Bu yağ düşük kaliteli bulgar yağıdır..
Kimse kimseyi kandırmasın..
Kimse kimseyi kandırmasın..
Baya derinlerden cikarip bulmussun konuyu. Benim bildigim kadariyla ipone yagindan sikayet eden kimse yok.şpone kullanıp memnun kalan varmı?
benim servis shell koyuyordu, ben ipone koydum kışı onunla geçirdim. sabah soğuğunda ilk çalışma normal olarak cikle ile oluyor, vites geçişleri biraz daha yumuşak oldu diye düşünüyorum. eskiden nadiren de olsa 2. vitesten atardı. ipone yi genelde cross/enduro yarışçıları kullanıoyor diye biliyorum ya da reklamlara çok kapıldım. bu yağ olayını başka bir başlıkta sanırım detaylı açıklıyorlardı. bi bulsam da okusam iyi olurdu aslında.
bence herşeyden önce dogru degerlerdeki yağı doğru motora koymak lazım!
kardeşimin ktm 620 ye motul 10-50 koyduk 20günde krank kol çıkardı!
tr de 3 tane var motordan motor aylardır yatıyo!
yagı koydugumuz gün bana mükemmel motor ucuyo sadece sesli calısıyo biraz demişti dikkat et yüklenme dedim castrol 10-50 devriyajı kacırıyodu bu kacırmadı ama kol cıkardı enteresan.hiçbi yaga güvenim kalmadı.koyarım 20-40 yarı sentetik devam
Motul 5100 15w 50 yarı sentetik kullanıyorum ve viteslerin bu kadar yumuşak olduğu başka bir yağ yok( Castrol ve mobil diğer denediğim markalar) . İpone ise APİ standardı SG olduğu için pek kullanmak istemedim.Mesela Castrolun Api standardı SJ , Motul 5100 'ın SL olması lazım ama İpone gibi pahalı bir yağın APİ standardını neden yükseltmezler. Bilen birisi bu konuda yardımcı olursa sevinirim.Bildikleri bir şey mi var acaba ??
Kılavuzlarda karşılaması istenilen API değerleri belirtilir. Yeni nesil motosikletlerde genellikle beklenilen en düşük standart SG dir. Bazı motorlarda ise daha da düşük olabilir.
Kılavuzlarda genellikle belirtilir "belirtilen standartların altında veya üstünde bir yağ kullanmayınız" diye. Yani SG standartlarını barındırmayan daha üst bir yağ işinize yaramayacaktır.
Ve üst standarlarda yağ bulmak mümkün iken daha düşük standartları da barındıran yağ bulmak daha güç
Bende 5100 kullanıcısıyım, Motul 5100, SG/SH/SJ/SL standartlarını barındırıyor olmasıyla bu anlamda da gayet güzel bir yağ![]()
Arkadaşlar arabamda kullandığım yağ arttı.Bunu motosiklette kullanabilir miyim ? Teşekkürler şimdiden
Shell 15w-40 http://www.turkoilmarket.com/Shell-Helix-HX5-G-15w-40-3-Lt,PR-663.html