mt racers club

Bizde fanatiklik yoktur. Bizde önce takım gelir. Kimi McLaren'deyken başımızın tacıydı. O gitti, biz McLaren'de kaldık. Sevmeyiz mi? Severiz, süper pilottur. Bizde olmasını da isteriz, ama doğal olarak destekleyemeyiz. Sabah uyandığımda hiçbir dönemde Kimi'nin web sayfasına bakmadım, ama McLaren'e en az haftada bir bakarım. Ayrıca biz sevdiğimiz adamın işine bakarız. Hangi rengi severmiş, ne müzik dinlermiş, en sevdiği yemek neymiş, saç rengi, boyu kilosu neymiş ilgimizi çekmez. Ama 17. başladığı yarışta Fisi'yi son turda geçerek 1. oluşunu iyi biliriz.

Gelelim F1'in popülaritesine... Futbolda benim sezip anlayamadığım şeyleri açıklarsan ben de sana F1'in sırrını açıklarım. Bu konuda önceliği sana veriyorum, zira malum, Türkiye'de tek spor vardır, o da futboldur. Aksini söyleyen, televizyonların spor haberlerine ve gazetelerin spor sayfalarına baksınlar. O programların adı futbol bülteni değil spor bülteni, sayfaların adının da spor futbol sayfası değil spor sayfası olduğuna göre ve buralarda futbol dışında birşey göremediğime göre TC'de spor=futbol. Bana bu bakışı açıklayabilen olursa tebrik edceğim ve bu bakışı anlayabilen kişinin de F1'i anlayamayacağını belirteceğim. Tek bildii spor futbol olan bir ülkeye ben F1'in nesini anlatayım? Kaldı ki F1'e gelene kadar bunun basketbolu var, tennisi var, atletizmi var.

aslında cevap sadece banaydı...Türkiş pıpılın ben F den veya futbol hariç herhangi bir spor dalından zevk alacağını veya anlayacağını sanmıyorum...ikimizde sanmıyoruz ortak paydamız bu...

Radyosporu gün boyu dinlerim...futbolu dinlemeyi severim...gereksiz FB GS geyiklerini severim...insanlaroın zekalarını futbol olunca ne kadarda sonuna kadar kullandıklarını bilirim...hoşuma gider...

ama fuboldan bende olabildiğince uzak dururum...tek nüans maça gittiğindeki o güzel atmosfer...bir nevi dertlerden arınma şekli...ama hayat felsefesi yapmış tipleride görünce sana yönelttiğim sorular aynen onlar içinde geçerlidir...

inanırmısın peder bey TRT 3 deki 3.lig eski maçlarını falan bile yoğun ilgiyle izler...tam tedavilik durumlar bunlar...nerde futbol görse evi ayağa getirir...susun şunu izleyim diye...garip..futbol konumuz dışı aslında...

bana F1 i anlat...bana sevmeyi anlat...esip geçmeyi anlat...:p

F1 organizasyonu bana nedense heyecan vermez...yani ekran başında olmasak orda olsak ne izlediğimizde anlayamayacağız...sadece barkovizyonlarda kim napıyor diye bir karmaşa yaşıycaz...tabi sen tuttuğun takım veya pilotu takip edeceksin ama yinede (atıyorum) 3-5 veya 10 dakikada bir önünden viyuu diye geçen bir arac ne kadar zevk verebilir..bence sizler TV de size sunuluan şaşaya senaryoya aşıksınız...sizi tatmin eden TV nin size sunduğu teknik şölen...nerdeyse pilotun burnuna sokacaklar kamerayı...ordan bile yarış esnası izleme şansı var...

sonucta bu bayrak ikinizde...ölene kadar yazın...burası konu dışı...ama 2 kişi bu bayrağı nereey kadar götürür...hepimizden farklı olduğunuzu düşünüyorsunuz veya kendinizi F1 bilgi birikiminizle farklı bir statüye koyuyorsunuz ama benim kişisel görüşüm bu numunelik...farklı olan tabi güzeldir...sizi F1 sevdiğiniz ve bunu topikte yıllardır götürsüpğünüz için neden suçlayayayımki buna hakkım varmı...hayır...ama yinede garip bir durum...bu sitede F1 e olan ilgi sıfır...kendi kendinize yaptığınız bu diyaloglarşov niteliği taşıyor olabilirmi...çünkü bu paylaşımlarınızı msnde veya başka milyon şekilde yapabilecekken bu topikte ısrarcı omanız bence ego pompalaması veya dediğim gibi aristokrat bir kişi havası yaratabilme kaygısı...ya ikinizde kankasınız ve F1 paylaşımlarıyla bir nevi kendi bilgi birikimlerinizi egoyla yoğurup bize paslıyorsunuz...bende şahsen malım...anlamıyorum ya sizin dilinizi...öle trene bakar gibi bakıyorum topiğe...

zevkler renkler muhabbetine saygılıyım...burası konu dışı kardeşim özgürüz tezinede saygılıyım...sonsuz bir lugat var burada...ama kendinizle başbaşa olmanızı isterim...kendinizi sorgulamanızı isterim...bu sitedelki F1 varlığını sorgulamaktır amacım...

sizide kırmak istemiyorum ama inceden uyuz oluyorum...diyeceksinizki şikayet et kardeşim..ne gereği varki...kendi aranızda yaptığınız veya yapabileceğiniz bir yazışma durumunu burada yapmanız beni rahatsız eden...

şimdi bu mesajı okuyupda birileri derki ..

yav biz takip ediyoz sana giren çıkan ne ...:p

F1 hayat felsefesi değildir...alternatif bir şey diyelim..kişisel görüşüm kurgulanmış bir organizasyon...düşünsenize yarışların bir sahibi var..Misketler Eccelstoneda...:p

Hmmm, bakalım anlamış mıyım? Futbol konusunda aynı düşündüğüme göre F1'e geçelim. Birincisi, burası F1 değil, mt racers topiği. Yani ön planda F1 olsa da daha çok online yarışmak için oluşturulmuş bir topik ki zamanında motogp'de tozu atılanlardan biri de sendin yanlış hatırlamıyorsam. Ekibin çoğu dağılınca ve çekirdek iki kişi kalınca ve bu iki kişi de F1 sever olunca haliyle topikte F1 baskın konuma gelmiş durumdadır. Asıl hedefin F1 2007 ve F1 2008 sezonu olduğunu düşünerek ona göre cevap yazayım.

F1, senin de doğru tahmin ettiğin gibi aslında pek de pistten izlenecek bir spor değil. Her ne kadar sevdiğimiz aracın önümüzden geçişi -turların 1dk30sn civarlarında olduğunu düşünürsek-5-10 dakika da bir olmasa da doğrudur, sürekli gözümüzün önünde durmuyorlar. Gerçi modern pistlerde en kral koltuklardan tüm pistleri görebiliyorsun ama bizim paramız yetse yetse çimene yeter. Evet, F1 tam anlamıyla bir TV sporudur. Pistin neresinde olursanız olun, ne kadar para verirseniz verin TV başındaki biri kadar hakim olamaz ve yarış kısmından zevk alamazsınız. Ama pistte olmanın tadı ayrıdır. MotoGP yarışlarında pistte olmak nasıl birşeyse F1'de de öyledir. Önünüzden birbirleriyle yarışan Doğanlar, Şahinler ve hatta Porschelar değil, teknolojinin ve aerodinaminin zirvesindeki otomobiller geçmektedir. Bir nevi hareketli autoshow gibi düşün. Kaldı ki V8 motorların sesini hiçbir surround ses sistemi evde hissettiremez. Bazıları manyak mıyım o kadar gürültü için bir de para vereceğim diyebilir. Zevk meselesi der geçerim.

Son olarak asıl cevabı kend kendine vermişsin zaten. Burası konu dışı, isteyen istediğini yazamaz tabii ki ama F1 topiklerinin kimseyi incittiğini görmedim şimdiye kadar. Hatta arasıra bu iki kişi dışında fikir beyan etmek isteyen kişiler de çıkmakta bir iki kelime de olsa birşeyler yazmaktadılar. Kaldı ki kimse yazmasa da ben buraya yazınca mutlu oluyorum. Bundan ötesi de yok benim için. Kimi'yi hayatımda görmemişimdir, sadece burada yazışırız. Kaldı ki yazışmalarımızda kimseyi rahatsız edecek veya kalitesiz birşey de görmedim. MSN'de yazılabilecek dediğin şeyler şudur: Zamanında harbi kaliteli geyiğin döndüğü Heyik Cafe'ye bak. MSN muhabbeti orada işte. Hatta oranın bir ara MSN muhabbetini aşıp mail forward gibi sadece resim yapışırılan bir yer olduğunu da hatırlıyorum. Bize uyuz olabilirsin, senin kendi görüşündür, saygı duyarız. Ancak bütün konu dışında yüzlerce gereksiz, saçma sapan, değil iki kiinin bir kişinin bile takip etmediği ve niye açıldığı bile belli olmayan onu varken uyuz olmak için düzenli ve seviyeli bir şekilde yazılan bir topiği seçmen takdirimi topladı. Seni seviyoruz mete ;).

Hmmm, bakalım anlamış mıyım? Futbol konusunda aynı düşündüğüme göre F1'e geçelim. Birincisi, burası F1 değil, mt racers topiği. Yani ön planda F1 olsa da daha çok online yarışmak için oluşturulmuş bir topik ki zamanında motogp'de tozu atılanlardan biri de sendin yanlış hatırlamıyorsam. Ekibin çoğu dağılınca ve çekirdek iki kişi kalınca ve bu iki kişi de F1 sever olunca haliyle topikte F1 baskın konuma gelmiş durumdadır. Asıl hedefin F1 2007 ve F1 2008 sezonu olduğunu düşünerek ona göre cevap yazayım.

F1, senin de doğru tahmin ettiğin gibi aslında pek de pistten izlenecek bir spor değil. Her ne kadar sevdiğimiz aracın önümüzden geçişi -turların 1dk30sn civarlarında olduğunu düşünürsek-5-10 dakika da bir olmasa da doğrudur, sürekli gözümüzün önünde durmuyorlar. Gerçi modern pistlerde en kral koltuklardan tüm pistleri görebiliyorsun ama bizim paramız yetse yetse çimene yeter. Evet, F1 tam anlamıyla bir TV sporudur. Pistin neresinde olursanız olun, ne kadar para verirseniz verin TV başındaki biri kadar hakim olamaz ve yarış kısmından zevk alamazsınız. Ama pistte olmanın tadı ayrıdır. MotoGP yarışlarında pistte olmak nasıl birşeyse F1'de de öyledir. Önünüzden birbirleriyle yarışan Doğanlar, Şahinler ve hatta Porschelar değil, teknolojinin ve aerodinaminin zirvesindeki otomobiller geçmektedir. Bir nevi hareketli autoshow gibi düşün. Kaldı ki V8 motorların sesini hiçbir surround ses sistemi evde hissettiremez. Bazıları manyak mıyım o kadar gürültü için bir de para vereceğim diyebilir. Zevk meselesi der geçerim.

Son olarak asıl cevabı kend kendine vermişsin zaten. Burası konu dışı, isteyen istediğini yazamaz tabii ki ama F1 topiklerinin kimseyi incittiğini görmedim şimdiye kadar. Hatta arasıra bu iki kişi dışında fikir beyan etmek isteyen kişiler de çıkmakta bir iki kelime de olsa birşeyler yazmaktadılar. Kaldı ki kimse yazmasa da ben buraya yazınca mutlu oluyorum. Bundan ötesi de yok benim için. Kimi'yi hayatımda görmemişimdir, sadece burada yazışırız. Kaldı ki yazışmalarımızda kimseyi rahatsız edecek veya kalitesiz birşey de görmedim. MSN'de yazılabilecek dediğin şeyler şudur: Zamanında harbi kaliteli geyiğin döndüğü Heyik Cafe'ye bak. MSN muhabbeti orada işte. Hatta oranın bir ara MSN muhabbetini aşıp mail forward gibi sadece resim yapışırılan bir yer olduğunu da hatırlıyorum. Bize uyuz olabilirsin, senin kendi görüşündür, saygı duyarız. Ancak bütün konu dışında yüzlerce gereksiz, saçma sapan, değil iki kiinin bir kişinin bile takip etmediği ve niye açıldığı bile belli olmayan onu varken uyuz olmak için düzenli ve seviyeli bir şekilde yazılan bir topiği seçmen takdirimi topladı. Seni seviyoruz mete ;).

too you...:pbut...

insanları kategoriye sokmak niyetinde değilimdir...neden bunu seviyorsunuz sorgusuda bir yana..F1 maniayı çözemiyorum...bir hobi diyelim...

MT racers topiğinede saygım var..ki bu topikte bende motogp ambiansıyla bişeyler paylaştım...diğer topik kastım...

gerçek niyetimi ortaya çıkarmak gerekirse kimi ve senin geçmişteki heyecanınızı veya her neyse işte katılımınızı azaltmanız ve sadece F1 için bişiler yazmış olomanızada uyuz oluyorum...yani hiç bir şey olmamış gibi çektiniz gittiniz...varlığınız sadece F1 de dönüyor...kendimi kullanılmış bir mendl gibi hissediyorum bazen...:pama hayat hep geyik veya lay laylomdan ibaretde değil...

ama yinede işte eyle...F1 görüşlerim ayrı bu detayı katmayın birbirine karışmasın..:wiinkk: yani ne oldu bize...:pale:

kimi biraz kıpırdamaya başladı...yaşam belirtileri var son 1 haftadır...:p

bizler artık bu sitede egomuzun peşindemi koşuyoruz sizce...

mete_han bayramda uğraşcak kimse kalmadı bize mi sarıyosun yoksa. :p Yarışcaksanız buyrun pistlere. :)

Valla mete, diğer topiklere uğrayamamız konusunda haklısın. Kimi'yi bilmiyorum ama benim açımdan durum şöyle: Moto bölümleri ciddi takip isteyen bölümler. 2 gün girmeyince ne olmuş ne bitmiş anlamak için bir sürü şeye bakmak gerekiyor bazen. F1 öyle değil. Biliyorum ki girdiğimde çok da fazla birşey değişmiş olmayacak. Yani F1 boş yazabileceğim bir yer, motosiklet kısımları öyle değil. Keşke vaktim olsa da her topiği okuyup birşeyler yazabilsem, durum bu. Yoksa bu forumu F1 biliyoruz diye hava atmak amaçlı kullanmıyoruz anlayacağın.

mete_han bayramda uğraşcak kimse kalmadı bize mi sarıyosun yoksa. :p Yarışcaksanız buyrun pistlere. :)

canım sıkılıyor orada haklısın...:pwaterı ateşe çekeyim diyorum ...sağolsun hiç kırmaz beni...:cherry:

ben ikinizide özler oldum...insan sevdiğini biraz hırpalarmış...doru valla...:)

canım sıkılıyor orada haklısın...:pwaterı ateşe çekeyim diyorum

Bak canın da sıkılıyomuş. Biz seni pistlere çeksek. Biliyorum küstürdük seni ve arkadaşlarını biraz. Daha doğrusu küstürdüm. Ama hatamı telafi etmek için elimden geleni yapacağım. Söz, size bir tur avans vericem bi dahakine. :p

Biz de siteyi özlüyoruz da vakit az, bakma şimdi bayramda iki girebildik. Şimdi diğer topiklere bulaşsak, takip etmemişiz ne diyeceğiz? Ona buna sataşsak modlar tepemize binecek. Sen söyle ne yapalım biz? :)

Bak canın da sıkılıyomuş. Biz seni pistlere çeksek. Biliyorum küstürdük seni ve arkadaşlarını biraz. Daha doğrusu küstürdüm. Ama hatamı telafi etmek için elimden geleni yapacağım. Söz, size bir tur avans vericem bi dahakine. :p

valla o husus yetenek azim mevzusu...sen bize 2 tur avans versen nolcakkien...4.turda yine yakalarsın...sen onu başta bizi tokatlamadan düşüncektin yarışta...bize tur bindir sora tur vercem ne zevki kalıyor...ya başka oyunları önerirmisiniz...CRYSIS falan cod 4 oynadınızmı...makinalarınız yeterlimi bunlara...

Biz de siteyi özlüyoruz da vakit az, bakma şimdi bayramda iki girebildik. Şimdi diğer topiklere bulaşsak, takip etmemişiz ne diyeceğiz? Ona buna sataşsak modlar tepemize binecek. Sen söyle ne yapalım biz? :)

demin PRO ya çok güzel kitledin...:paslında dediğin gibi ite kaka olcak işler değil bunlar...gönül işleri bunlar...biz hep buralardayız...bekleriz...:cat:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
la keko loren! ne kurban ne ziyaret semirtiyorsun evde canın sıkıldı değil mi?

Son ayarlarda kaldırır demedim zaten ama high da oynatıyor. Ful ayarlarda oynatan makine olmadığı doğrudur.
Pro'yu da cevapladım :D.

Son düzenleme:
Yarın akşam burdayız o zaman. 3 gün sonra da Kimi pistlerde yeni aracıyla....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar