Ankara Emniyet Md. Uygulaması
Arkadaşlar,
ben de motorumu 13 Haziran'da almıştım ve ruhsatımda ilk muayene süresi olarak 1 yıl yazılıydı.
Bugün Emniyet Müdürlüğüne gittim, önceden dilekçem hazırdı. Nasıl bir tepkiyle karşılaşacağımı merakla bekliyordum.
Önce Danışmadaki bayan memura derdimi anlattım,
-- Ruhsatımda 1 yıl yazılmış, bunun 3 yıl olarak düzeltilmesini istiyorum.
-- Beyefendi ruhsatları biz yazmıyoruz ki, ruhsatı kime yazdırdıysanız ona gidin.:salut:
-- Peki bunu siz onayladınız, burada 2020 yazsaydı onaylayacak mıydınız?
Cevap yok tabi...
Neyse, sonra dilekçemi İdari Büro'ya verdim. Ama aynı konuşma orada da geçince beni Trafik Tescil Şube Müdürüne yönlendirdiler.
Müdür Sekreteri önce Kısım Amirlerini görmem gerektiğini, eğer sorun orada çözülmezse Müdürle görüşebileceğimi söyledi.
Bunun üzerine 33 nolu Bankonun amiri Murat Komiser ile görüştüm. Derdimi anlatıp dilekçemi gösterince, ruhsatımdaki muayene tarihini kastederek,
-- Bunun üzerini daksille kapat ve 2009 yaz ve bana gel, dedi.
Ben de hemen orada daksil ve daktilo buldum, 7'nin üzerini daksilleyerek yerine daktiloda 9 yazdım, muayene sürem 13.6.2009 oldu! :mrgreen:
Murat Komisere ruhsatımı verdim, sağolsun ruhsatların kaplandığı yere benimle geldi ve ruhsatı oraya vererek "10-15 dakika sonra ruhsatınızı buradan alabilirsiniz," dedi.
Sonra da büyük bir

şekilde ruhsatımı aldım.
Buradan Murat Komisere teşekkür ederim.
Ama öğrendiğim kadarıyla (eğer doğruysa) bu uygulama daha 1-2 gün önce başlamış. Şu an Ankara Emniyetinde yeni tescil edilen motosikletlere 3 yıl süre veriliyor. Hatta dün çıkartılan bir ruhsatta takipçiler 2007 yazmalarına rağmen bu tarih Tescil Şube Müdürlüğü tarafından 2009 olarak düzeltilmiş.
Gözümüz aydın olsun!