müjdeler olsun, uzun zamandır duyulmayan sevinilecek bir haber

En iyi yatırım devlet kurmak sanırım. İlk başta düşük vergi ile insanları çek sonra daya gitsin. Üretimmiş vs boş işler gerek yok.

Koy her ürüne %50 vergi yattığın yerden para gelsin. Çok zengin olursam şeş kaza bir ada alıp devlet kuracağım.

Şaka bir tarafa damat yakında sokağa çıkıp elindeki kırbacı savurarak çalışın fakirler diyecek..

Tarla sulanan köyün tarlasına su sayacı koyup, mahalle evindeki suyla aynı parayı çiftçiden isteyen memlekette yaşadığınızı unutmayınız. Lütfen yani!

Bence burada asıl amaçlanan vergi geliri değil, cari açığı kontrol altına almak.

Şöyle bir gerçek var ki, cari açığı kontrol altına almak, sadece vergi koyarak engellenecek bir mevzu değil. Yurtiçinde ikame olarak yerli malı üretmeliyiz ki, insanlar dışarıdan mal almak yerine yerli malı kullansınlar.

Böylece cari açığı kontrol etmiş oluruz.

Fakat gel gör ki, içeride de işler anlattığımız gibi olumlu gitmiyor. Üretim yapmak isteyen girişimcilerin önünde birsürü engel var. Yüksek vergiler var.

Bence burada asıl amaçlanan vergi geliri değil, cari açığı kontrol altına almak.

Şöyle bir gerçek var ki, cari açığı kontrol altına almak, sadece vergi koyarak engellenecek bir mevzu değil. Yurtiçinde ikame olarak yerli malı üretmeliyiz ki, insanlar dışarıdan mal almak yerine yerli malı kullansınlar.

Böylece cari açığı kontrol etmiş oluruz.

Fakat gel gör ki, içeride de işler anlattığımız gibi olumlu gitmiyor. Üretim yapmak isteyen girişimcilerin önünde birsürü engel var. Yüksek vergiler var.

Buradan da anlıyoruz ki asıl amaçlanan; cari açığı kapatmak değil, vergi geliri.

Motosikleti
D400
Ülkede vergi halka hizmet için kullanılır.

Bizim ülkemizde vergi nerede dediğinizde soruşturma acıyorlar.

Motosikleti
DOMİNAR 400 UG 23
2 dolara al 15 lirada vergi ver.Yazık bu millete.Bize vestel telefon kullanın diyorlar kendileri ipad pro kullanıyor.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.İşin kötü yanı bunlara rakip diye gelenlerde sıçıp batırıyor.Paran yoksa değerin yok bu memlekette.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
dün bizim elektrikli odun motorunu tamir ettim, normalde biz onu tamir ettirirdik ve fix tamir fiyatı 120 lira, içine çöp sıkışsa 120 lira. bilya dağılsa yine 120 lira....

dün biraz daha farklı oldu tabi, göbek bilyası dağılmış, yaklaşık 10 km ötede bir yer buldum sora sora. "öncü teknik" 5 liraya bir tane bilya aldım iç çapı 1 cm ve dış çapı 2,5 cm..

bilyayı bir şekilde oturttum odun motoruna ve motor canavar gibi şimdi, hatta dün kocaman 2 tane dut ağacından birini devirdim, onun yerine rezidans dikiyorum... şaka yaptım motosikletime kapalı park alanı yapıyorum :) ağaç katlettim dün hemde meyve ağacı...

odun motoru için tamir maliyeti 5 lira + 5 lira yakıt, 10 lira servis bedeli toplamda 20 lira + 30 lira vergi tahsis ettim babamdan. 50 liraya verginin vergisinin vergisini koyarak hallettim...

edit: arkadaşlar ben önlem alıyorum peki siz? motosiklet evin içinde duruyordu benim ama artık bahçeye kapalı park alanı yapıyorum, ola ki deprem olur da ev yıkılırsa motosikletim göçük altında kalmasın diye uğraşıyorum.. hatta odamı da evin en üst katına taşıdım, bir miktar bilgisayarımı da sağlama aldım diyebilirim...

yarın bir gün afet gelir çatarsa sonra "çalışıp yeniden alırız" cümlesi para etmez.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar