sağol kardeşim bende şişli trafiğe mail attım ilgilenmezseler alt kat pasaportta tanıdıklarım var 
@insane, üzücü bir durum. Kanuna göre aslında suç teşkil etmeyecek bir konuda suçlu durumuna düşmüş ve ceza almışsınız. Ancak ruhsatınızda belirtilen tarihe kadar muayene yaptırmadığınız için siz de suç işlemişsiniz. Hukukçu değilim, ama bence bu devlet, o cezayı size ödetir. Siz bu arada kanuna göre suç olmayan bir durumun, evrakta suç teşkil edecek şekilde beyanından dolayı mağdur olduğunuz için dava açabilir ve uğradığınız zararın tazminini isteyebilirsiniz. Ama burada davalı (muhatap) kim olur, orası karışık. Sonuçta 49 YTL'yi belki geri alırsınız, ama bu size 1049 YTL'ye mal olabilir. Siz bir avukat arkadaşınız varsa, görüşün.insane' Alıntı:Arkadaşlar ben de 1 hafta önce muayene sürem geçti (oysa motoru alalı 1 sene 3 ay oldu) diye 49 ytl ceza yedim, memura muayene süresi 3 yıl olması gerekirken 1 yazmışlar dedim, ben anlamam dedi ve yazdı cezayı, bunu trafik polisi bilmezse kim bilicek, şimdi bu yazdığı cezayı napıcam ben, haftaya ilk işim de ruhsattaki hatayı düzelttirmek olucak... Bu bana ceza yazan bilgisiz polis için ayrıca ne yapabilirim acaba? Bu cezayı nasıl ödemem?
abi sen bana 600 RR ı ver ben yarın onuda halletireyim :queen: :queen: :queen: yarın ruhsat ile gidip değiştireceğim :bounce:PHAETONW12' Alıntı:allah allah yaw,ben geçen ay 17.07.2006 da çınarlıda arkadaşın motoruna vize yaptırdım,tarihi yazacakları sırada 2 yıl olması gerektiğini söyledim,oradaki görevli bayan memur,hayır henüz o kanun yürürlüğe girmedi dedi ve 1 yıl sonrasına kadar yaptı,bende tam olarak emin olamadığım için boyun eğdim,şimdi sırf o işgüzar yüzünden tekrarmı uğraşacağım,allah kahretsin yaar:
desperadost' Alıntı:ya arkadaşlar herkezden özür benimde derdim başkabenim 2004 model motosiklet'imin muayenesini daha yaptırmadım nasıl olacak sizi yoracağım ama...bu kanun benimde işime yararmı teşekkürler...
BBRR' Alıntı:Aynı içerikli maili [email protected] ye yolladım ...hadi bakalım bu durumda olan herkes yollasın nolcak görelim ..ne dersiniz kavga varsa hepimiz varız ..ya hem kendimiz hemde başkaları için faydalı olacak bişey için varmıyız...