@tamerr
Arkadaşım seninle henüz tanışamadık, forumda yeni olduğundan da beni tanımamana yoruyorum bu söylediklerini. Yaptığım yorumlarda hiçbir zaman kötü niyet veya küçük görme arama. Ben her zaman insanlara bu konuda yardım etmeye çalışıyorum. Yazılardan takip ettiğim kadarıyla motosiklet konusunda çok deneyimin yok. 1000cc yarış motorları cidden tehlikelidir, Hayabusa hakkında birşey demeyeceğim bile. İnsanlar bu makinaları belli nedenlerden dolayı tercih ediyorlar. Sen de nedenlerim var demişsin, eyvallah kabul ama bu nedenlerin bence çok doğru bir seçim yaptırmamış sana. Yine de sana seçimin, tercihlerin ve zevkin konusunda birşey diyemem, para senin, hayat senin istediğini yaparsın. Benim tek endişe ettiğim bu tip motorları kullanma konusundaki insanların deneyimsizliğinden kaynaklanan genelde ölümle sonuçlanan kazalar. Ben hiçbir SS sahibinin "ben basmam, en fazla 150 km/h yaparım" şeklindeki yorumlarına inanmam. Bana bu motorları anlatmayın, senelerdir kullanıyorum. Deneyim olmasa da insan gazı dibine kadar çekmek istiyor. İnsan böyle bir yaratık işte. O nedenledir ki bu aletler ölümcüldür. Ben annemin karnında öğrenmedim motor sürmeyi ama 17 senede bir sürü motor kullandım ve motor seçimimi kademeli olarak yükselttim. 2-3 senelik deneyimle 1000cc yarış motoru kullanmadım. Siz neyi savunursanız savunun bu işin doğrusu küçükten büyüğe doğru ilerlemek. Aksi taktirde tatsız olaylar yaşayıp durursunuz.
@patriote
Arkadaşım sen benim yazılarımı takip ediyorsun, tarzımı da bilirsin. Kötü bir niyetim yok, kimsenin alınmasına da gerek yok. Yurtdışındaki imkanlara sahip olan ve piste girmiş biri olarak sen ne demek istediğimi çok daha iyi anlıyorsun, bu makinalar yanlış kullanımda hata affetmez. İnsanlara basit geliyor bu dediklerimiz.
İnsanlar herhalde "racing" kelimesinin anlamını bilmiyorlar. Piyasada satılan 1000RR ve 600RR gibi motorlar şu anda Dünya Supersport ve Superbike şampiyonasında kullanılan makinaların aynısı. Tabi üzerindeki modifikasyonları göz önünde bulundurduğunuzda her iki motorun alakası bile yok ama siz de modifikasyon yapabilirsiniz. Dolayısıyla bu tip makinalar yarış için üretilmişlerdir. patriote arkadaşımızın da dediği nedenlerden dolayı üreticiler bu motorları piyasaya sürüyorlar.
@Nemrut
Hakkı'cım sen pistte düştün ve hayattasın, caddede insanların şansı o kadar yüksek değil. Kullanım tarzı yanlışsa bir gün mutlaka hatasını görecektir ne demek? Sen hiç Hayabusa ile caddede düştün mü? Nasıl birşey olduğunu kestirebiliyor musun? Altındaki motora hakim olmadan yapacağın hatalar sana birşey öğretmez, öldürür.