir. cok anormal bir durum degil sizinkisi.
 
Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
742
Bizim mahallede bizim binadan 3 ay sonra yapilan binalar oturma raporunu aldi.Bizim apartmani yaptiran mutahitin 4 apartmani daha var 1 senelik falan binalar.O apartmanlarada oturma raporu alamamis nedenini bilmiyorum.En iyisi tavsiyenizdeki gibi belediyeye gidip sorayim.

Projeye uymayan bir durum olmasi halinde rapor vermiyorlar ise mutahite nasil bir yaptirimim olabilir.7 aydir 300-400 tl elektrik su faturasi oduyoruz.Sozlesmemiz var izlemem gereken prosedurleri arastiriyorum.Cok tesekkur ederim tavsiye ve yorumlariniz icin.
 
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
diğer binalara da alamadiysa ssk borcu vardır yuksek ihtimal.

sizinki ile 5 bina eder ki bu da en az 50 -60 bin tl ssk borcu demek, bina metrajlari büyükse rakam yukari çıkar.

belediyeye gidip danisin en guzeli, bize de gelismeleri haber edin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst