[MT] Sinema Kulübü

Tüm MT üyelerinin izlemesi gereken ibret verici bir film.

Black (2005)

Konusu :
2005 yapımı güzel bir hint/amerikan filmi.

hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı-bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime- başarıyor.

Bugün bir Bornovalı olarak sadece bir kısmını izleyebildiğim Bornova Bornova filminden, aklıma kazınan bir diyalog.

Sahne:
Mahallenin abisi Jawa motosikletinin altına yatmış tamir etmeye çalışıyor.

A: Hayırdır abi çalışmıyor mu
B: yok çalışmıyor, sorun kasnakta sanırım. Hem boşver çalışmasın, çalışsa da zaten gidecek bir yerimiz yok...

İp man 2'mutlaka seyredin derim.

Yanlız İp man 2'den önce İp man'ı seyredin ardından 2.sini seyredin...

Mükemel bir filim.Bu Çin'liler filimlerindeki deki kadar,gerçek hayatlarındada deli kanlı olabilseler keşke:p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Su an veda isimli filmi izliyorum.
Simdilik iyi gidiyor.
Henüz aglamadim...:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:14 ----------

Son satiri degistiriyorum.:salut:

İp man 2'mutlaka seyredin derim.

Yanlız İp man 2'den önce İp man'ı seyredin ardından 2.sini seyredin...

Mükemel bir filim.Bu Çin'liler filimlerindeki deki kadar,gerçek hayatlarındada deli kanlı olabilseler keşke:p

aynen ip man serisi süper ama ilk film daha güzel:cat:

Planet 51 çok güzel bir animasyon. :)

Uzay ve uzaylılar ile ilgili bir çok filme gönderme mevcut.

şu filmleri şiddetle tavsiye ederim, fakat her film için o filmin modunda olunması gerek... Tavsiye edilen ruh halleri

Sin City - cumartesi öğleden sonra yapacak bir şey yok, o zaman 3-5 bira ve biraz cips ile geçiştirme modu..

The Lost Highway - şiddete ihtiyacım var modu
müzikleri on numara, Sheila'da.

The Thin Red Line - bu hayatın anlamı ne modu
sean penn sorar: where is your spark now ? ve hayatın anlamı bulunur.

Schindler's List - uzun bir film ama ara sıra sosyal sorumluluk da sahibiyimdir yada etrafımdaki insanlara değer veririm modu

The Matrix - içinde tavşan olan her türlü ruh hali

Borat - biraz da güleyim modu

Namuslu - ulan şu içinde yaşadığımız hayata bak modu
Şener Şen döktürmüş, geçen sanırım Flash TV'de denk geldi, nasıl oldu bilmiyorum ama bir kaç dakikalık tüm zaplama girişimlerime rağmen tekrar bu filmi izlerken buldum kendimi

Snatch - biraz ingilizce küfür öğrenmeye ihtiyacım var modu
özellikle 3 zencinin bir arada bulunduğu sahneler acayip komik

Smoke - hayatım çok mu karmaşık, acaba biraz sıradan ve basit bir hayatımmı olsa modu

The Blair Witch Project - uzun zamandır korku filmi izlemedim modundayken

No Country for Old Man - yaşlanıyormuyum sorusu modlarındayken

Enemy of the State - hafiften bu düzenin parçası mı oluyorum sorusu akla geldiğinde

It's always sunny in Philadelphia'da ne zaman saçma sapan bir şeyler yapmak istediğimizde :queen:

mary_and_max-210x300.jpg

mary and max i seyrettim. çok duygusal bir film. "tutunamayanlar" havası var.

A-Nightmare-On-Elm-Street.jpg

son freddy krueger filmini seyrettim, neden seyrettiğim hakkında mantıklı bir cevap bulamıyorum ? oysaki freddy karakterini mizah anlayışından dolayı severim.

Enemy%20of%20the%20State.jpg

enemy of the state filmini bir kez daha seyrettim. ibretlik bir aksiyon, hele memleketin şu son yıllarında baş gösteren yerin kulağı vardır durumlarında.

Leaves Of Grass

leaves-of-grass.jpg

Coen kardeşler havası var. tesadüfler ve sonuçları ...
fena bir film değil.

That Evening Sun

that-evening-sun.jpg

hal Holbrook denilen amca sağlam bir oyunculuk dersi vermiş.

Leaves Of Grass... İzlemez miyiz, adam gövde gövde gösterisi yapmış elinden gelse herkesi o oynayacak, tam bir pij:bounce:

Motosikleti
Tracer 7
"Bilek kesenler" çok yeni bir filim değil ama bahsinin geçtiğini görmediğim için yazıyorum filime saygı duruşu olarak...marjinal bağımsız filimlerden hoşlananlara ısrarla tavsiye ederim.bonusuda Tom Waits.
Filimle ilgili komik bir anımıda anlatayım bari...:p
Son 4-5 senesi Eskişehirde geçen İstanbullu olarak,ısrarla adapte sorunu yaşadığım için,filimde intihar edenlerin gittiği dünya tasvir edilmiş olup hafif karanlık,ot çiçek yetişmeyen havası bulanık bir atmosfer karşında bir anda heyecanla" laaan burası Eskişehir" diye bağırmam...:pale:

Filimle ilgili komik bir anımıda anlatayım bari...:p
Son 4-5 senesi Eskişehirde geçen İstanbullu olarak,ısrarla adapte sorunu yaşadığım için,filimde intihar edenlerin gittiği dünya tasvir edilmiş olup hafif karanlık,ot çiçek yetişmeyen havası bulanık bir atmosfer karşında bir anda heyecanla" laaan burası Eskişehir" diye bağırmam...:pale:

aman Yılmaz Büyükerşen duymasın .... adam aşıklar adası bile yaptı...

That Evening Sun
filmin afişi çıkmamış tekrar atıyorum.

That+Evening+Sun.jpg

eski sayfalara bakmadım ama
bu filmi izleyin. son dönem Türk filmleri arasında en beğendiklerimden bir tanesidir, bir iki yer haricinde benden tam not almışdır. kurgusu çok güzel. oyuncular iyi iş çıkarmışlar.

Kolpaçino

kolpacino_filmi.jpg

Son düzenleme:
gece vakti iki tane daha film ekleyeyim

persepolis

Satrapi-Persepolis1.jpg

seyretmek lazım, özellikle eloğlunun anti maddenin ne olduğunu anlamaya çalıştığı şu günlerde.

American Beauty

American+Beauty+-+1999+-+8.6+-+drama+-+130.jpg

güzel film, çok güzel.
Kevin Spacey için seyredilir. müthiş oynamış.

Motosikleti
Tracer 7
aman Yılmaz Büyükerşen duymasın .... adam aşıklar adası bile yaptı...

Yılmaz hocaya saygımız büyük dostum...:) ama bir istanbulluyu 2-3 park yaparak kandıramassın...:cherry: yoksa Anadoludaki tek direniş şehridir Eskişehir,bunla gurur duyarım. o ayrı....:cat:

s_55770_0069467_aadf3a3e.jpg

Viskningar och rop

"eger sonsuzluk bitmeyen bir suregelme olarak degil de zamansizlik olarak anlasilirsa, "an"da bulunabilen icin sonsuzlugu tatmistir diyebiliriz."

bu filme yakisan bir alinti oldu galiba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar