guguk kuşunu 5-6 kez seyrettim ve her seyredişimde ayrı zevk aldım. unutmadık ama sırayla.
yeni seyrettiğim bir film olarak takdim edeyim.
![]()
bilim kurgu sever olarak filmi oldukça etkileyici buldum. değişik bir tarzı var. belgesel tadında anlatıma sahip. genelde filmlerin alt anlatımlarına çok takılmama maa bu filmde takıldım. uzaylı dostlarımızın başından geçen olaylar bir çok yönden tanıdık geliyor. filmden hoşlananlar kadar hoşlanmayanlar da var. benim hoşuma gitti. dvd si çıktıktan sonra ülkemize gelmesi ise ayrı bir tat.
![]()
çok övülen bir film. seyrettim fakat altyazısı çıkmamıştı. anladığım kadarı ile oldukça hoşuma gitti. değişik bir deneme. oyunculuk müthiş. özel efektlere çok yaklaşılmamış türüne göre. seyredilebilir bünyey uyum sağlamaz ise sıkıcı gelir.
@sularseller film seyretme olayı harala gürele olmaz nazarımda. belirli bir seremonisi olması lazım, seyredeceğim film ile ilgili biraz malumatım olacak, aksesuarların hazır olacak ve filmi seyretme moduna girmiş olacakğım. bildiğim kadarı ile masumiyet kaderden sonrası anlatıyor. şöyle duru bir akıl ile syretmem lazım, bundan sebep uzak filmi bilgisayarda duruyor ama epeydir seyredemedim.
V For Vandetta
Enteresan bir filmdir..Külttür..
Modern çağın devrimi farklı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışan bir adamın öyküsüdür..
Fantastik bir filmdir..Farklı bir paralel evrende geçiyormuş hissi uyandırır bünyede..
Lakin benim hayatımdaki ilk 10 film içerisinde yer alır kendileri..
Afişini de ekleyelim tam olsun..
![]()
Bitirişi de filmden ufak bir kupleyle tamamlayalım:
Remember, remember the Fifth of November!
yok üstad benim yazdığım film o değil. seyrettim onu da.
bunlar ırak savasşında yaralanıp ülkelerine gönderiliyorlar. beni sarmıştı film.
holliwuuuud ise dünya sinemasına yön vermiştir fakat bu arada yapmaması gereken birşeyi yapmıştır " militarizm". kendi yarattığı popüler sinema kültürü içinde debeleniyor şu an.
bağımsız sinemaya dolanmak lazım ama o da popüler kültür ile yetişmiş bünyelere pek uymuyor. bir nevi burası gibi. içinde geyik tabir edebileceğimiz laf olsun torba dolsun mantığı her yerde var. vazı bünyeye ters gelir, alışamaz.
recep ivedik fenomendir. o filmi takdir ederim. mesele genele ulaşmak ise ulaşmıştır.
zaman olur sadece vakit geçirmek için film seyretmek istersin, zaman olur birşeyler almak için izlersin.
insanları tercihlerinden dolayı sorgulamak abestir, film tercihlerinde de bu böyledir. tercih ise görece üzerine kuruludur.
misal burada benim hoşlandığım filmleri yazıyorum, filmleri bilenler anlar ki bu elemanla aynı film kültürüne sahibiz, benim tavsiye ettiğim ama seyretmediği bir film olur ise buna vakit ayırabilir.
uzakdoğu filmleri bir süredir sağlam dramalar ile yol alıyor. eski vurdulu kırdılı filmler azaldı.
neyse konuya devam edelim
aslında film değil dizi ve çizgi film
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0417299/
muhtemelen bölük pörçük seyretmişsinizdir.
felsefesi derinliği tavan yapmış bir çizgi film. avatarın yanında zukonun kişisel gelişimi esnasında aldığı öğretiler oldukça yararlıdır. filmde benim kahramanım zukonun amcası olan UNcle Iroh.
![]()
imkanınız ve vaktiniz var ise seyredin, seyrettirin. sırf oğlana seyrettirmek için bile dvdsini alacağım.

avatardan benim de beklentim yüksek, şabala kişisi umarım her dem olduğu gibi felsefi açılımı ön planda tutar. gerçi o adamın tarzı çok yavaştır ya neyse.
Fantastikte; Planet of Apes (Maymunlar Gezegeni/Cehennemi) yalnız 1968 versiyonu olacak. zira inanılmaz bir havası var. 2001 versiyonu çok boş geldi bana.
avatara gideyim sonra yerden yere vuracağım onu.
Shaolin Soccer
bu filmi izlememiş olan vardır muhakkak. izlediğim o kadar film içinde beni dertden, gamdan, kederden alan ender filmlerden bir tanesi. kesinlikle izlenmeli, müthiş bir komedi ve aksiyon filmi.
![]()