Mükemmel Panik Fren Örneği

Kazaya kilitlenmeyip, algısını açık tuttuğu için kendini büyük bir kazadan kurtaran mükemmel bir panik fren örneği.Paylaşmak istedim sizlerle..

[YT]fvgsB4CwDfM[/YT]

mükemmel filan değil. ordak tali yol olmasa taklayı atıyordu. şanslı adammış.

Abs'siz bir motorda güzel bir şekilde panik fren yapmış, kitlememiş.

volkanmet86'nın dediği gibi tali yol olmasa çayıra çimene uçacaktı, sonuçta oraya gelene kadar durmadı motor o konudan şanslı.

Bence en güzel ve örnek gösterilmesi gereken panik fren burdaki videoda..Bana göre %100 sürüş becerisi var bu videodaki örnekte.
Motoru sağa yada sola çekme ihtimalinde sıkışırım düşüncesi olmuş sanırım,o anda motorunu bildiğinden güzel bir panik fren örneği yapmış.

viraja bekitin, yanlayarak girecek sandım halbuki fren yapıyormuş. Arkayı kaydırmasa, kaydırdığı anda bırakıp tekrar bassa ön freni tam anlamıyla kullanabilirdi. Kendini dara sokmuş yani
Videonun baştan sona hata olduğunu açıklamaya gerek bile yok heralde

Sürüşü değil dikkat çektiğim nokta, frende paniklemeyip kurtarabilmesidir.Panik yapmış kilitlenmiş olsa dümdüz çayır çimene dalardı.Birde merak ediyorum kaçımız aynı noktada motoru yatırmadan kurtarabiliriz?

O yolda 180 yapan adam panik freni mükemmel yapsa nolur ? Bugün kurtarır , yarın patlar...

Mükemmel frenleseydi motor önden arkadan kaymazdı. Viraj öncesi 70 civarı bir hızı var motoru dengeleyebilse dönecek ama yapamadı.

Sürüşü değil dikkat çektiğim nokta, frende paniklemeyip kurtarabilmesidir.Panik yapmış kilitlenmiş olsa dümdüz çayır çimene dalardı.Birde merak ediyorum kaçımız aynı noktada motoru yatırmadan kurtarabiliriz?

Kilitlemiş zaten tekerleği. arka tekerlek, arka tarafta rodeo yaparken ön freni tam anlamıyla kullanacak babayiğit, dünyanın yörüngesine kadar yol alır.
Özetle videoda doğru düzgün ön fren yok, olsa yan yola girmeden virajı döner giderdi.

Enduroyla gezilecek yolda basıyor birde titrete titrete:)Sonrası sadece panik..

Kilitlemiş zaten tekerleği. arka tekerlek, arka tarafta rodeo yaparken ön freni tam anlamıyla kullanacak babayiğit, dünyanın yörüngesine kadar yol alır.
Özetle videoda doğru düzgün ön fren yok, olsa yan yola girmeden virajı döner giderdi.

Ön frenle virajı dönebilecek momentumu sağlayabileceğini sanmıyorum.Ön fren kullansaydı motorun dengesi kısıtlanırdı gibi.

Zaten video'yu dikkatli izlediğinizde adam iki frenide kullanıyor, artı ön frenide kullanıyor.Km telleri ön tekerde olur km saatine bakarsanız birden 30 40 düşüp tekrar çıkıyor.Ön teker kitlenir gibi olunca tekrar salıyor.Harika bir fren kombinasyonu uygulamış sınırlarda..

Ön frenle virajı dönebilecek momentumu sağlayabileceğini sanmıyorum.Ön fren kullansaydı motorun dengesi kısıtlanırdı gibi.

Zaten video'yu dikkatli izlediğinizde adam iki frenide kullanıyor, artı ön frenide kullanıyor.Km telleri ön tekerde olur km saatine bakarsanız birden 30 40 düşüp tekrar çıkıyor.Ön teker kitlenir gibi olunca tekrar salıyor.Harika bir fren kombinasyonu uygulamış sınırlarda..

o kasa zx9 ön tekerden okumuyor hızı

önü kilitlemiyor,arkayı kilitliyor.

birde ön amortisör ön yüklemesinin sağ sol eşit olsaymış iyiymiş

Ön frenle motoru durduramayacak da arka frenle mi durduracak yani? Hocam kusura bakmayın Video etkilemiş tabi ama inanın bocalayan sürücüden başka bir şey yok videoda

panik frenini yesinler o yolda hangi akla mantık o motoru öyle kullanıyor birisi bana bunu izah edebilir mi

sonradan yorumlara bakayım dedim de bir yorum gayet güzel açıklamış kısa net. İDİOT

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar