Mumlama ile su yalıtımı

Tekrar merhaba.

Hazır kar kış yağmur derken su yalıtımı yine bir sorun oldu. Bu videoda her yerde bulunan birkaç basit malzeme ve çok daha basit bir hazırlık sonrası yazlık botları kışın da kullanılacak seviyede su direnci sağlayacak duruma getiriyoruz. Hatta bu sayede motosiklet botlarına ayrıca yağmurluk veya kılıf ihtiyacını da ortadan kaldırabilirsiniz.

Lütfen uygulamanın açık alanda veya çok iyi havalandırılan bir ortamda yapılması gerektiğini, uygulama esnasında eldiven kullanmanızın bir seçenek değil ihtiyaç olduğunu, çok yüksek ısıların sorun yaratacağını, kurutmanın odada soba arkası gibi bir yerde kesinlikle yapılmaması gerektiğini unutmayın.

Uygulama doğru yapılırsa kusursuz yalıtım sağlamakta ve en azından bir sezon işlem tekrarı gerektirmeden kullanılabilmekte.

Uygulama kumaş ve deri yüzeylerde çok başarılı olmakta. Bu nedenle ayakkabu haricindeki alanlarda da kullanılabilir ancak unutmayalım ki çamaşır makinesinde yıkanması gerekecek bir kumaşa bu işlemi yapar ve ardından makinede yıkarsanız tüm makine ve beraberinde yıkanan herşey parafinle kaplanacaktır. Bu konuya dikkat edelim.

İlgili videoyu aşağıda bulabilirsiniz. İzlediğiniz ve yorumunuz için şimdiden teşekkürler, iyi seyirler.

Benim kışlık 4riders’lara kullanmalık bir yöntem :queen:

Emeğine sağlık abi. Senin sayende her işimizi kendimiz yapmaya başlayacağız :thumleft:

kural [Z] seviyorum abi seni on numara adamsin sadece motosiklet icin deyil bu bilgi ömür boyu lazim olur valla bende denicem haftaya tskler.🤗

Hocam elinize sağlık, tebrik ve teşekkür ederim. Yağmurda pek kullanmıyorum motosikleti, ihtiyacım yok yani ama anlatımı da çok beğendim, hiç atlamadan sonuna kadar izledim. :bestmt:

nyk

Baya faydalı güzel projeymiş. Yalnız bunu uygulayınca hava geçirgenliği de kalmaz diye tahmin ediyorum, yanılıyor muyum?

Motosikleti
Ns200
Ben direkt olarak mumu kumaş yüzeye sürüp çakmakla ısıtarak kumaşın içine geçmesini sağladım. Arka arkaya 2kez yapınca kumaş muma doymuş oldu. Bu yönteme göre daha zahmetsiz.

Mersin İl Temsilcisi
Su geçirmezlik spreyleri de aynı mantıkla yapılıyor sanırım

Baya faydalı güzel projeymiş. Yalnız bunu uygulayınca hava geçirgenliği de kalmaz diye tahmin ediyorum, yanılıyor muyum?

İşin güzel tarafı da bu, hava geçirgenliği bir miktar düşse de kesinlikle fazla etkilenmiyor. Yani bot yazlık ama su geçirmez oluyor, iki farklı botta ve şiddetli uzun yağmurda 2 saatlik yolculşukta denendi onaylandı ve kullanılmaya devam ediliyor :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:53 ----------

Ben direkt olarak mumu kumaş yüzeye sürüp çakmakla ısıtarak kumaşın içine geçmesini sağladım. Arka arkaya 2kez yapınca kumaş muma doymuş oldu. Bu yönteme göre daha zahmetsiz.

Sizin uygulama kesinlikle daha zahmetsiz, lakin kumaşın derinlerine ve içine tam olarak işlemiyor. Bu yöntemle kumaşı oluşturan ipliklerin içine işleyerek temel seviyede işini yaptığı için çok daha etkili oluyor. Doğrudan ısı kaynağına maruz kalması zorunluluğu olmadığı için (işi hızlandırmak için ısıya tabi tutuyoruz, yoksa bıraksak da ispirto uçup kuruyacak) kumaşa ateşin verebileceği zararlardan da korunmuş oluyor. Ayrıca kesinlikle yüzeysel kalmıyor, isteseniz de istemeseniz de kumaşın altına kadar geçip her noktaya nüfuz ediyor.

Bu tekniği su direncini arttırmak istediğiniz deri ürünlerde de güvenle kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar