Al kullan. Başlangıç motoru mevzularını iyice abarttılar. Genel olarak motosiklet kullanmak o kadar çok abartıldı ki yemin ederim utanmasalar motor kullanmak uçak kullanmaktan zordur diyecekler. Bak sana bu abartılan konulardan yaşadığım bi örnek vereyim.
Geçen yaz yani birkaç ay önce 125 lik motorumu sattım. Dedim ki elimde 10 12 bin tl para var. Şimdi cbr250 falan alsam büyütme ihtiyaci hissedecem gidip 600'lük ve her işe gelebilecek bir motor alayım uzun süre kullanayım. Bir tane fzs600 buldum 2003 model tertemiz orjinal. Gittim bindim sürdüm. Hani burada 125likten 600lüğe geçilmeeeez ölürsüüün diyenler yüzünden (ki onlara hala bela okurum, söverim) sanıyordum ki gazı açar açmaz motor tekere gelecek yanlayacak sapıtacak. O kadar çok korkmuştum ki elim ayagim titriyordu fzs600'ün uzerinde. Bindim. Vitesi bire aldım gazı açtım yürüdüm gittim. İkiye aldım gazı tekrar kökledim acaba ne olacak diye meraktaydim. Motor birden hızlandı. Ne yanladı ne tekere geldi birşey oldu. Tahmin ettiğim gibi psikopat degildi. Gayet rahat ve stabil bi motordu. Biraz surdum viraj da yaptim. Cok hosuma gitmisti. Fakat sahibiyle fiyat konusunda anlasamadik, alamadim. O günden sonra anladım ki bu güçlü motor kullanmak zordur ölürsün muhabbeti harbiden hikaye, birilerinin çekememezligi veya egosunu tatmin etme istegi. Nette her yazılanı okuyup inanma, kafanda büyütme. Ben oyle yaptim sonra ilk motorumu aldigimda trafikte paranoyak gibi davrandim.
Motosiklet rahat ve pratik bir ulaşım aracıdır. Kullanılması için illa milyon tane eğitim, bilmem kaç tane sertifika gerekmez. (Bu arada kac tane arabaci egitim almistir cok merak ediyorum) Bundan 5 10 yil once de motor vardi paşalar gibi de kullaniliyordu. Egitim dalgasi da bu kadar abartilmamisti. Hatta eskiden 250 lik makine pek yaygin olmadigi icin direkt 600 luk ile baslayan insanlar da vardi.(ve emin ol ölmediler) Gözüne kestirdiğin bütçenin yettigi motoru al geç. O ölürsün helvani yeriz diyenleri de rica ediyorum bir yerine takma. Motosikletten zevk almaya bak ondan korkma, korkutmaya çalisanları da bol bol hürmetle an.