Nikahın müftü tarafından kıyılması müslümanlar açısından yerinde bir karardır, çünkü islama göre evlilikte bazı şartlar vardır, kadının haklarını koruma amaçlı Ziynet miktarı, yapılan dua ve tövbei istiğfar vs durum böyleyken Aslında akla şu soruyu sormak lazım, müslümanların nikahını neden imamlığı bilmeyen kişi kıyıyor, haşmet bey camide namaz kıldırmaya gelince, namaz kılmadığınız için bilmiyorsunuz sanırım, namaz kıldırmak için devlet memuru imam olmaya gerek yok namaz kıldırmayı bilen her müslüman camidede evde namaz kıldırabiliyor, yaptığım bu açıklamalar müslümanlar içindir müslüman olmanyanlar beni zaten ilgilendirmez
bu mevzu neden bu kadar büyütüldü anlamıyorum.
özenilen o amerikada, avrupa ülkelerinde yıllardır din görevlileri (papaz, haham vs.) nikah kıyıyor.
iş Türkiye'ye gelince neden bu kadar tepki çekti?
arkadaşın da dediği gibi sonuçta o adamlar da memur, nikah memuru gibi.
Hayırlı olsun ElonDark93, çokçok mutlu olun.:bestmt:
Ben konuyu siyasetçilerin yaptığı gibi gündem değişsin diye açmıştım.
Az önce sağlık ocağına gittim işler burda da çok enteresan işliyor.
Bu sağlıkçılarla tek anlaşamayan benmiyim sadece? (nişanlım da ameliyathane hemşiresi bu arada)
Nişanlımın aile hekimi farklı benimki farklı ama aynı sağlık ocağı arada sadece bir duvar var.
Onun nikah işlemleri için sağlık raporları arasında akciğer grafisi istemiyor doktor benim raporumda istiyor. Sebebini soruyorum prosedürler böyle normalde akciğer grafisi şart diyor. Sonra yan odaya girip nişanlımın doktoruna 'geçen hafta nişanlımdan akciğer grafisi istememişsiniz diyorum' evet diyor. Yan odada benim aile hekimim benden istiyor ama nasıl oluyor diyorum bu iş??
Evet beklenen cevap!!!
''Ben istemem o ister, her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır'' diyor. Konu sağlık raporu yiğitlerin yoğurt yemesiyle olacak iş mi diyorum? ''git dilediğin yere şikayet et'' cevabını alıyorum.
Ya yemin ediyorum biz bitmişiz okeye dönüyoruz cidden bak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
Sağol sende çok çok mutlu olursun inşallah.
İkinci bir emre kadar nikah işlemlerini durduruyorum. Müftü arıyorum. :mrgreen:
O müftü buraya gelecek. :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
https://www.google.com.tr/amp/www.s...rlar/yilmaz-ozdil/muftu-nikahi-2-2058626/amp/
Bu aralar nedense sözcü okuyorum.
Ben teklif filan etmedim.Sağol, çok teşekkürler.. Biz teklif aşamasındayız daha, erkek arkadaşımın daha askerliği var..::saad::
Aaa Sözcü okumak mı, vovovov HARAM!
O da fetöcü oldu çıktı, bilmiyo musun.. (ağır ironi içerir)
Ozenilen Avrupa ülkelerinde papaz escinsel nikahi da kiyiyor. Bizim muftuler de kiyacak mi?
Demokrasi a la carte bişey degil ki biraz bundan alayim bak burda bu var aa Kanada da gece alkol satılmıyor hadi onu alalim vs.
O zaman alevilerin nikahini alevi dedeleri, musevi vatandaslari hahambasi, Ortodokslari bilmemkim vs kiysin.
Konu cok ciddi, avrupada var deyip gecistirilecek birsey değil