Merhabalar 8k km olmadan bir bakım yapmak istiyorum motorum 2018 model arka balatam bitmiş onunla birlikte hazır el atmışken önüde sıfırlamayı düşünüyorum ama hangi marka almalıyım zincir ve dişlide ne kadar temizlemeye çalışsamda çıkmayağan yağlar ve zincirin kötü durumundan değiştireceğim marka model hakkında tavsiye istiyorum yağ olarak motul 10 40 7100 serisi kullanacağım 2lt koydurmayı düşünüyorum hava filtresi yağ filtresini orjinal alacağım sanırım tavsiyeleriniz varmı şunada baktır bu yaşlarda olur diyeceğiniz motor uzun süre yatmış bi motor
Bu işler bütçeye bakıyor
Balataları EBC yarı sinterde alabilirsin Braking full sinterli de alabilirsin
Zincir dişli DID veya RK'da alabilirsin orijinalini de alabilirsin
Yağ ve hava filtresi direkt hiflo orijinal vs.yle uğraşma
Motor yağında bazı arkadaşlar 10W40 7100'ün vitesi sertleştirdiğini söylüyo ve böyle bir şey cidden var çünkü yağın yapısı olarak diğer yağlardan daha fazla silindir vs. içinde film oluşturup daha çok koruma sağlıyor . Motor yağı çok göreceli bi kavram direkt BP'den veya Petrol ofisinden yağda alabilirsin 10W40 7100'de koydurabilirsin Yamalube'da koydurabilirsin . Ben hepsini denedim Putoline'ın pahalı bir yağını kullanmıştım vites geçişlerini daha rahat hissettim ve motosikletin yağını boşalttığımda en az kararan oydu ama yağ konusu orijinal koyulduktan sonra takıılıncak bir şey değil