Güzel bir topic..=) Böyle başlıklara ihtiyacımız var. Bıktık o mu bu mu başlıklarından..
Bende 4-5 yıllık tecrübemle size bir sıralama yapayım istedim..
1)Motosiklet kullanmaya yeni başlayacaksam ileride hangi cc'ye geçecek olursam olayım tercihim ybr 125 veya cbf150 olurdu... Çünkü her koşulda kullanılabilecek motorlar. Fiyat konusunda da çok da pahalı olduğunu düşünmüyorum. 2.El alınabilirdi de...
2)250cc'de tercihim Hyosung naket veya 250r olurdu. Hem görüntü olarak güzeller hem de fiyatı makul.
3) 500cc sınıfında tartışmasız cbf500 diyorum. Neden derseniz er-5 veya gs500'e göre daha yeni teknolojiyle üretilmiş, daha konforlu, daha karizmatik... er5 sanki ybr gibi duruyor. Gs500'de ise parça sıkıntısı mevcut..
4)600-750cc sınıfında eğer racing alacak olsam biraz da deli doluysam kuşkusuz R6 alırdım. Diğer Racingler yanında halt etmiş..

Daha agrasif, daha hırçın... Asfaltı yiyor resmen... Enduro tercihimi bmw'den yana kullanırdım bu klasmanda. Veya v-strom olabilirdi. Kros ise xt600-xt660 olabilirdi...
5)1000cc'de ise R1'i tek geçerdim... Görünüş, güç olarak diğerlerinden önde tuttuğum bir motosiklet... Herkesin gözü üstünüzde olur kuşkusuz
6)1000+ da ise geçenlerde kullanmış olduğum benim için oldukça lüks olan BMW K1200S olurdu... Neden mi..?
-Teknolojiyi tam anlamıyla son noktaya kadar kullanmış bir motosiklet...
-Uzun yol yapılabilcek (supersport) modelleri arasında 1 numara diyebilirim. Kimseyi yormayacak bir oturuş pozisyonu var. Bu artçı için de geçerli..
-Bir racing gibi 290-300km hızlara rahat ulaşabiliyor.
-tek eksiği önden biçimsiz bir görüntüye sahip oluşu... Far kısmı 98-99 model motosikletleri andırıyor sanki... Ama konfor,kalite,hız diyorsanız tek geçerim...
Ducati-agusta gibi modellere değinmek istemedim... Ayrıca Chooper hiç tarzım olmadığı için bahsetmekten bile çekindim...