MT Scooter / Atom Karıncalar - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

Günaydın herkese.....Bakımları zamanında itina ile yapılan 4 zamanlı 36000 kmde 12.5 HP Piaggio Skipper 150 cc sahibiyim.Motorumdan tek şikayetim yakıt tüketimi.Şehiriçi-şehirdışı karma kullanımda 5.35 lt (18.24-YTL) benzinle sakin kullanımda 112 km gidiyor.(km de 162 krş).Sakin kullanımda trafikte şehiriçinde 5.29 lt (17.77-YTL) benzinle 98 km gidiyor (km de 181 krş).Sizce yakıt tüketimi normal midir?Değilse neler yapmam gerekir?Bilgilendirirseniz sevinirim..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gokhan çalışman güzel olmus elimizden geldiğince scooterlarımıza kendimiz bakım onarım yapalım ya sabah sabah ozledım geldım bak yazıyorum :):)

ben scooterimin bütün bakımlarını kendim yapıyorum subap ayarı dısında..

hepimiz kendi motorumuzun bakımlarını yapmak zorundayız ve siddetle kaliteli malzeme kullanmanızı tavsiye ediyorum 3 kuruşa aldığımız çin malı (p.r.c.) malzemelerden uzak durun 8-10 kuruşluk malzeme kullanın hem motorunuzun ömrü azalmasın hemde aldığınız parca uzun zaman dayansın..:cat:

ooo 3-5 gün uzak kaldık topic uçmuş yaw :mrgreen:

celilcim sana topağı boş bırakma demiştik katılımcı olman dileği ile..:rendeer:

Günaydın herkese.....Bakımları zamanında itina ile yapılan 4 zamanlı 36000 kmde 12.5 HP Piaggio Skipper 150 cc sahibiyim.Motorumdan tek şikayetim yakıt tüketimi.Şehiriçi-şehirdışı karma kullanımda 5.35 lt (18.24-YTL) benzinle sakin kullanımda 112 km gidiyor.(km de 162 krş).Sakin kullanımda trafikte şehiriçinde 5.29 lt (17.77-YTL) benzinle 98 km gidiyor (km de 181 krş).Sizce yakıt tüketimi normal midir?Değilse neler yapmam gerekir?Bilgilendirirseniz sevinirim..

motorun bence çok yakıyor artık skipperlerin huyumudur bilmem aga çok yakıyo o makineler hele 2 zamanlısı resmen içiyo nerdeyse runner ile aynı yakıyor..

benim anlamadığım şehir içi dışı 112 km gidiyor sakin kullanım 98 km gidiyor burasını anlamadım sakin kullanınca dahamı çok yakıyor sanırım yanlış yazdın..

motorunu kalkışlarda çok zorluyorsan tek teker yapıyorsan şehir içi 80 90 km hızlardan asagı inmiyorsan çok yakması normal ayrıca motorunun hava filitresini temizlemelisinbujini söküp zımparalamalısın karbüratör ayarlarına bak hava ayarını kontrol et frenlerinin sıkılığına bak sorun devam ediyorsa buraya yaz bi çaresine bakalım..

cümleten hoşbulduk yalnız bi espri yaptık 06bluedragger bizi siteye rezil etti gitti 3 senelik itibarımız:p ampulden ve ampulcülerden ayrıca led cilerden nefret ediyorum:p ayrıca bu konu ile ilgili espri yapan arkadas a uyuz olmadıgımı belirteyim çünkü ne kadar içten oldugumuzu butun site öğrenecek :mrgreen: tekrar herkese selamlar

uyuz olmadığına sevindim gökhan kardeş içimizde kötülük yok burada olmamın nedeni yeni arkadaşlar edinmek bilgi alış verişi sağlamaktır birilerini kırmak incitmek değil :wiinkk:

keremim topiğin maşallahı var iyi tuttu sende bakıyorum ayrılmıyorsun başından sahip çıkıyorsun topiğine ifferim
hacı muromu biliyorsunzu koymama gerenk yok sanırsam boşuna yer şgal etmesin ama tanımayanlar için kendimi arz edeyim adım mehmet emin iba Trabzonluyum yaş 26 ktü işletme bölümü emeklisiyim :p

ben scooterimin bütün bakımlarını kendim yapıyorum subap ayarı dısında..

hepimiz kendi motorumuzun bakımlarını yapmak zorundayız ve siddetle kaliteli malzeme kullanmanızı tavsiye ediyorum 3 kuruşa aldığımız çin malı (p.r.c.) malzemelerden uzak durun 8-10 kuruşluk malzeme kullanın hem motorunuzun ömrü azalmasın hemde aldığınız parca uzun zaman dayansın..:cat:

celilcim sana topağı boş bırakma demiştik katılımcı olman dileği ile..:rendeer:

motorun bence çok yakıyor artık skipperlerin huyumudur bilmem aga çok yakıyo o makineler hele 2 zamanlısı resmen içiyo nerdeyse runner ile aynı yakıyor..

benim anlamadığım şehir içi dışı 112 km gidiyor sakin kullanım 98 km gidiyor burasını anlamadım sakin kullanınca dahamı çok yakıyor sanırım yanlış yazdın..

motorunu kalkışlarda çok zorluyorsan tek teker yapıyorsan şehir içi 80 90 km hızlardan asagı inmiyorsan çok yakması normal ayrıca motorunun hava filitresini temizlemelisinbujini söküp zımparalamalısın karbüratör ayarlarına bak hava ayarını kontrol et frenlerinin sıkılığına bak sorun devam ediyorsa buraya yaz bi çaresine bakalım..
Sadece şehiriçi trafikte ----şehirlerarası yol yapmadan---sakin kullanımda hiç zorlamadan 98 km gidiyor.Aynı zaman da tüm bakımları orjinal parçalar kullanılarak yapıldı.Diğer 150 cc lik scooterlar ne yakıyor acaba?

Forumdan Uzaklaştırıldı
keremim topiğin maşallahı var iyi tuttu sende bakıyorum ayrılmıyorsun başından sahip çıkıyorsun topiğine ifferim
hacı muromu biliyorsunzu koymama gerenk yok sanırsam boşuna yer şgal etmesin ama tanımayanlar için kendimi arz edeyim adım mehmet emin iba Trabzonluyum yaş 26 ktü işletme bölümü emeklisiyim :p

eee lordum nazar etme neolur nazar çiğne seninde olur topağıma sahap çıkmasam diğer guruplar gibi cvp yazılmaya yazılmaya bi sayıda kalır topak amacına ulaşamaz bu topağında bi anlamı olmaz bu gün yalıma gelecenzi..

Sadece şehiriçi trafikte ----şehirlerarası yol yapmadan---sakin kullanımda hiç zorlamadan 98 km gidiyor.Aynı zaman da tüm bakımları orjinal parçalar kullanılarak yapıldı.Diğer 150 cc lik scooterlar ne yakıyor acaba?

senin motor çok yakıyor be yaw hava filitrene baktınmı çinçon scooterlar 110 140 arası yakıyorlar sakin kullanılan herşeyine zamanında müdahale edilen 150cc scooter 10 ytl ile 90 km gidiyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yazın beni de listeye :cherry:

+ 1 atom karınca :rendeer:

herkese selamlar
benimde atom karıncam var arkadaşlar.
eskişehir li 26 yaşındayım
adım çağrı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yazın beni de listeye :cherry:

+ 1 atom karınca :rendeer:

örtmenim hoşgeldin topağımıza seni şirin karınca senii:rendeer:

arkadaslar babam interneti kestrdiği için fazla foruma giremiyorum:( ama bn de bir scooter kullanıcısıyım.kısaca kendimi tanıtayım:18yaşındayım İzmir Bornovada oturuyorum

doğu hoşgeldin topağımıza kalıcı katılımcı olmanı isterim..:cat:

herkese selamlar
benimde atom karıncam var arkadaşlar.
adım çağrı

çağrı hoşgeldin senin karıncanın adı ney..:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
örtmenim hoşgeldin topağımıza seni şirin karınca senii:rendeer:

Hoşbulduk efendim ama karar veremedim benim Asyamı karınca ben mi karıncayım :p

Baştan aşağı simsiyah korumalı kıyafetleri giyip kafaya kocaman siyah kaskı takınca tam atom karınca diyorlar :cherry:

adım çağrı

Çağrı hafta sonu Eskişehirde olacağım, var mısın karıncalarla çevre yolunda yarışa, alayım anahtarını :queen:

Son düzenleme:
ben road runner diyorum ama kız arkadaşım bıdık diyor.
kesinlikle motor demiyoruz
:cherry:

asya hafif gelir bana motoruna veda et c.tesi akşamı hazırım:cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı

Oğlumu kimselere vermem ben, yarışta bile olsa scooterla 180 basarım yine de vermem yaaa :p

Eskişehire geldiğimde sürekli tepesindeyim, satmaya kıyamıyorum haberin yok sanırım :cherry::cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hoşbulduk efendim ama karar veremedim benim Asyamı karınca ben mi karıncayım :p

Baştan aşağı simsiyah korumalı kıyafetleri giyip kafaya kocaman siyah kaskı takınca tam atom karınca diyorlar :cherry:

Çağrı hafta sonu Eskişehirde olacağım, var mısın karıncalarla çevre yolunda yarışa, alayım anahtarını :queen:

örtmenim senin lumuzin hala ankaraya gelemedimi inş kavuşursun siyah lumuzine oy oy oy karıncalar başımızın üstünde tajdır..:p

ben road runner diyorum ama kız arkadaşım bıdık diyor.
kesinlikle motor demiyoruz
:cherry:

bence arkadasın haklı bıdık daha sevimli ayrıca bıdığın markası nedir kazasız yarışlar dilerim 50km yi geçmeyin..:mrgreen:

mondial 150 re benim bıdık.
ya benim aşırı bir tecrübem yoktu alana kadar ama bukadar süratli gideceğini sanmıyordum.bihayli hızlı ben ağır ağır takılırım gezerim amaçlı almıştım ama beklediğimin çok üstünde gidiyor
.:wiinkk:
bıdığımıda çok seviyorum.kendi paramla aldığım ilk taşıt olduğu içindir belkide.

Forumdan Uzaklaştırıldı
örtmenim senin lumuzin hala ankaraya gelemedimi inş kavuşursun siyah lumuzine oy oy oy karıncalar başımızın üstünde tajdır..:p

Yaramı deşme cnm yaaa, getireceğim diyorum amavakti zamanı falan filan belli değil :salut:

Ayrıca epeydir topiği görüyordum ama selam vermek bugüneymiş, kibar yazıların için teşekkürler :rendeer:

bence arkadasın haklı bıdık daha sevimli ayrıca bıdığın markası nedir kazasız yarışlar dilerim 50km yi geçmeyin..:mrgreen:

Profilde bıdık = mondial 150 yazıyor :cherry: Arkadaşı korkutmamak adına yazıyorum 55 i geçmeyeceğim kabul :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
mondial 150 re benim bıdık.
ya benim aşırı bir tecrübem yoktu alana kadar ama bukadar süratli gideceğini sanmıyordum.bihayli hızlı ben ağır ağır takılırım gezerim amaçlı almıştım ama beklediğimin çok üstünde gidiyor
.:wiinkk:
bıdığımıda çok seviyorum.kendi paramla aldığım ilk taşıt olduğu içindir belkide.

aslında marka önemli değil önemli olan seni mutlu etmesidir herkes ister kaliteli bir motora binmeyi sesinle aynıyız bende hussarı kendi alın terimle 2.el aldım zaten şehir içi trafikte 80-90km yetiyor ayağımı yerden kessin diye aldım aldığım çok iyi oldu en azından kimseye minnet etmiyorum şimdi bunu satıp daha iyi bir motor almaktan yanayım kazasız belasız tekerin düz bassın..:rendeer:

tamam 55-56 arası kapışırız istersen :p üzmemek lazım bıdıkla siyahlimuzini

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yaramı deşme cnm yaaa, getireceğim diyorum amavakti zamanı falan filan belli değil :salut:

Ayrıca epeydir topiği görüyordum ama selam vermek bugüneymiş, kibar yazıların için teşekkürler :rendeer:

Profilde bıdık = mondial 150 yazıyor :cherry: Arkadaşı korkutmamak adına yazıyorum 55 i geçmeyeceğim kabul :p

örtmenim istersen ben gelip alayım lumuzini zati 1-2 aya kadar ankaraya kız istemeye geliyorum geçerken senin oğlanı alıp getreyim..:cat:

topiğim güsell olmuş dimi teşekkür ederim ayrıca 50 km yi gecen dikalifiye olur söyleyim..:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
!KuZGuN! Tamamdır anlaştık, en fazla 57 ile gideriz, anahtar var işin ucunda, arada 1-2 rakam fark bırakmak lazım :cherry:

06bluedragger Ankaraya kız istemeye gelecek olman güzel haber ama ısrar etme limuzini ben getirmek istiyorum :salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
!KuZGuN! Tamamdır anlaştık, en fazla 57 ile gideriz, anahtar var işin ucunda, arada 1-2 rakam fark bırakmak lazım :cherry:

06bluedragger Ankaraya kız istemeye gelecek olman güzel haber ama ısrar etme limuzini ben getirmek istiyorum :salut:

hüüoooppp kurallar çiğnenmek içindir mantığını bi kenara bırakın 50 km yi geçmiceksiniz dedim..:mrgreen:

aytac adım kerem bi öğrenemedin gitti :p ankaraya gelince tüm mt ankarayla tanışmak isterim:rendeer::cat: lumuzinin de bi fotolarını göremedik gitti merakımdan ölecem madem kendin götürmek istiyon saygı duyarım..:rendeer:

örtmenim örtmenim alican altını ıslattııı..:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar