gerçek carbon yani fully carbon zor iş .. saf carbonun nasıl yapıldığını yani uzay eşyalarında ve gemilerinde kullanılan carbonun nasıl yapıldığını bir izleyin anlarsınız youtube da falan vardır.. iplik iplik birleştiriyorlar milyonlarca iplikden bir carbon parça oluşuyor..
maliyetide yüksek öyle her babayiğit markada o yüzden full carbondan kask işine girmez.. benim bildiğim bir marushinde saf carbon var rs999 modelinde bir bell de var bir schubert ve agv de var..
o yüzden bin lira civarına carbon olmaz ama carbon elyaf fiber karışımları kask çok var onlarda carbon diye geçiyor.. hatta bazılarının sadece dış kabuğu carbon kaplama folyo o folyo deseninden ötürü carbon demişler bana göre fırsatçılık çünkü bazı satıcılar o tip modelleri millete carbon diye satıyorlar..
carbon kask bence hafif olmalı 1400-1500 gram carbon olmaz.. bu kaska ben bakdım bazı yerlerde 1550 gram diye geçiyor.. bir arkadaş 1300 gram falan dmeişde ben öyle bir ibare görmedim işin ilgiç yanı mt nin kendi sitesinde bile ağırlığını bulamadım..
carbonun hafiflikden ziyade bir iyi yanıda dayanıklılıkdır tabiki kaska sağlam dayanıklılık katar.. bu kaskı kullanmadım ama dayanıklı sağlam olduğunu düşünüyorum sharpa falan girse 5 yıldızı havada kapar.. adamlar composit karışıma kevlar carbon her haltı katmışlar