Muayenelerle ilgili her şey

Emeğiniz ve uğraşınız için teşekkürler.
Acemi bir motorcu olarak şimdi doğru anlamış mıyım diye ve daha iyi anlaşılsın diye yineliyorum: Ben şimdi yeni bir motosiklet aldığımda ilk 3 yıl boyunca muayeneye gitmiyorum(Doğru mu?) ve 3 yılın sonunda muayene yaptırıp, sonrasında da 2 yıl da bir muayeneye gidiyorum. Bu mudur? Doğru anlamış mıyım?

Aynen dediğin gibi çok doğru anlamışsın.İlk muayene süresi 3 yıl,3 yıl sonunda da 2 yıl +2 yıl ........gidiyor.

azönce bilgi edinme formunu hem fax olarak hemde mail olarak karayollarına ilettim inşallah trafikten gelmeyen cevap buradan gelecek die bi umut bekliyorum bu arada beşiktaştaki polis 1 yıl geçer ve muayene yaptırmazsam ceza yiyeceğimi söyledi devlet devletin kanununu tanımıyo çok enteresan...

Arkadaşlar,2005'in 5.ayından itibaren trafiğe çıkan motosikletlerin ilk muayene süresi 3 yıl devamında 2 yıl olmak zorunda kanunen.Kimse maillerle uğraşmasın oraya mı gideyim buraya mı gideyim demesin.Çözüm gayet basit kayıtlı olduğunuz trafik şubesine gidiyorsunuz,benim muayene sürem yanlış yazılmış diyorsunuz.Görevli memur size hazır olan dilekçeyi veriyor.Boşluklara kendi bilgilerinizi dolduruyorsunuz ve ruhsatla birlikte EK-1 formu,Zorunlu trafik sigortanızı veriyorsunuz,ertesi gün de gidip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz hepsi bu kadar.Bu arada 30.YTL masrafınız oluyor.Artık herkes üstüne düşeni yapsın.Bu hakkımızı gözgöre göre yedirmeyelim.En kaba hesapla 200 YTL karımız var bu işten.Artı 3 sefer muayene istasyonlarına gidip uğraşmaktan da kurtuluyoruz.

tuzla araç muayene istasyonu

merhaba arkadaşlar tuzla arac muayene ıstasyonunda temız kagıdı cıkartılıyormu bu konuda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım

temyiz kağıdı Kartal'da.
muayene için işim olmuştu ordan biliyorum Tuzla,temyiz kağıdı işlemleri için Kartal'a göndermişti.daha sonra değişip değişmediği konusunda bilgim yok.
4-5 ay önce uğraşmıştım ordan biliyorum.
kolay gelsin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tuzla'daki egzozt muayene değilmiydi

tuzla'daki istasyonda geçmiş dönem mtv borcunu'da ödeyebilirsin,temiz kağıdıda alabilirsin.

yaşasın zafer bizim muayene süresini uzattım sonunda...

merhaba arkadaşlar 2005 ağustosta aldığım motosikletimin ruhsatındaki 1 yıl yazan muayene süresini olması gerektiği gibi 3 yıl olarak uzattım,şayet 2005 model olupta ruhsatında 1 yıl yazanlar bir an önce trafik tescil bürolarına gidip düzeltirsinler.yasa 01/01/2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir.resmi gazete 23 eylül 2004 25592 sayılı yedinci bölüm ,d.fıkrasında açıkça anlatılmaktadır.
bilgilerinize sunulur.

Teknik muayene süresi

Forumda daha önceki konularda teknik muayenelerin 2 sene kadar önce kanunla degiştiği ancak uygulanmadıgı konusu işlenmişti
Bu sebeple 25/5/06 tarihinde trafige çıkardıgım motorumun teknik muayene süresinin 1 yıl yazıldıgı için tekrar arzuhalcime ulaştırarak üzerinde düzeltme yapılması için ilgilenmesini rica ettim
ancak ruhsatım, trafik tescilin 8. aydan sonraki ruhsatları 3 yıllık süre verdikleri daha önceki tarihler için böyle bir uygulama yapmadıkları seklinde söylem ile geri geldi.
BU konudaki yorumlarınızı bekliyorum.
Yer.43 / KÜTAHYA

Arkadaşım ; her yetkili farklı yorumlar yapabiliyor. Ama işin doğrusu 2006 yılından itibaren alınan motorlar için geçerli olacaktır.
Burada 3 arkadaşım ; 2006 şubaet , 2006 mayıs ve 2006 haziran çıkışlı motorlarında gidip düzeltme yaptırdı.
Gidip tekrar denemeni , daha yetkili biriyle konuşmanı tavsiye ediyorum!

Bu düzeltme nerede yapılıyor. Trafikte mi yoksa muayene istasyonunda mı?

Boyle seylerle ugrasmayim, gidin iki dakkada (yani 1/2 gun) yeni muayene yaptririn, 2 seneligine o zaman dikkat edin, ben edene kadar zaten iki yazdilar, oldu bitti

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dr_Hook

Motosikleti: SYM Mio 100
Bugün, 17:46 PM

--------------------------------------------------------------------------------

Boyle seylerle ugrasmayim, gidin iki dakkada (yani 1/2 gun) yeni muayene yaptririn, 2 seneligine o zaman dikkat edin, ben edene kadar zaten iki yazdilar, oldu bitti

50 ytl az bir paramı...O paraya motorun bakımlarını yaptırır insanlar...Saçma uygulamanın ceremesini bizlermi çekelim.....

Süper Moderatör (BBRR)
2 yıl değil ilk alındığında yani sıfır motorda 3 yıl mütakip yıllarda her iki yılda bir ve 2006 yılında alınan tüm tesciler uzatılıyo öle ay farkı falan yok

2 yıl değil ilk alındığında yani sıfır motorda 3 yıl mütakip yıllarda her iki yılda bir ve 2006 yılında alınan tüm tesciler uzatılıyo öle ay farkı falan yok

Eeee ne yani, 2005 yılı yararlanamıyormu bundan, olurmu öle şey yaa, biz napcaz peki. Bu eşitlikve kazanılan haklar ilkesine biraz ters düşüyor.

Forum içerisinde dahi çeşitli yorumlar
demekki uygulamanın türkiye şartlarında böyle olması normal
bu konuda elinde belgeli bilgi olan varmı ?
varsa eklermisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar