bişeyin şahidi. ne zaman çağırdılar. hemen gel mi diyorlar yoksa seçim günü mü gel diyorlar
İşte zarf verirsin pusula verirsin yada şuraya imza at filan gösterirsin yada seçmen kağıtı ile liste karşılaştırma orada belli olur 5-6 kişi olacaksınız görevlendirme orada dediğim gibi oluyor öteki türlü de akşam olunca sayımda da pusulaya bakcaksık söylenen ile mühürlü oy doğru mu şahit olacaksın
Bu pazar istanbul seçimi için sandığa çağırdılar..
Hı anladım ordaki sandık görevlilerin yaptığı gibi işlemleri yapcam.. Kaçta gitcem ya iletişim numarası da koymamışlar smse ..Vay bana vaylar bana..
kaçta gitmen gerekli bilmiyorum ama şunu biliyorum.
gitmessen başın belaya girer
Hadi canım daha neler![]()
Yok gideceğim ne yapıp edip..
çağrıldıysan sabıkan oldukça temiz hiç bir parti ve benzeri şeyler üye olmadığın ve oldukça saf ve temiz biri olduğun için araştırılıp çağrılıyorsun. bunu araştıran çağıran da devlet baba oluyor.
gitmessen devlete karşı gelmiş olursun![]()
Bu pazar istanbul seçimi için sandığa çağırdılar..
Hı anladım ordaki sandık görevlilerin yaptığı gibi işlemleri yapcam.. Kaçta gitcem ya iletişim numarası da koymamışlar smse ..Vay bana vaylar bana..
adı üzerinde, "şahit" olacaksın
seçimde, oy verme sürecinde atlanmış, bilinmeyen, yanlış yapılan bir durum/vaka olduğundan uyaracaksın.
her adım kanuna göre mi yapılıyor, bunlara şahitlik edeceksin.
mesela kimse seçmen ile o meşhur odacığa giremez. girenleri uyarmak sandık başkanının, sandık görevlilerinin görevidir.
kimse uyarmıyorsa sen uyaracaksın
okuldaki avukat ile tanışmalısın, gerekirse ona danışacaksın, burda şöyle bir durum oldu beni dinlemiyorlar gelin müdahale edin diye...her okulda en az 1 avukat olacak. emin olabilirsin.
sayımı dikkatlice kontrol edeceksin
gerekirse, mesela, öndeki aday her 50-100-150 oy sayısına ulaştığında tüm oyların üzerinde geçeceksiniz
mesela
x aday 50 oy
y aday 48 oy
bağımsız a aday 1 oy
bağımsız b aday 1 oy
şeklinde kontrol edilmesini sağlayacaksın
sayım bitince tüm görevliliern ve sandık başkanının sayım tutanağını düzgün yazmasını imzalamasına şahitlik edeceksin. problem olursa avukat müdahale edecek
özetle seçim düzgün yürüyor mu, herkes kurallara uyuyor mu, hepsine şahitlik edeceksin.
yanlış durum olursa, müdahale edeceksin, ya da avukata danışacaksın.
gerekirse şerh düşecekler, avukat aracılığyla

Avukat vs meseles Oy ve Otesi icin gecerli bildigim kadariyla, parti gorevlendirmelerinde var mi emin degilim.
Gitmezsen başın belaya girer
Gidersen ve malum parti o sandıktan az oy alırsan da basın belaya girer.
Seni tanımak güzeldi dostum :queen:
Ben telefona oy ve ötesinin uygulamasını kurmuştum ve oy sayımı yaparken telefona yazmıştım oyları ve sayım bittikten sonra bizim partiden yetkililerin verdiği kağıda oy bilgilerini girdim ve sınıftaki tüm görevlilerin imzasını alıp yetkili arkadaşlara teslim ettim.
Evet orada görev gözlemcilik, illegal durumlara itiraz edebilirsin.
Biz oy sayımında kararsız kaldığımız oy kağıtlarını en sona ayırdık ve oy sayımı bitince o kararsız kaldığımız oy kağıtlarına baktık ve karşı görüş olduğumuz halde Tayyibe giden bir oyu kabul etmiştik, oy basılması gereken çizgiden baya taşmış ama biz o oyu geçerli saydık. Normaldir, herkes heyecanlı ve yanlışlıkla taşırıyorlar ve oyu geçerli saydık. Adil olmak lazım,