ikinci el bir motor için sırasıyla neler yapmak gerekiyor?
noter de yapılacak satış işleminden sonra olamak üzere yazarsanız sevinirim...
noterden çıkarsınız.
doğruca bir sigortacıya gider, yeni trafik sigortası yaptırırsınız. (32 ytl civarı)
zorunlu trafik sigorta poliçesi, + noter kat'i satış belgesi, + ruhsat ile beraber, o aracın bağlı bulunduğu trafik tescil şubesine gidersiniz. (ruhsatta neresi olduğu yazar)
TT. şubesinde görevli memura, devir yapacağınızı söyler, aracın dosyasını istetirsiniz.
T.Tescil şubesinin hemen yakınında şöförler cemiyeti, muameleci, ya da arzuhalci kılıklı tipler vardır. orada ek-1 belgesi doldurtursunuz, (5 ytl)
şubede elinize yeni ruhsat tutuşturular, (30 ytl civarı) onu da aynı yere yazdırısınız, (5 ytl)
tekrar TT. şubesine verir, imza- mühür yaptırır, cebinize koyarsınız.
otomobilde de, motosiklette de işlemler aynıdır.
sabah erken giderseniz, yaklaşık 1 saatte halledersiniz.
kolay gelsin.
noterden çıkarsınız.
doğruca bir sigortacıya gider, yeni trafik sigortası yaptırırsınız. (32 ytl civarı)
zorunlu trafik sigorta poliçesi, + noter kat'i satış belgesi, + ruhsat ile beraber, o aracın bağlı bulunduğu trafik tescil şubesine gidersiniz. (ruhsatta neresi olduğu yazar)
TT. şubesinde görevli memura, devir yapacağınızı söyler, aracın dosyasını istetirsiniz.
T.Tescil şubesinin hemen yakınında şöförler cemiyeti, muameleci, ya da arzuhalci kılıklı tipler vardır. orada ek-1 belgesi doldurtursunuz, (5 ytl)
şubede elinize yeni ruhsat tutuşturular, (30 ytl civarı) onu da aynı yere yazdırısınız, (5 ytl)
kolay gelsin.
noterden çıkarsınız.
kolay gelsin.
şimdi arkadaşım. noterden satış işlemini yapıp çıktınız.. buda demektir ki en az 140 ytl çıktı cebinden.. emniyete gidiyorsun. (ruhsat sayfalarını kontrol et). ruhsat değiştirmek için form alıyorsun ilkönce 1,5 ytl ye.. senden tek sayfa için 25 ytl isterler. eğer iki yaprağın da değişmesi gerekliyse bu elli ytl demek.. yine sayfa başına doldurmak için (bunu anlamış değilim-yani kağıdı almak için para veriyorsun sonra doldurmak için de istiyorlar tam hindikistan cumhuriyeti- hala) 5 ytl ücret talep ediyorlar. sonra ruhsatı içeri verirken de bir harç alıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam ama oda 5-10 ytl.. yani tek sayfa değişecekse ruhsatta sana 35-40 ytl ye maloluyor.. ama önceki sigortayı kullanamazsın. kendi adına değiştirmen gerekli ve buda 22 ytl.. yani ruhsat ve sigorta işleri toplam 60 ytl diyebilirsin.. muameleci ise tutturabildiğini ister 100-150-200.. eğer işini gördüysen takma kafana. git gel derdin olmadı.. ben ehliyete ve ruhsata toplam üç gün uğraştım. git gel taksi parası (zamanım yoktu) 50-60 tuttu.. ve çektiğim eziyet te yanıma kar kaldı.. bu kadar uğraşacağımı bilsem belki bende baştan paşa paşa muameleciye verirdim.
Gültekin arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrudur fakat bir eksiklik var .
Noterden satışı aldınız . Eğer ruhsatta muayene süresi geçmiş ise gidip Muayene ettirmeniz gerekmektedir . muayene ücreti 54 YTL .
Bu arada Motorun trafik sigortası devam ediyorsa ilgili sigorta acentasına gidip Zeyilname yaptırıp devam eden sigortanın muhattabını değiştiriyorsunuz diye biliyorum ben .
hoca ben bugun motor aldım honda innova. noter işi 168 lira tuttu. bu ise aracın kasko değerinin %6 sı ediyor. şimdi sen kymco agility 125 i 2000 lira çok para veriyorsun bu 1. ikincisi ise bu motorun model yılına göre bir kasko değeri vardır.. diyelim 2000 lira bunun %6 sı 110 lira filan.
benim aldığım motor da tuzlaya kayıtlı, tıpış tıpış tuzlaya gidicem, çünkü daha önce aldığım bir honda cg motoru için muameleci çakalına 160 lira kaptırdım.. ve 3 günde evrak gelmedi bile.. sen sen ol muameleci işini aklından çıkar.. en az 100 lira zarar edersin. sadece noterde muameleciye vekalet vermek 30 ytl. iyi düşün..
ben şimdi akıllandım ve tuzlaya gidip kendi işimi kendim görücem. en fazla 65 lira tutar.