Muayenesiz Araç Cezası?

Arkadaşlar merhaba, motosikletimin muayenesi 8 ocakta bitti ancak kış mevsimi motoru çıkarmadığımdan muayene yaptırmadım henüz.. önümüzdeki salı gününe tarih aldım muayene için.. ancak takdir edersiniz ki hava çok güzel bu aralar ve bugün yarın çıkıp biraz dolaşsam mı diyorum kaşıntıdan.. muayene hariç motorda her şey tamam.. sigorta ekipman vs. bu durumda polis arkadaşlar durdurursa en kötü senaryo nedir merak ediyorum.. sanırım 235 tl cezası varmış 2019 için ancak motoru bağlarlar mı bilen başına gelmiş arkadaşlardan duymak isterim? ya da muayene tarihi 3 gün sonraya alındığı için ceza yazamazlar gibi bir durum var mı ?vakit ayırdığınız için teşekkürler.. ek olarak bir kazaya karışma durumunda muayenesiz olmak bir dezavantaj mıdır?

En kötü senaryo muayeneye kadar trafikten men ve para cezası. Hapsetmezler merak etmeyin.

1. Seferde 235 tl ceza 7 gun muayne icin sure .2 defa 7 gunun sonunda ceza yersen 488 tl + cekici ile teslim ederler cekici parasi odersin yine 7 gun sure .muayneye randevu alip almadigina bakmazlar 1 gun bile gecse yazarlar cezayi.2. Defadan sonra surekli 488 tl ceza cekici ile teslim seklinde devam ediyor.

1. Seferde 235 tl ceza 7 gun muayne icin sure .2 defa 7 gunun sonunda ceza yersen 488 tl + cekici ile teslim ederler cekici parasi odersin yine 7 gun sure .muayneye randevu alip almadigina bakmazlar 1 gun bile gecse yazarlar cezayi.2. Defadan sonra surekli 488 tl ceza cekici ile teslim seklinde devam ediyor.

Arkadaş açıklamış.

Benim diyeceğim başka, durduk yere yara yapma kendine sabret biraz daha, muayeneden sonra gezersin.

Hep bişey olmaz dediğimiz zaman başımıza bişey gelir.

Kazasız sürüşler.

Kanunen çekici ya da römorklu uygun bir taşıyıcı ile gitmelisiniz 2. cezadan sonra. Fakat evden istasyona diye çıkıp yeniden çevirmeye girerseniz açıp göstererek telefonunuzdan randevuyu belki sorun çıkartmaz memur, çok ters anına gelmezse.

Kanunen çekici ya da römorklu uygun bir taşıyıcı ile gitmelisiniz 2. cezadan sonra. Fakat evden istasyona diye çıkıp yeniden çevirmeye girerseniz açıp göstererek telefonunuzdan randevuyu belki sorun çıkartmaz memur, çok ters anına gelmezse.

tabi muayene randevu günü dışında yakalanırsa randevuya gidiyorum diyemez.

Birde muayeneye girmeden o cezaları ödeyip, muayeneye 0tl para cezası ile birlikte girmen gerekiyor. O cezaları ödemez isen muayeneye almıyorlar :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar