MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

http://www.motorcycle-superstore.com/1/1/36/21504/CITEM/AXO-Primato-II-Boots-Closeouts.aspx

Aranizda bu botu kullanan varsa yorumlarini alabilir miyim?
Alpinestar in ayni ozelliklerde botu var aralarinda 100 dolar fark var markaya para vermek istemiyorum isimi gorsun yeter bu daha ucuz kaliteli gibide duruyor.

http://www.motorcycle-superstore.co...lpinestars-SP-1-Two-Piece-Suit-Closeouts.aspx

Kendime bide adam akilli bi suit alicam bunu sectim.Var mi kullanan?

Bot alirken cok arastirmistim paraya kiyip gittim bunu aldim :

http://img2.prosperent.com/images/2.../streetapparel/sidi_cobra-air_boot_blk_MD.jpg

Yurtdisindan 200 euro ya almistim...

Suan cok memnunum...linkindeki botun resim ve aciklamasina baktigimda pek hava almayan bir bot gibi duruyor sanki...hava almasi onemli.... pisersin yaz sicaginda :farao:

Aldigim bot uzerinde elek gibi minik minik delikler var gayet guzel havalaniyor :bounce:

Bot alirken oncelikle buna dikkat etmeni oneririm :cat:

Son düzenleme:
diz açma, sarkma vs.

arkadaşlar ben bu soruyu CSS eğitimi sırasında Andy Ibbott' a sordum. bildiğiniz gibi CCS, pistte viraj almak üzerine verilen bir eğitim. Andy Ibbott da bu konuda 2 tane kitabı olan dünya otoritelerindendir.

Net olarak sordum: sarkarak viraj alan ile bu tekniği hiç kullanmayan arasında ne kadar hız farkı olur ? parmağıyla tırnağını gösterdi ve hız farkı bundan daha az olur dedi.

peki neden bütün yarışçıları dizleri yerde görüyoruz? hatta CSS seviye 3-4' de bunu öğretiyorlarda?

vücut ile asvaltın teması, yarışçıya ne kadar yattığını anlatıyor, az miktarda hız da kazandırıyor. ne kadar az miktarda ? moto gp' de yarışmıyorsanız hayatınız boyunca ihtiyacınız olmayacak kadar az.

CSS kurucusu keith code, "twist of the wrist (ilk versiyon)" kitabında şunun gibi bişeyler söylemiş: bunu yapan hız kazanırmı bilemem ama yarışçıların bunu yapmaya bayıldığı kesin !

Güzel bir gün geçirdim İzmir'de.Hatta geldiğimden beri geçirdiğim en güzel gündü sanırım...

Öğlene doğru çiçekliköy'de kahvaltı ardından 3buçuk 7buçuk arası İzmir Pınarbaşı'nda antreman.

Sağolsun ustam da yanımdaydı çok yardımcı oldu.Hatalarımı bir bir gösterdi.Güzel ve eğlenceli muhteşem bir gün geçirdim...

Ya bu işten siz anlarsanız ön 120 arka 160 m3 lastiklerim var 660'ın üzerinde kaç ps vurcam bunlara saşe üzerinde yazmıo 36-42 yaptım doğrumudur ?

alt limitini 25 ps üst limitini 38 ps olarak al. bu iki deger arasında denemeler yap. hangi degerde memnun kalırsan onu kullanırsın.

kullanım tarzına ve yol şartlarına gore hava bas yani.

sen hangi degerleri kullanıyorsun dersen ben ön 30 arka 30-36 arası(mevsime gore) kullanıyorum.

Ya bu işten siz anlarsanız ön 120 arka 160 m3 lastiklerim var 660'ın üzerinde kaç ps vurcam bunlara saşe üzerinde yazmıo 36-42 yaptım doğrumudur ?

alt limitini 25 ps üst limitini 38 ps olarak al. bu iki deger arasında denemeler yap. hangi degerde memnun kalırsan onu kullanırsın.

kullanım tarzına ve yol şartlarına gore hava bas yani.

sen hangi degerleri kullanıyorsun dersen ben ön 30 arka 30-36 arası(mevsime gore) kullanıyorum.

hangisinden memnunsan diye yazmak bence yanlış bir tanım olur. pistlere çıkan insanlar sürekli ve lastikleri zorlayan limitlerde kullandıkları için lastik ısınarak şişkinliğini korur. fakat buradaki kullanılan pist lastiklerinin bizim lastiklerimiz ile aynı olmadığını ve çok daha fazla ısındıklarını hatırlatmak isterim.

dolayısı ile internetten kullanım klavuzunu bulup bu doğrultuda hava basmanızı öneririm. pek çok motor için değişebilen değerlerdir hava basınçları.

hangisinden memnunsan diye yazmak bence yanlış bir tanım olur. pistlere çıkan insanlar sürekli ve lastikleri zorlayan limitlerde kullandıkları için lastik ısınarak şişkinliğini korur. fakat buradaki kullanılan pist lastiklerinin bizim lastiklerimiz ile aynı olmadığını ve çok daha fazla ısındıklarını hatırlatmak isterim.

dolayısı ile internetten kullanım klavuzunu bulup bu doğrultuda hava basmanızı öneririm. pek çok motor için değişebilen değerlerdir hava basınçları.

sen biraz evvelki sayfaları karıştır arkadaşım.
karıştırmaya üşeniyorsan da 36-42 basmaya devam et.
eminimki harleyler ile beraber gezmek için almışsındır 14.000'lerde redline'a giren ve 1.viteste 110-120 hız yapan 4 silindirli 600f'i...

sen biraz evvelki sayfaları karıştır arkadaşım.
karıştırmaya üşeniyorsan da 36-42 basmaya devam et.
eminimki harleyler ile beraber gezmek için almışsındır 14.000'lerde redline'a giren ve 1.viteste 110-120 hız yapan 4 silindirli 600f'i...

sanki hepimiz profesyonel sürücüyüz ileri sürüş teknikleri derslerini felan hepsini aldık hatta pistlerde yarışıyoruzda kafamıza göre ayar yapacaz o yüzden dimi ?
süspasniyon sertliği değilki bu olay ki onla bile çok oynamamak iyidir :)

kendi aldığım f nerden baksan 2 ay oldu genel olarak işe gidip geliyorum her an otobanda değilim ne yazıkki öyle bir ortamda zamanda yok :)
bu motoru kullanıyorum diye hep o hız ve limitlerde gideceğim diye bir kaide de yok zaten

Ön 32 bence iyidir arka 36-38 değişebilir benim xx te ön arka 42-42 diye yazıyor ama hikaye kesinlikle güvenli değil ve çok sert oluyor...:cat:

sanki hepimiz profesyonel sürücüyüz ileri sürüş teknikleri derslerini felan hepsini aldık hatta pistlerde yarışıyoruzda kafamıza göre ayar yapacaz o yüzden dimi ?
süspasniyon sertliği değilki bu olay ki onla bile çok oynamamak iyidir :)

kendi aldığım f nerden baksan 2 ay oldu genel olarak işe gidip geliyorum her an otobanda değilim ne yazıkki öyle bir ortamda zamanda yok :)
bu motoru kullanıyorum diye hep o hız ve limitlerde gideceğim diye bir kaide de yok zaten

Nemrut zaten zamanında yarışmıştı :mrgreen: Niye devam etmediğini bilmiyorum.Ya da ediyor muydu bak karıştırdım.

Coq emekli oldu :queen::queen::queen:

Ben yeni yetişmeye çalışıyorum bu sene İstanbul Park'taki yarışlara katılacağım kısmet olursa.Juba paraya kıyarsa piste girecek...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Sanırım bu cümleleri yanlış yerde kullandın sen =))

İşe gidip gelmek için scooter tercih etmelisin.Altındaki motora yazık bari onu düşün.:cat:

Nemrut zaten zamanında yarışmıştı :mrgreen: Niye devam etmediğini bilmiyorum.Ya da ediyor muydu bak karıştırdım.

Coq emekli oldu :queen::queen::queen:

Ben yeni yetişmeye çalışıyorum bu sene İstanbul Park'taki yarışlara katılacağım kısmet olursa.Juba paraya kıyarsa piste girecek...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Sanırım bu cümleleri yanlış yerde kullandın sen =))

İşe gidip gelmek için scooter tercih etmelisin.Altındaki motora yazık bari onu düşün.:cat:

akşam kaçıyorum bir yerlere aslına bakarsan sadece git gel 18 km için kullanmam yoksa :mrgreen:
burgman 400 felan bakıyordum daha sonra litrelik bir motor alayım diyordum ama 2 kafadar saolsunlar fikirler bir anda değişti. kısacası çok ta önemli değil

ama bu konuyu daha öncesinde coq ile de konuşurken bana dediği olması gerekenden 2 3 ps daha az basmak daha doğru olur dediğiydi. piste çıkarken çok daha düşük havarı bastıklarını bunun da az önceki ısınan lastiğin içerisindeki havayı genleştirdiğinden ve pist lastiklerinin durumundan olduğunu anlatmıştı :)

bilgiler için teşekkürler 38'e çektigimde biraz azmış gibi geldi bana 40 yapıyım birde nasıl olcak.

arka tekerin çevirdiği silindir aslında bir dinamometre , araç sabitlenip çekiş yapan teker buraya oturtulup tam gaz açılır
çekiş gücü ölçülür yani dinamo karşı güç uyguladığından tekerin durması gayet doğal ,
ölçümlerde rölanti seviyesinden hızlanma , max. güçten rolantiye düşme ve kayıplar gibi değerler hesaplanarak
farklı çekişlerdeki gücü bilgisayar ortamında çıkartılır.

Bende motosiklette bi numara var sanmıştım. ::eek:uups::

Acemiliğim çok belli oluyo. :p

Arkadaşlar , mevcutta arka lastiğim 190 / 55 / 17 ancak fabrikasyon 180 / 55 / 17 ölçülerde , artık lastik değişim zamanım geldi ve ben orijinal ölçülerde bir takım lastik almak istiyorum.

Kaliteli ve görevini en iyi şekilde yerine getiren bir lastik seçmek istediğimden sizlere danışmanın iyi bir fikir olacağını düşündüm. :)

Normal bir insan lastiğin yolu tutmasını sanki lastik değil de ABS takılmışcasına güvenle durmasını ister ama ben su oluklarının ve şeklinin de göz doyurucu olmasını istiyorum…

Bu arada motorumuzu limitlerde kullanmasak da yeri geldiğinde elimizden geleni ardımıza koymuyoruz , uzun ve kısa tüm mesafelerde her daim artçılı olarak ve asfalt olduğu kadar küçük patika ve stabil yollarda da sürmekten kaçınmıyoruz.

Bu şartlarda ilk iki link aklımda olanlar diğerleri ise olası tercihler , sizlerin kısa da olsa bir göz atmasını ve tercihleriniz / önerilerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-metzeler-sportec-m1-180-55-17/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ik-michelin-180-55zr17-73w-pilot-power/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...80-taban-on-arka-takim-700-tl-47955118/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...7-michelin-pilot-power-2ct-arka-lastik/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-metzeler-sportec-m3-180-55-17-1/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...pirelli-diablo-corsa3-takim-f-36879572/detay/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar