https://i.ytimg.com/vi/WHXxVmeGQUc/maxresdefault.jpg
Şimdi bir filmde Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci olacak ve ben o filmi izlemeyeceğim diyen sinema seyircisi olmaz herhalde.
Bu duygularla dün akşama kadar sabırla Netflix'in bu filmi yayınlamasını bekledim ve filmin neredeyse 3,5 saat sürdüğünü görünce de bir şişe
ateş suyu açtım.
Adettendir bir fragman koyayım
https://www.youtube.com/watch?v=Ptav19l34H8
Film hakkında yorum yapabilmek için en az iki kere izlemek gerek.
O kadar çok hikaye var ki aslında Hoffa'nın kayboluş hikayesi diye söyleniyor ve film genelde bunun üzerine gidiyor olsa da ben daha çok siyaset-mafya ve hatta sendika ilişkilerini irdelediğini düşündüm.
Bu arada De Niro ve Al Pacino'yu renkli gözlerle görmek insanı biraz tuhaf yapıyor.
Neyse.
Bu Hoffa dediğimiz adam kamyoncu sendikası başkanı.
20-30 yıl önce kendisiyle ilgili bir film yapılmıştı aslında ama şu an hatırlayamadım.
Joe Pesci bir mafya babası.
Adam benim kafada Cehennem silahı'ndaki sazan rolüyle öyle bir yer etmiş ki hangi role girse yadırgıyorum.
Harika iş çıkarmış.
Robert De Niro aslında ufak tefek hırsızlıklar yapan bir kamyon şoförü ama yolu Pesci ile kesişince kendini mafyanın içerisinde buluyor.
Psikolog, sosyolog. hatta sonu logla biten titre sahip her bireyin incelemesi gereken bir karakter.
Seyredince anlayacaksınız.
Filmde en hoşuma giden ve emek verildiği belli olan şey o dönemin neredeyse hatasız yaşatılması oldu.
Otomobillerden mekanlara kadar hiç bir ayrıntı atlanmamış.
Renklendirme bile özel diyebilirim.
Çok hikaye var kısmını açayım.
Mesela De Niro'nun ailesi ve özellikle kızıyla olan ilişkisi filmde önemli bir yer tutuyor.
(Daha doğrusu ilişkisizliği!)
Bu arada kızını Anna Paquin oynuyor.
Mafyanın siyaseti dizayn etme konusundaki etkisi yine bir başka hikaye.
Sendikaların banka gibi çalışması bir başka hikaye.
Asıl hikaye olan Hoffa'nın hırsı bambaşka bir hikaye.
Al Pacino'nun nefret ettiği bir adama bakarak bir yemek yeme sahnesi var müthiş.
Robert De Niro'nun karakteri apayrı bir hikaye.
Velhasıl 3,5 saatin nasıl geçtiğini bile anlayamadım.
Bunda ateş suyunun etkisi de olabilir.
Şimdi güzeldi çirkindiyi bir kenara bırakıp şu gerçeği yazmak lazım.
Tüm eleştirmenler bu filme berbat dese, sinema severler bu filmi seyreder.
O yüzden ben değerlendirme yapmıyorum.
Nasılsa er yada geç seyretmek isteyeceksiniz.