mt07 gösterge problemim

iyi günler, 2016 model mt07 abs motorumda yaşadığım bir problem var. kısaca özetlemek gerekirse motosikletde ara sıra kendi kendine gösterge ışığı gidiyor, bu olay sabahları güneş altında belli olmuyor. ama gece bazen flaş carpar gibi insanın gözünü alıyor, bazen ise hiç gitmiyor. fakat burda belirtmek isterim ki yazılar asla silinmiyor, sadece beyaz ışığından bahsediyorum. ayriyeten aküm eski ama aküden kaynaklı bu tip birşey olurmu bilemedim. sanayiide oto gösterge tamircisine götürdüm kendisi tamamen bozulunca gel dedi bana, şuan gösterge devresi üzerinde test yapamam git gel yaşanıyor vs. dedi. fakat durum 4 aydır stabil, kafasına göre takılıyor. Daha önce yaşayan veya bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Aküden olabilir. Deneme şansın varsa sağlıklı bir aküyle biraz dene.

teşekkürler cevabınız için, mantık yürüttüm ve motor çalışırken zaten voltaj yeterince yüksektir diye denememiştim ama son çare deneyeceğim onuda.

" bazen flaş carpar gibi insanın gözünü alıyor" Gösterge ışığının şiddeti mi artıyor?

mt07 nin gösterge panelinin cevresinde beyaz bir led vardır, yazılar hep sabittir ama gece görmenizi sağlar o ledler. beyaz rengini verir ekrana, sorun orada. yanıp sönüyor ekran o yüzden, gece tehlikeli oluyor alttan gelen yanıp sönen gösterge. yazılar silinmiyor ama.

Sorunun çözümü :)

Tabi içinin görüntüsü ve ledlere ulaşabilmen adına video'yu gösterdim.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın önceki mesajda öyle bir cümle kullanınca bir garip oldu ondan sorduk.

Öncelikle göstergeye gelen kablolarınızı kontrol edin sökün içlerine bakın korozyonlanma var mı diye. Güzelce temizleyin.
Özellikle gözle kontrol önemli kabloları motorun kontağını açın ekrana bakarak kabloları hafif hafif kıvırarak kontrol edin. Bu size kablo içlerinde kopukluk olup olmadığını gösterir.
Eğer buraya kadar bir sıkıntı yoksa size 2 tavsiyemiz olacak.
Eğer elektronikle aranız iyiyse (lehimleme vs) göstergeyi açıp gösterge ledini değiştirebilirsiniz.
veya ikincisi göstergeyi sökün sağlam bir elektronik tamircisine götürün çok basite halleder.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------

Ek olarak multimetreniz varsa size daha detaylı kontrol tavsiyesi verebiliriz.

cevaplar için teşekkürler, içini önceden 4-5 kere söktüm, sökmek yaklaşık 2 dakika bile sürmüyor. anakarta kendim baktım fakat elektrikten anlamadığım için birşey farkedemedim. dediğiniz gibi bir elektrikciye götürmek en iyisi sanırım. tek korkum göstergeyi tamamen bozmaları veya zarar vermeleri, çünkü hak verirsinizki bu işte çok tecrübeli insanlar yok, yani elektrikcilerin mt07 diye bir motordan haberi bile yok. Fikirler için çok teşekkürler. Olayı bizzat yaşayan varsa hala tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Birtek bende yoktur bu sorun diye düşünüyorum.

Havanın güzel olduğu ilk vakit elektrikcileri tekrar gezeceğim. Sorun duzelirse buraya eklerim. Çok satan bir motor, illaki birinin işine yarayacaktır.

Son düzenleme:
Hocam elektrikçiye değil. Elektronik tamircisine götürmeniz gerek. Hatta sanayide araba beyni tamiri yapan yer diye araştırın.
Normal elektronikçilerden bahsetmiyoruz. Dediğim gibi sadece kart işlemleri yapan yerler var ki sizin işleminiz led değişimi çok daha kolay olacağını düşünüyorum.
Eğer İzmir deyseniz yardımcı da olabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar