Muayene ve lastik vakası

XcWNyrjYtF.png
merhabalar öncelikle motoru muayeneye sokmayı düşünüyorum lastiğimi geçen sezon sonu değiştim ama biraz bitti ama hala durumu çoğu lastiğe göre kötü değil kimisi kesin geçer diyor kimiside kanka kesin kalırsın diyor siz ne diyorsunuz sizlerden duymak istedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

M28xTV-59i.png

Diş derinliği net anlaşılmıyor ama kalır gibi geldi bana. Kalırsa süre veriyorlar eksikliği gidermen için.

ordan bakılmaz diş derinliğine, bu işaretlediğim yerden bakacan ve en az 2mm olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. hassas cetvelle ölçüyorlar. 2mm'den az ise hiç boşuna zahmet edip gitme. lastiklerini değiştir.

1jn16tb.png

Kalsa trafikte kelek lastikle gezen dünya kadar araba olmazdı. Ben baktıklarından bile şüpheliyim. Bence geçer

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
1mm diş derinliği yetiyor. Geçmezse değiştirirsin. 29 martta girdim 3,14 mm derinlik çıktı geçti muayeneden benim. 5-6 ay önce değiştirmiştim. Ön tekerde bilgim yok ama zaten arka lastik kabaklaştıysa ışıklardan kalkarken arka teker kayıyorsa değişim zamanı gelmiş demektir.

Kardeş o lastik senin hayatta kalman için önemli, muayeneden geçmesi için değil. Evet pahalı, evet bütçe ayırmak zor ama o lastik seni hayatta tutan, yer küreyle bağlantını sağlayan tek şey. Onun bitip bitmediğini, foruma, cüzdanına değil kalbine sor bence.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Kalsa trafikte kelek lastikle gezen dünya kadar araba olmazdı. Ben baktıklarından bile şüpheliyim. Bence geçer
Defalarca muayaneye girdim, her seferinde kumpas ile ölçüldü ve değerleri zaten yazılıyor forma.

Nihayetinde bir muayene tekrar hakkınız var, ilkinde gidip, varsa başka eksiklerini de görmüş olursunuz, ama lastikteki o balon yapmaya müsait yer korkutucu, canınızdan kıymetli değil, imkan varsa değiştirin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar