Bu konu 2 gun onceden ziyade bu baslikta cokca konusuldu, hatta rahmetli Murat abi yine boyle bi soru sormustu bunun hakkinda konusulmustu.
coq abi bende caddede yapmanin tehlikeli oldugunun farkindayim ama piste girmek 125 dolar +300 dolar haftasonu verilen ders ucreti+ bana 100 kusur km kadar uzak pist bi tane pick up kiralamam ve motoru oraya goturmem gerek hazirlayip oda nerden baksan 100 dolar kiralama falan, kiyafetti falandi katmiyorum zaten mevcut bende onlar.
Benim zaten bu kadar param olsa ne size burda bu kadar cok soru sorarim nede 2005 model 25 bin kmdeki bi motora binerim gider bi tane S1000RR alirim california cornering school a yazilirim her hafta sonuda piste giderim?
Sen deki bak boyle bi cozum yolu var hem antreman yap kendini gelistir hemde tehlikeye atma kendini?
Piyango cikmadigi surece bulabildigim en guvenli yolda olabildigince tedbirli gazlicam tek secenek bu.
He piste cikmam demiyorum ama 3-4 ayda bir belki.
Cenaze masraflari ne tutar?
Mesela ben burda patlasam, benden kalanlarin gömülmek üzere Türkiye'ye gönderilmesi yaklasik 10bin tutuyor.
O riske girecegime, 500 verip bir tane vagon alirim.
1000 da karenajlara versen,oldu 1500
Geriye daha 13500 kaliyor.
O parayla 135 defa piste girebilirim.
Sezonda ayda en fazla iki defa piste girebiliyoruz.
Yani senede en fazla on defa kendi paramla piste giriyorum.
Bu demektirki, cenaze paramla daha 14 yil falan piste girebilirim.

Insan sinirarini ogrenmek istiyor ve zorluyor.
Insanca bir durum ve hepimiz bu yollardan geçtik.
Ama bu yanlis.
Bizim sopar raydire cevap yazayim sonra size bisey söyleyecegim.
bunu merak ettim neden pick-up la götürmen gerek motoru ? pist lastiği mi takılı üzerinde ? caddede kullanmıyor musun ?
Pist için hazirladigin motorla trafige çikamazsin.
Ya da gittigin pistte hazirlayacaksin motoru.
O da dertli is.
Simdi soyleyecegim seye geleyim.
Geçen yaz sevgili Murat'i(aye) saçma sapan bir kaza sonucu kaybettik.
Kazanin sebebi,yol sulamasiydi.
Unutmak istemem nedeniyle bu kaza hakkinda hiç degerlendirme yapmadim ve yapilan yerlerde de bulunmadim.
Ama simdi biseyler yazalim.
Murat, herhalde hayatinda ilk defa sulanmis bir yola girmiyordu.
Ayni yerden onuna birlikte olan iki arkadasi,kazasiz belasiz geçtiler.
Aye geçemedi.
Defalarca uyarmama ragmen pist lastikleri ile dolasiyordu.
O lastiklerle ne tepki verecegini bilmedigi bir motosikleti olmustu ve o da sinirlarini merak ediyordu.
Biz ise ne tepki alacagini biliyorduk ve pist disinda kulanmamasi için surekli uyardik.
Maalesef dinlemedi.
Belki her zaman alistigi lastiklerle olsaydi,o suyun farkinda bile olmadan geçip gidecekti.

ale:
Kisacasi,basit gorunen bazi detaylar, hayatiniza mal olabilir,dikkat edin.