Mudanya - Eceabat - Cunda Turu (4 gün - 1.750 km)

Yıllık iznimi almadan motosikletimle yapacağım en uzun soluklu yolculuğun planlarını yapmıştım bile. İznimi almamla birlikte eşyalarımı toplayıp yola düşme vakti geldi çattı. Salı sabahı erkenden yola düştüm.

Yol güzergahım ise şu şekilde:

İlk durağım Mudanya olacak. Ankara-Mudanya arası 415 km. Burada bir gece kaldıktan sonra Bandırma ve Biga üzerinden Lapseki'ye gideceğim ve buradan arabalı vapur ile Gelibolu'ya geçip buradan da Eceabat'a devam edeceğim. Mudanya'dan Eceabat'a kadar kat edeceğim yol yaklaşık olarak 300 km. Son durağım olan Cunda'ya gitmek için ise Eceabat'tan arabalı vapur ile Çanakkale'ye geçeceğim. Sonrasında Troya ve Assos'a uğrayarak Cunda'ya ulaşacağım. Yolculuğumun bu bölümü 215 km. Yolculuğum dönüş kısmı ise Balıkesir-Bursa-Eskişehir istikametini takip ederek Ankara'da son bulacak. Dönüş yolculuğum ise 680 km.

Arkadaşlar daha fazla bilgi ve fotoğraf için www.sinancinar1.blogspot.com adresine bakabilirsiniz.

Tavsiyeler:

1. Coffee Shot (Mudanya)

2. Kalami (Mudanya)

3. Çamlı Kahve (Tirilye)

4. Liman Balık Lokantası (Eceabat)

5. Bıyıklı Pansiyon (Cunda)

6. Gölpark Tesisleri (Bursa-Balıkesir Yolu Uluabat Mevki)

sam0464g.jpg

Mudanya'dan birkaç kare

sam0465b.jpg

sam0470dn.jpg

sam0472m.jpg

sam0480h.jpg

Gelibolu yolundan birkaç kare

sam0486y.jpg

sam0491fm.jpg

sam0498d.jpg

Gelibolu Yarımadası'ndan kareler

sam0507n.jpg

sam0515k.jpg

sam0519r.jpg

sam0521o.jpg

sam0534c.jpg

sam0539w.jpg

sam0540k.jpg

sam0544z.jpg

sam0548q.jpg

sam0549jr.jpg

sam0557i.jpg

sam0564d.jpg

Truva'dan kareler

sam0571kj.jpg

sam0580e.jpg

sam0584c.jpg

sam0601r.jpg

sam0605z.jpg

sam0607n.jpg

Ve Assos...

sam0617h.jpg

sam0623o.jpg

sam0628qs.jpg

sam0629b.jpg

sam0630u.jpg

Son olarak Cunda'da kaldığım yerden birkaç fotoğraf

sam0634k.jpg

sam0635y.jpg

sam0639zt.jpg

sam0641m.jpg

sam0648e.jpg

Arkadaşlar hepinizin yolu ve bahtı açık olsun :cat:

Çok teşekkürler.Gezi yazılarınızı okudum.Siz gezmeyi ve yazmayı biliyorsunuz.Ben çok beceremem.Bolu ya gider Oltu cağ kebabı yerim mesela.:cherry:Sizinde yolunuz açık olsun.

ben de temmuz ortası aynısını yapmayı planlıyorum...bozcadaya bu rotadan gitmeyi planlıyorum..çok keyifli görnüyor...

F54

güzel gezi olmuş
bende vakti kısıtlı diğer arkadaşlar gibi bu rotayı izleyeceğim sanırım
balıkesir çanakkale arası takılacağız
her yıl bodrum a gidilmiyor:salut:

gezi rotası güzel ama ,sanki anlatım biraz az olmuş,paylaşım için teşekkürler.

ulus,cebeci,çankaya...gardaş deriz kankaya...bize her yol paris değil,bize her yer ankara...güzel gezi...tebrikler(ayran kafası)

güzel fotolar tebrikler . rotada çok başarılı .
tavsiyeleri not aldım .

Ellerine yüreğine sağlık ne kadar güzel bir gezi yapmışsın seni tebrik ederim üstad :) Başka gezilerinide bekliyoruz biz biyerlere çıkıp gidemiyoruz, dostlarımız gitsin gezsin de maceralarını gezilerini zevkle dinleyelimm :))

Çok teşekkürler.Gezi yazılarınızı okudum.Siz gezmeyi ve yazmayı biliyorsunuz.Ben çok beceremem.Bolu ya gider Oltu cağ kebabı yerim mesela.:cherry:Sizinde yolunuz açık olsun.

dostum teşekkür ederim :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------

ahanda benim rotam....:p

dostum muhakkak gidilmesi gereken bir rota umarım en kısa zaman da gerçekleştirirsin. şimdiden yolun açık olsun :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:40 ----------

ben de temmuz ortası aynısını yapmayı planlıyorum...bozcadaya bu rotadan gitmeyi planlıyorum..çok keyifli görnüyor...

erro dostum kesinlikle çok keyifliydi. ben zaman yetmediği için Bozcaada'ya geçemedim benimde gitmek istediğim bir noktaydı

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------

güzel gezi olmuş
bende vakti kısıtlı diğer arkadaşlar gibi bu rotayı izleyeceğim sanırım
balıkesir çanakkale arası takılacağız
her yıl bodrum a gidilmiyor:salut:

dostum bende de sınırlı vakit olduğu için rotayı biraz kıstım:pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------

tekerınız duz bassın guzel olmus

eyvallah dostum

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------

gezi rotası güzel ama ,sanki anlatım biraz az olmuş,paylaşım için teşekkürler.

dostum mesaj alındı :) bir daha ki paylaşımda muhakkak göz önünde bulunduracağım bu yapıcı eleştirini teşekkürler :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:51 ----------

ulus,cebeci,çankaya...gardaş deriz kankaya...bize her yol paris değil,bize her yer ankara...güzel gezi...tebrikler(ayran kafası)

:cherry: eyvallah dostum :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------

güzel fotolar tebrikler . rotada çok başarılı .
tavsiyeleri not aldım .

dostum umarım tavsiyeler işinize yarar :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------

Ellerine yüreğine sağlık ne kadar güzel bir gezi yapmışsın seni tebrik ederim üstad :) Başka gezilerinide bekliyoruz biz biyerlere çıkıp gidemiyoruz, dostlarımız gitsin gezsin de maceralarını gezilerini zevkle dinleyelimm :))

Samet dostum teşekkür ederim :cherry:

Patriçya burnuna giderken yanımdan geçtiniz, o sırada denize giriyordum. Güzel bir gezi olmuş :)

Patriçya burnuna giderken yanımdan geçtiniz, o sırada denize giriyordum. Güzel bir gezi olmuş :)

dostum ne tesadüf :) bir daha yolum düşerse rakı balığı umarım beraber yaparız :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------

güzel gezi olmuş tekeriniz her daim düz bassın

teşekkür ederim dostum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar