Pi demişken 1998 yapımı olan ''Pi'' adlı film de çok iyidir benim gözümde. Beğenen arkadaşlar olursa şu filmleri de önerebilirim ayrıca:
Persona -1996
The Cube- 1997
The Fountain- 1997
A Beautiful Mind- 2001
Arrival-2016
Neredeyse hepsi akmıyor denilebilecek filmler ama finalde hepsi bir ''lan, ne oldu orada geri sar'' dedirtme kapasitesine sahip. Üzerine oturup düşünülebilecek filmler. Mesela ben Marvel filmlerini de severim ama daha filmin introsu bitmeden finalinde söylenecek söze kadar tahmin edebildiğim için keyif vermiyor. Bir işle uğraşırken arkada dönüyor, arada kafamı kaldırıp bakıyorum. Bu filmler öyle değil, gözünü kaçırınca bir şeyler de kaçıyor. Aksiyon, savaş, vurdu, kırdı az ama filmler sürükleyici. Relax bir kafadayken sindire sindire izlenebilirler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:53 ----------
2. filmi izlememek şartı ile bu film bayağı iyi ..
Teist - Ateist - Deist - Agnostik gibi kalıpların arasında gezen insanlar için, değişik bir aydınlanma kapısı açabilir ..
[url]https://i.resmim.net/i/image-10.jpg[/url]
Bu film çekilmeden ikinci çekilse o da tatmin edici olabilirdi ama ilk filmden hareketle ikincinin tahmin edilebilirliği yüksek olduğu için keyif vermedi artı olarak ilk film baya yükseltmişti tek bir odada geçen bir filme karşı beklentiyi.
Bir de biraz inkar et ya hu, hepsi yalan de. İki tane ergen gelmiş abi sen yüz bin yaşındasın di mi, eskiden İstanbul böyle miydi, nerede o eski ramazanlar diyor adam her şeyi dökülmeye başlıyor. Oyunculuk veya görsellik sıfır zaten, direkt düşünce üstüne bir film ve yeterince etkileyici. Ayrı ayrı değerlendirince ikisi de gayet keyif veriyor bence. Hatta şimdi gidip birinci filmden biraz izleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:58 ----------
Gittim, sadece birazını izleyecektim fakat tamamını izledim ve geri geldim. Gerçekten sıfır bütçeyle çekilebilecek hatta yüz binlerce dolar bütçeyle çekilemeyecek en iyi filmlerden biri. Yönetmen buraya geleceğini tahmin etmiyordu ki filmi ücretsiz şekilde internete yükledi çeker çekmez. Daha iyi bir yönetmenin elinde bu senaryo ödülden ödüle koşabilirdi. Tahmin edilebilir olmasına, 20m2 odada sadece 3 4 kamera açısıyla çekilmesine rağmen bu kadar sürükleyici olması çok iyi. Hatta 14.000 yıl önceden başlayarak 3-5 bin yıl ileri geri zaman atlamalarıyla 2 3 sezon netflix dizisi çekilse çoğu muhafazakar ülkede yasaklanır. Bizde de yasaklanırdı büyük ihtimal. 18 yaş üstü uyarısı olabilirdi ya da. Gerçekten sorgulatan bir hikaye.
Parazit'i Türkiye'de vizyona girdiği gün izlemiştim. Gülüp şimdi buna utanmadan 20 tane ödül verirler demiştim, akasya durağı seviyesinde bir senaryo ve biraz iyi oyunculuklar vardı. Filmin tek artısı batı yapımı olmamasıydı. Eurovision'da olduğu gibi her sene kendilerinden birini seçince inandırıcılık kalmıyor. Reisin desteklediğim nadir kararlarındandır, Eurovision'a bir süre ara vermemiz iyi olacak. Oyunculuktan çok senaryo, akıl oyunları görmek isteyen izleyiciler için yukarıdaki yazdığım filmlerin hepsi aradığı tatmini verir. Hayır parazit'teki gibi bir senaryodan bahsetmiyorum.