Abi hakkaten o ne öyle yaEyong' Alıntı:Erhan da 3 gün önce yaptırdı muayene demiştim, 1 yıl yazmışlar. Yahu memlekete bak, motorlu taşıtların muayenesi Allah'a emanet. Kimin ne yaptığı belli değil :mrgreen:
forrap' Alıntı:Daha bi kaç ay önce yapılan muayeneler 1 yıl geçerliydi ama sen 20 temmuzdan beri bu böyle diyosun ve bundan emin olduğunu söylüyorsun :silentaha senden bi kaç mesaj önce bigking adlı arkadaşımız da aşağıdaki yazıyı yazmış;
Peki bu nasıl oluyor o zaman?Ben anlam veremedim,Özgür sen eminmisin?
49 ytl para cezası yersin.herhangi bir çevirme durumunda.ve motorun trafikten men edilir.Muayanesini yaptırdıktan sonra bağlı olduğu şubeden bilgisayar kaydı düşürülür.rider89' Alıntı:Benimkindede 1 yıl süre varMuayeneye girmezsek ne olur????
![]()
adalı' Alıntı:Arkadaşlar 8 gün önce sıfır motor aldım muayenesi tam bir yıllık olarak verilmiş. Böyle olmadığını iddia eden arkadaş buna ne dersin ?
doğru yapmışlarpazer' Alıntı:2005'in 11. ayında ikinci el bir motor aldım.Muayenesini kendim yaptırdım.2 yıllık yapmışlar.
boşuna paranı devlete vermişsin.zaten her fırsatta kanını emiyolar.muayaneyi yapan memur görmedi mi daha muayane süresi olduğunu.ilginç yaffmotoman' Alıntı:Benim motor 17/03/2005 de trafiğe çıktı ve ilk muayene süresi 2008 yazıyor ruhsatımda. Ancak benim bildiğimde motorların her yıl muayene olduğudur ve bu nedenle gidip muayenesini yaptırdım. Yeni muayene tarihini 1 sene sonraya attılar. Ruhsata nasılsa öyle yazılmış bende ona göre yaptırdım diye bişi olmaz. Ters bir Trafik polisine çattınızmı bence aynen bağlar vede geciken muayenenin acısı nasılsa motoru satacağınız zaman maliyeden borç olarak çıkar.
cenk senin motorunda 2005 in haziranında trafiğe çıkmış anlaşılan.Muayane sürenin 1 yıl olması doğru.Ama 22 haziranda muayane yaptırırken dikkatli ol ve 2 sene geçerli olmasına dikkat et ve gereken uyarıyı bence yap.cenkmenderes' Alıntı:Arkadaşım daha çok yakın bir zaman önce muayenesini yaptırdı ve 1 yıllık. ozgur_zorlu, neye dayanarak bu kadar kesin konuşuyorsun bilemiyorum ama bildigin bir kanun maddesi veya yasa değişikliği varsa bir şekilde belgelendir ve eğer haklı isen bizler de kazıklanmayalım her yıl ve muayene istasyonunda gerekli belgeyi göstererek doğru yazılmasını sağlayalım. Benim muayenem de 22 haziran tarihinde dolacak çünkü. Şunu bir netleyelim gözünüzü seveyim..