Mt07 Akü uyumu ?

Merhaba arkadaslar,
Mt07 için bu aküden siparis verdim
https://www.gittigidiyor.com/otomob...h-c10-ytx9-bs-motorsiklet-akusu_pdp_605095948

Fakat bi grupta uyumlu mu diye sormuştum 2 arkadaş olmaz çünkü bs battery birde üzerindeki ytz10 akü yatay çalışmaya uygun ve 190cca ve üzeri olması gerekiyor yoksa konjonktör,statör arızası verir gibi şeyler söyledi.
Bu durum doğru mudur aldığım akü motoruma uyumsuz mu iade mi etmeliyim ? Gerçekten net bilenler aydınlatırsanız sevinirim

'-'

yatay yerleştiriliyorsa agm, jel olmalı
cca 120 düşük, marş basarken zorlanır

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Motorunuzun kitapçığında hangi değerlerde akü öneriliyor ise onu kullanmanız çok önemlidir. Özellikle önerilen değerlerin altında bir akü yakıt pompası arızası, elektriksel arızalar gibi başınıza büyük sorunlar açabilir. Uygun aküyü alın kullanın derim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
iade etmelisin, öncelikse sulu tip aküler yatay çalışmaya uygun değildir, ayrıca cca değeri 190 olması isteniyorsa 120cca lık bir akü sabahları marş basarken zorlanır ve ömrü kısa olur. ayrıca motorun elektrik ihtiyacını karşılamaz.

Tracer'da aküyü bu hafta değiştirdim. Yuasa'nın aynısını bulamayınca BS akünün aynı özelliklerde ve jel olanını aldım. Yan konularak yerine takılıyor. Düz konursa ters yerleştirmek lazım, o da zor olur.

Aldığınız akünün 93 mm. olması gereken yüksekliği 107 mm. olarak görülüyor. O da yerleştirirken sorun olur mu bilmiyorum.

CCA düşük ise, marşta zorlanma yaşarsın. En iyimser haliyle Akü biter ve marş motorunu yakarsın. En kötümser haliyle ise elektrik tesisatın tamamen değişebilir.

Ne cca sı nede amperi farklı olursa hiçbir yere zarar vermez , değerler orjinalden küçük vede ekstra birşeyler takılı ise özellikle kışın akün çabuk zayıflar..

Tesekkurler arkadaslar,siparişi iptal ettim ve bosch marka 12v 8 ah 150cca agm akü bulup onu siparis ettim.Agm akuler zaten yatay çalışmaya uygun oldukları için uygun aküyü buldum yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar