boy: bu egitimi kim veriyor(resimli olan).Bedava olmasa gerek.Prodrive icin de egitim veren bir yer var mi?Sifirdan baslamak hos olmaz.
ben california superbike okulunu tavsiye ediyorum. supersport kullanan herkesin bence böyle bir eğitim alması gerekli. türkiyede motosiklet kültürü daha olmadığı için doğru bilgiye ulaşmak kolay olmuyor. california superbike kuran adam Keith CODE motosikletle viraj alma tekniği üzerinde çok çalışmış ve insanlara nasıl öğretirim diye düşünmüş. kursa katılan herkes çok mutlu dönüyor. türkiyedeki ilk kurs yapıldığında katılan öğrencilerin hepsi 1000cc motorlarla katılmışlar ( R1, ducati 999, 1000RR ) gibi motorlar varmış, dersi veren hoca 500 cc bir motorla virajda içlerinde geçiyormuş ve ne kadar eksik olduklarını anlamışlar.
kurslara katılmak çok faydalı ama bu iş sadece katılmakla bitmiyor , devamlı antreman yapmazsanız gelişemezsiniz. kurslarda size doğru yolu gösteriyorlar. doğruları öğrendikten sonra kendinizi doğru olarak geliştirmek size kalıyor.
işte sizi öğretilenler
Birinci Basamakta:
1. Viraj giriş hızı. Çok hızlı? çok yavaş?
2. Gaz kontrol hataları. Çok erken, çok fazla, yetersiz gaz?
3. Dönüşe yanlış başlama. Çok erken dönüşler, çok geç dönüşler, doğrusu hangisi?
4. Dönüş hataları ve düzeltmeler. Viraja çok hızlı ya da çok yavaş yatışlar, viraj içi düzeltmeler?
5. Yanlış sürüş kararları. Karşı karşıya olduğunuz durum için hangi tercih doğru?
6. Tutarsız apeksler. Çok genis, çok dar, değişken?
İkinci Basamakta :
1. Referans noktası nedir ve her dönüş için kaç tane lazım?
2. Sürüş alanı kavramı nedir, bu alanı büyütmek mümkün mü?
3. Görüşünüzü kısıtladığınızda ne yapmalı ve tedavisi var mı?
4. Gözlerinizi en verimli şekilde kullanarak, en fazla bilgi nasıl alınır?
5. Viraj bitimini ne işaret eder? Değiştirebilir misiniz yoksa viraj sonu tembeli misiniz?
Üçüncü basamakta:
1. Viraj çizginizi süspansiyon ayarlarınız ile oynamadan nasıl değiştirirsiniz?
2. Motorunuzun en dengesiz olduğu an nedir, iyi kontrol için sürücü/motor ikilisinin hangi unsuru çok önemlidir?
3. Şikan, serpantin ve göbeklerde dengeyi nasıl korursunuz?
4. Motorun bir yanından diğerine dengeyi bozmadan ve süratle nasıl geçersiniz?
5. Birbirini takip eden virajlarda, en az güç harcayarak en iyi sonucu almak için nasıl bir planlama yapmalısınız?
Dördüncü basamakta:
1. Hangi temel teknik beceride zorluk çekiyorsunuz?
2. Gelişiminiz için en büyük engel nedir?
3. Hangi sürüş senaryoları çözümsüz?
4. Hangi noktalarda tutarsızlık olduğunu tespit ediyorsunuz?
5. Kontrolün hangi noktaları sizin en zayıf yönünüz?
http://www.superbikeschool-turkiye.com/