Muayene Süresini Yasal Süresine uzatmak Için Yapilmasi Gerekenler

daha önce sitemizde araç muayene konusu ile ilgili bir topik açılmıştı.bende buradan bilgilenip izmir trafik şube müdürlüğüne dilekçe yolladım email ile gelen cevap beni çok sevindirdi.
DİLEKÇEM
İLGİLİ MAKAMA
23 Eylül 2004 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 25592
yukarıdaki kanunun d fıkrasına göre
35 ***** aracımızın ilk muayene geçerlilik süresi 1 yıl yazmaktadır(aracın tescil tarihi 04.05.2005 ilk muayene geçerlilik süresi 4.5.2006)
resmi gazatede 14 fıkra d'de (d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,)3 yıl yazmaktadır benim ilk muayene süremi 4.5.2008'e kadar uzatmak.gerekenin yapılmasını arz ederim
GELEN CEVAP
Aracınızın kayıtlı olduğu Bornova Trafik Tescil Birimine aracınızın ruhsatları ile birlikte müracaat ediniz

herşey ne güzel dedim kendi kendime. öğlene doğru yukarıda yeri geçen mekana intikal ettim. ilgili polis memuru ile diyoloğumuz böyle geçti
-merhaba memur bey
-merhaba buyrun..
-elimdeki mailin cavabını uzattım ve benim bir maruzatım var
-aldı okudu okudu okuduuu... eee ne istiyosun
-muayane süremi 3 senelik olmasını
-biz yapamıyoruz elimizde genelge yok
-ama.... ben dilekçe yazdım bana böyle cevap geldi sizde okudunuz. merkez birimde oluyorda sizde nasıl olmuyor :silent:
-olmuyor bizde genelge yok.....

oradan sessiz sedasız ayrıldım. içimde bir öfke oluştu :bounce: yol üzerinde trafik polisine uğradım ve anlattım olayı. adamın haberi yokmuş bunlardan:farao: allahım çıldırıcam bunlar nasıl adam ya... ilk önce polis bilmeli yasayı kanunu :bounce:
tekrar eve gelip e mail attım aynı yere gelen cevap böyle

ilgili makama
10.8.2006 tarihinde size başvuru yaptığım muayene süresi hakkında verdiğiniz cvap için tşk ederim..
yanlız verdiğiniz cevap
"Aracınızın kayıtlı olduğu Bornova Trafik Tescil Birimine aracınızın ruhsatları ile birlikte müracaat ediniz" bugün başvuru için gittim ve sizin gönderdiğiniz maili gösterdim verilen cevap "bizde genelge yok yapmayız" şeklinde oldu.şimdi ne yapmalıyım?

bana gelen cevap
Araç Bornova Plaklı olduğu için değişikliği ancak Bornova Tescil Birimi yapar. Siz konunuzda haklısınız. Karayolları Trafik kanunu yeniden düzenlenmek suretiyle Bakanlık APK kurul başkanlığına 02.01.2006 (Yürürlüğe giriş tarihi) iki ve üç tekerlekli araçların vizeleri ile ilgili düzenleme yapmışlardır. Bornova Tescil Birimindeki arkadaşlara Merkez Trafik Tescil Biriminden yeni kayıt büro amiriyle görüşmelerini söyleyin biz gerekirse 23.09.2004 25592 sayılı genelgeyi gerekli arkadaşlara faxlarız.

işte böyle pazartesi bir daha gidecem..bu işler bu kadar zormuymuş :silent: kurumların birbirinden haberleri yok bu nasıl iş anlamadım :farao:

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Yollanacak adres [email protected]

İLGİLİ MAKAMA

16/11/2005 tarihinde, İstanbul / Bayrampaşa şubenizde 9****3 tescil sıra no'su ile ismime kayıt ettirdiğim
34 BK **** Plakalı motosikletimin ilk muayene geçerlilik süresi, ruhsatta 16/11/2006 olarak (1 YIL ) yazılmıştır.
23.09.2004 tarihinde 25592 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan
"Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik"
yedinci bölüm Madde 14 / D şıkkında ise Muayene süreleri belirtilirken,
"İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir" ibaresi bulunmaktadır.
Bu yönetmeliğe göre 16/11/2005 tarihinde ilk tescili yapılan aracımın, 16/11/2008'e kadar olması gereken ilk muayene süresi yanlışlıkla 16/11/2006 yazılmıştır.
Bu Yönetmeliğe göre 34 BK **** plakalı aracımın ruhsatında yapılan yanlışlığın düzeltilmesi ve,
mağduriyetimin giderilmesi için yapılması gereken işlemlerin tarafıma e-posta yoluyla bildirilmesini arz ederim.
Saygılarımla.

isim imza tarih e-posta

Ulaştırma Bakanlığından:

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik

YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler

Muayene Süresi
Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.
Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz

Yukardaki kadar teferruatlı bir dilekçeye gerek yok . Plakanızı aldığınız trafik şube başvurunuza mütakip süreyi uzatıyor..Son durum budur.. Bu başlık peşinde koşulunca bir çok işin halledilebileceği konusuna iyi bir örnektir..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Moderatör (forrap)
Haklısın Burak,iyi yapmışsın.Umarım son mailde yazanlar ışığında sorununa çözüm bulursun.Bende bu işin takipçisiyim,seninle daha önce konuşmuştuk bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum:cat:

Süper Moderatör (BBRR)
Aynı içerikli maili [email protected] ye yolladım ...hadi bakalım bu durumda olan herkes yollasın nolcak görelim ..ne dersiniz kavga varsa hepimiz varız ..ya hem kendimiz hemde başkaları için faydalı olacak bişey için varmıyız...

alın size yukarda hazır mail örneğide var sadece plaka ve tescil tarihi bilgilerini girin yollayın

bur-k@
aferin yaa işte böle bilgilendirici başlıklar açın ..ama benden sölemesi burda kavga yokya fazla dikkat çekmez...faydalı bişeyler var burda...karşılıklı laf sokma tartışma gruplaşma yok ..o yüzden kimse ilgilenmez

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Virago 50i
Aracım olsa hemen gönderirdim böyle başlıklara fazlasıyla hassasım. Nitekim bkz. Beşiktaş/Ortaköy'deki çukur için belediyeye attığımız e-posta bombası. Ama işte araç yok şimdi birde İzmir'e yerleşme fikri çıktı bu gidişle bir süre daha olmayacak.

Moderatör (forrap)
Bende mail attım,cevabını bekliyorum...Attığım mail aşağıda:cat:

Yukarıdaki kanunun d fıkrasına göre,resmi gazatede yayınlanan ve madde 14 fıkra d'de (d) bulunan; "İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir" aracın muayeneye tabi tutulması gerektiğinin ibaresi bulunmaktadır yani diğer bir değişle ilk alınan aracımın kanuna göre 3 yıl muayene geçerlilik süresi olması gerekmektedir.Fakat 35****** plakalı aracımızın (motosiklet) ilk muayene geçerlilik süresi ruhsatta 1 yıl yazmaktadır(aracın tescil tarihi 04.07.2005 ve ilk muayene geçerlilik süresi 04.07.2006).Benim sizden ricam ilk muayene süremi kanunların öngördüğü üzre 04.07.2008'e kadar uzatmanız yönündedir.Gerekenin yapılmasını arz ederim...

forrap
güzel kardeşim en iyisini yaptın biz haklıyız bak görecen .... bu arada senden muayene ücreti ödemek yerine bana bir akşam bişiler ısmarlarsın :p :p
agcaoglu
desteğin için tşk ederim
bıyıklı
abi sende tanıdığın motorcu arkadaşlarının yerine yap :p
barış abi (BBRR)
abi dediğine baştan sona katılıyorum herkesin ağzı yanacak o zaman anlayacaklar durumu :pr: dikkat çekmesi için kavga başlatalım mı senle :p
duyduğuma göre senin motora şöyle böyle diyolar sakın benden duymuş olma :p hatta cbr 125 senin motoru geçmişmiş :silent:
işte ilk laf benden ha bu arada taşı deliğe oturtmuşun son anda helal olsun

Konuyu ısrarla ve bilinçli bir şekilde takip edip mail geçmen çok akıllıca arkadaşım. Bize de örnek teşkil ettin, ilerde bir sorun yaşarsak neler yapılabilir görmüş olduk. Tebrikler.:cat:

ben kavgalardan bıktım KOYUN gibi bekleyeceğim ne zaman kavga etsem bir motor parası kaybediyorum ben her sene giderim vizeye SAYGILARIMLA :p

BBRR' Alıntı:
Aynı içerikli maili [email protected] ye yolladım ...hadi bakalım bu durumda olan herkes yollasın nolcak görelim ..ne dersiniz kavga varsa hepimiz varız ..ya hem kendimiz hemde başkaları için faydalı olacak bişey için varmıyız...

ben de, aşağıdaki dilekçeyi hazırlayıp, aynen yolladım.

İLGİLİ MAKAMA

16/11/2005 tarihinde, İstanbul / Bayrampaşa şubenizde 9****3 tescil sıra no'su ile ismime kayıt ettirdiğim
34 BK **** Plakalı motosikletimin ilk muayene geçerlilik süresi, ruhsatta 16/11/2006 olarak (1 YIL ) yazılmıştır.
23.09.2004 tarihinde 25592 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan
"Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik"
yedinci bölüm Madde 14 / D şıkkında ise Muayene süreleri belirtilirken,
"İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir" ibaresi bulunmaktadır.
Bu yönetmeliğe göre 16/11/2005 tarihinde ilk tescili yapılan aracımın, 16/11/2008'e kadar olması gereken ilk muayene süresi yanlışlıkla 16/11/2006 yazılmıştır.
Bu Yönetmeliğe göre 34 BK **** plakalı aracımın ruhsatında yapılan yanlışlığın düzeltilmesi ve,
mağduriyetimin giderilmesi için yapılması gereken işlemlerin tarafıma e-posta yoluyla bildirilmesini arz ederim.
Saygılarımla.

isim imza tarih e-posta

Ulaştırma Bakanlığından:

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik

YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler

Muayene Süresi
Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.
Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz

dilekçede hata yoksa, herkes kopyalayıp, düzeltip yollasın lütfen.
arkadaşımıza çarpan otomobili bulup, medyada nasıl ses getirdiysek, bunu da halledelim.
kanunun, genelgenin, ismi herneyse, o evrağın ulaşmadığı şube kalmasın.
hep eğlencede, gezide, yemekte, içmekte birlik olacak değiliz ya...

:bestmt:

Moderatör (forrap)
Dün ben [email protected] ye yukarıdaki mesajımı attım hata bildirimi geldi.Bende o yüzden İzmir trafik şubeye attım mailimi,tabi karakter sınırlaması olduğu için biraz değiştirmek zorunda kaldım mailimi.Cevap bekliyorum şu an...

bur-k@ birlikte düşünmüştük adamım iyi hatırlarsan,msnde konuşmuştuk:)Yani kısacası sana hiç bişey ısmarlamam:p Ama istersen helalinden bir first neogum sakız ısmarlarım:)
Bu arada Burak sen İzmir trafik şubeye mi attın yoksa genel [email protected] ye mi?

Süper Moderatör (BBRR)
gurzan "nın yazdığı dilekçe örneğinide ilk mesaja ekledim ....dilekçeyi kendi plaka bilgileriniz ve muayene tarihinize göre düzenleyip

[email protected] adresine yollayabilirsiniz

Valla Nereye Gönderdiysem e-maillerim geri geliyor. Ben Trafik Tescil'e gidip dilekçe yazıcam en iyisi.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar