MTV cıkmıyor...

arkadaslar selam..

ekim ayında 0 aldıgım motorumun plaka ruhsat işlemlerini kendim hallettim.. trafikten ruhsatı alırken benim verdigim evrrakların bir kaçını memur bana geri vermişti bunlarıda maliyeye bırakacaksın demişti ama nasıl olsa ruhsat plaka cıktıgı icin cokta kaale almamıstım =)

şimdi mtv ödemesi yapmak icin plaka mı giriyorum ama herhangi bir borc cıkmıyor 2015 e ait...

bu belgeleri goturmedigimden dolayı mıdır bu mevzu... ayrıca madem borç cıkmıyor böle devam etsem mi acaba? =)

Eğer böyle olsaydı, bu yol çoktan bilinir ve maliyeye evrağını kimse götürmez, borç da çıkmamış olurdu. 28 yıllık devlet memurluğu tecrübesi olan birisi olarak naçizane tavsiyem, olayı tekrar bir de defterdarlıktan (ilçedeyseniz mal müdürlüğünden) sormanız. Benim bildiğim "devlet kuruşunu bırakmaz. gecikince de faizi ile alır"

Son düzenleme:
Eğer böyle olsaydı, bu yol çoktan bilinir ve maliyeye evrağını kimse götürmez, borç da çıkamış olurdu. 28 yıllık devlet memurluğu tecrübesi olan birisi olarak naçizane tavsiyem, olayı tekrar bir de defterdarlıktan (ilçedeyseniz mal müdürlüğünden) sormanız. Benim bildiğim "devlet kuruşunu bırakmaz. gecikince de faizi ile alır"

amac devletten vergi kacırmak degil zaten biraz yanlıs anlattım sadece konuyu...

illa sisteme girmesi icin elden mi evrak teslimi yapmam gerekiyor yani... ayrıca bu evrakları goturmezsem ilerde anladıgım katlanmıs vergiler benim onume cıkacak onun bende farkındayım...

amac devletten vergi kacırmak degil zaten biraz yanlıs anlattım sadece konuyu...

illa sisteme girmesi icin elden mi evrak teslimi yapmam gerekiyor yani... ayrıca bu evrakları goturmezsem ilerde anladıgım katlanmıs vergiler benim onume cıkacak onun bende farkındayım...

Nvrmnd Kardeşim,
Zaten siz trafiğe kayıt olduğunuz anda sisteme girdiniz. Bilgiler otomatikman maliyeye gidiyor. Sizin internetten borcunuzu görememenizin bence başka bir nedeni olmalı. Pazartesi günü defterdarlığa gittiğinizde size borcunuzu söyleyeceklerine eminim.

Nvrmnd Kardeşim,
Zaten siz trafiğe kayıt olduğunuz anda sisteme girdiniz. Bilgiler otomatikman maliyeye gidiyor. Sizin internetten borcunuzu görememenizin bence başka bir nedeni olmalı. Pazartesi günü defterdarlığa gittiğinizde size borcunuzu söyleyeceklerine eminim.

pazartesi birde bununlu ugrasicaz anlasılan... tesekkur ederim bilgiler icin...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

şimdi bakarken gordum otomatik cıkmıyor ama elle bilgilerimi girerek ilerleyince 115.50 lik bir bedel cıkıyor bunu odersem herhangi bir sorun cıkmaz sanırım di mi?

pazartesi birde bununlu ugrasicaz anlasılan... tesekkur ederim bilgiler icin...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:00 ----------

şimdi bakarken gordum otomatik cıkmıyor ama elle bilgilerimi girerek ilerleyince 115.50 lik bir bedel cıkıyor bunu odersem herhangi bir sorun cıkmaz sanırım di mi?

Şimdi oldu işte. Süre dolmadan ödeyin bence, faiz yememek için

benzer sorun bende de var
2014 mtv ödenmiş
plakayi ben cikardim odedigimi hatirlamiyorum
kardeşim de yatirmamis
maliyeye evrak da vermedim
maliye nerde onu da bilmem

napsak acep
pisi pisine faiz felan bulasmayalim
gerçi odendi gözüküyor
acaba biri yanlışlıkla mi yatırdı ?

Eğer böyle olsaydı, bu yol çoktan bilinir ve maliyeye evrağını kimse götürmez, borç da çıkmamış olurdu. 28 yıllık devlet memurluğu tecrübesi olan birisi olarak naçizane tavsiyem, olayı tekrar bir de defterdarlıktan (ilçedeyseniz mal müdürlüğünden) sormanız. Benim bildiğim "devlet kuruşunu bırakmaz. gecikince de faizi ile alır"

Ekonomi, Bence il merkezindeyseniz defterdarlığa, ilçedeyseniz mal müdürlüğüne gitmenizi tavsiye ederim .

slmlar, ben ilk motorumu aldığımda Yamaha bayisi vergi işlemlerini halletmemiş. notere satışa gittiğimde kayıt yapılmadığını söylediler. Nakil vasıtalar vergi dairesine gidip, fatura ÖTV belgesini sisteme kayıt ettirerek görebilirsin MTV yi, zamlamışlar yine zaten canım sıkıldı :(

arkadaslar selam..

ekim ayında 0 aldıgım motorumun plaka ruhsat işlemlerini kendim hallettim.. trafikten ruhsatı alırken benim verdigim evrrakların bir kaçını memur bana geri vermişti bunlarıda maliyeye bırakacaksın demişti ama nasıl olsa ruhsat plaka cıktıgı icin cokta kaale almamıstım =)

şimdi mtv ödemesi yapmak icin plaka mı giriyorum ama herhangi bir borc cıkmıyor 2015 e ait...

bu belgeleri goturmedigimden dolayı mıdır bu mevzu... ayrıca madem borç cıkmıyor böle devam etsem mi acaba? =)

Devlet 1 tl alacağı için 1000 tl harcar ama o parayı alır senden hergün örneklerini görüyorum.mtv çıkmaması ne yapar yarın muayeneye gidemezsin.tekrardan satış yapamazsın.yol yakınken evrağı ver.ayrıca onlarda sana tasdikleyip geri veriyorlar sen onu emniyete veriyorsun ruhsatı öyle almanız gerekiyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar