Muayene Süresi 1 senemi 3 senemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
geçen yıl aldığım motorda
trafiğe çıkış trahi: 12.07.2005
ilk muayene geçerlilik süresi: 15.07.2006

bu sene aldığım motorumdaki

trafiğe çıkış tarihi:09.06.2006
ilk muayene geçerlilik süresi :09.06.2009

bilgileri var.
benim bildiğim her sene muayene oluyordu.
yeni aldığım motorumda 3 yıl sonraya yazılmış :cyclopsan

Araç muayene istasyonlarının açılması,işletilmesi ve araç muayenesi hakkında yönetmelik.
Resmi gazete tarihi 23/09/2004
Resmi gazete sayısı 25592
.
.
.
Yedinci Bölüm:Araçların Muayeneleri ile ilgili hükümler
Muayene Süresi
Madde 14-......
.
.
.
d) iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları,ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir
......periyodik muayeneye tabi tutulur.
.
.
.
Madde 21-Bu yönetmelik 1/1/2005 tarihinde yürürlüğe girer.

Yaaaaniii evet sıfır motosikletlerin ilk muayenesi aldıktan 3 sene sonra geliyor ve muayene geçerlilik süreside artık 1 değil 2 sene...Ruhsatlarınızı kontrol edin...Eğer motosikletinizi 1/1/2005 tarihinden sonra aldıysanız motosikletinizin ruhsatı üzerinde yazan trafik tescil şubesine gidip gerekli düzeltmeyi yaptırın. Bu tarihten önce aldıysanız ve muayeneniz bu tarihten sonra olduysa ilgili muayene istasyonuna motosikletinizi götürüp düzeltmeyi yapınız.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sonix' Alıntı:
geçen yıl aldığım motorda
trafiğe çıkış trahi: 12.07.2005
ilk muayene geçerlilik süresi: 15.07.2006

bu sene aldığım motorumdaki

trafiğe çıkış tarihi:09.06.2006
ilk muayene geçerlilik süresi :09.06.2009

bilgileri var.
benim bildiğim her sene muayene oluyordu.
yeni aldığım motorumda 3 yıl sonraya yazılmış :cyclopsan

Bu olayı bizde aramızda çok tartıştık, ben yeni aldım ilk muayene süresi 1 yıl,yeni yasa 3 yıl diyormuş, ben şubeye gittim resmen beni kovdular, halkalı muayene istasyonuna gittim onlarda 1 yıl kardeşim dediler, kanunları buldum internetten orada motosikletten hiç bahsetmiyor (diğer tüm araçlar 1 yıldır diyor) bizde herhalde diğer araçlara giriyoruz, fakat sonradan öğrendim ki internette kiler hala eski yasalar, yeni yasayı bir bulabilsem götürüp kafalarına çalacağım.

Yahu şu düştüğümüz duruma bak yaa başımızdaki bizi idare eden insanların daha kanundan haberleri yok, ama ben bunun peşini bırakmıyacağım.

ilk alımdan 3 yıl sonra ve takibinde 2 yılda birmiş. ama bunu devletin polislerine nasıl anlatacan, bilmiyorum.

afterdarq' Alıntı:
d) iki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları,ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir
......periyodik muayeneye tabi tutulur.

Eğer motosikletinizi 1/1/2005 tarihinden sonra aldıysanız motosikletinizin ruhsatı üzerinde yazan trafik tescil şubesine gidip gerekli düzeltmeyi yaptırın.

yani bu duruma göre önceki motorumun muayene süresini traik tescil şşubesine gidip 2 sene daha uzattırmam gerekiyor sanırım.yani doğru olanı 15 temmuz 2008 olması gerekiyor

evet aynen öyle,ben henüz yaptırmadım bende gerekli düzeltmeyi yaptıracağım...

peki gidip yaptıranınız var mı? Benim ruhsatta da 1 yıl yazıyor bu bilgiyi daha önce biliyor olsaydım gecenlerde ruhsatta değişiklik için tescil subesine gitmiştim yaptırırdım bunu da.. ama geçen yazışmalardan anlıyorum ki henüz gidip yaptıranımızda yok aramızda..
Yaptıran varsa ne tür işlemler yaptığını da açıklarsa sevinirim.

YEDİNCİ BÖLÜM: ARAÇLARIN MUAYENELERİ İLE İLGİLİ HÜKÜMLER
MUAYENE SÜRESİ

.....
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
...

boy

Muayene süresi yeni araçlar için 3 sene, devamında 2 yılda bir oluyor artık. Biz de en kısa sürede gidip muayene istasyonuna bu düzeltmeyi yaptıracağız.

Kanun öyle de,bu değişikliği muayene istasyonlarındaki kafalara anlatmak zor.
Onlar için tek kanun amirlerinin sözü!

Ben de 2 hafta önce aldım motoru ve muayene süresi 1 yıl yazıyo. Gidip değiştirmek için şansımı deneyeyim. Ümraniye de Trafik Tescil Şubesi nerede bilen var mı?

Kanunlara uymamak suç teşkil edermi?
Ederse vatandaşı madur eden bu uygulamanın sorumluları ceza hakedermi?
Cezayi ehliyetleri varmı?:farao:

geçen hafta izmit trafik tescile gidip yetkili komsere durumu anlattık, düzeltme yapamayız dedi. ruhsatta muayene geçerlilik süresini yazan kısmı (trafik belgesi) yeniden düzenlememiz lazım dedi...trafik belgesi 20 küsür YTL bu hafta gidip düzelttirecektik, daha gidemedik...muayene istasyonuna da gittik, şuraya bi kaşe vuruver dedik, kaşe vurunca makbuz yazması lazımmış, makbuz=para=50YTL... (motosiklet 2006 model)

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.»»»»»»
Forum katilimcilari yeni bir konu basligi acmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadigini kontrol etmeliler. Bunun icin forumun arama özelligi kullanilabilir. Ayni isimli veya ayni tartismalari iceren konular acilamaz. Moderatorlerin sizin için arama yapması gibi bir görevi bulunmamaktadır! Forum sayfalarında arama yapmak için tıklayın...

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: danger0 **************

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar