Aslinda cok fazla dizi izliyorum. Genel tercihim bol aksiyonlu olmayan zeka gerektiren, drama iceren, karakter derinlikleri olan, bir seyler anlatan, ucmayan kacmayan polisiye diziler. En cok Ingiliz polisiyeleri diyelim. Bugunlerde cogunu Netflix ve Ororo uzerinden takip ediyorum.
Asagida aklima gelen (ve cogunlukla Netflix uzerindeki) diziler icin kisisel yorumlarim. (Android uzerinde bir uygulamada bitirdigim dizileri listeliyorum, aklima geldikce dizileri ekliyorum)
13 commandemnts - Dandik bir Belcika dizisi
Altered Carbon - Genel olarak guzel, sonunu cok kotu bagladilar
Battlestar Galactica - Atmosfer olarak cok basarili, sonunu iyi baglayamadilar, yapimci bitirin dedi bitirdiler.
Behzat C. - Lafa gerek yok

Bitter Daisies - Ispanyol bir polisiye/gizem disizi, izlenebilir
Black Mirror - Harika bir dizi, teknolojinin insan hayatina etkisi ve gelecek projeksiyonlari. Izlemeyen varsa diye anlattim.
Black Spot - Fransiz bir polisiye dizisi, karakterler ve atmosfer guzel.
Borderliner - Danimarka idi sanirim, polisiye dizi, idare eder.
Brooklyn Nine-Nine - Ortaokul komedi dizisi ama cok eglenceli, cocukca, olmayacak isler

Broadchurch - Harika bir Ingiliz polisiye/dram
Case Histories - Eglenceli bir Ingiliz polisiye.
Collateral - Ingiliz polisiye/aksiyon dizisi, basroldeki ablanin karizmasi yeterli.
Deadwind - Tam bir Isvec polisiye dizisi, soguk, ruhsuz

Deep Water - Avusturalya polisiye dizisi. Polisiye kismi zayif olsa da karakterleri iyi.
Doc Martin - Harika bir Ingiliz komedi dizisi.
Dublin Murders - Irlanda polisiye dizisi, efkarli, rahatsiz edici.
Endeavour - 1960'larda gecen bir Ingiliz polisiyesi, basarili buldum ama biraz kliseli.
Frasier - Eskilerden eglenceli bir Amerikan komedisi. Cocukken izlerdim esprilerini anlamadan. Harika karakterler
Grantchester - Yine bir Ingiliz polisiyesi, basrolunde icki ve kadinlarla sorunu olan bir papaz var
Hashoter Hatov - Israil komedi dizisi, eglencelik.
Hinterland - Galler'de gecen harika bir Ingiliz polisiyesi. Bulundugu cografyanin ruhunu ve insanlarini cok guzel anlatiyor.
How to Get Away Murder - Bir sure sonra sIkILmaya basladigim Amerikan suc/polisiye/dram. Ilk baslarda iyiydi ancak sonrasinda biraktim.
Jack Taylor - Sabun kopugu bir Irlanda polisiyesi, izlemeseniz bir sey kaybetmezsiniz.
Line of Duty - Hareketli, bolca ters kose yapan bir Ingiliz polisiye.
Luther - Idris abinin dizisi, karakterler guzel ama olay orgusu sorunlu bence.
Marcella - Bolca aksiyonlu Ingiliz polisiyesi, dram ve psikokoji yonu agir basiyor.
Midsomer Murders - Ingiliz kirsalinda gecen eglencelik, uzun soluklu bir Ingiliz polisiye/komedi dizisi.
Mindhunter - Fincher abimizin saheseri, harika.
Norsemen - Vikingler hakkinda absurd bir Norvec komedisi. Harika esprileri var

Paranoid - Ingiliz polisiye dizisi, guzel ben begendim.
Poirot - Agatha Cristie's Poirot, tum zamanlarin en basarili Poirot uyarlamasi. 13 sezon, tum bolumlerini izledim. Harikadir.
Rake - Avusturalya hukuk/dram/polisiye dizisi diyebiliriz. Bol esprili.
Seinfeld - Tum zamanlarin en eglenceli komedi dizilerinden, izlemeyen var mi bilmiyorum. (Hic bir sey hakkinda bir komedi.)
Sherlock - Guzel gibi gorunse de cok fazla klise var, baydim son sezonda.
Secret City - Avusturalya'dan bir politik aksiyon/drama dizisi, basrolde Fringe'deki abla var.
Shetland - Iskoc polisiye dizisi. Ingilizce alt yazili izledim, cunku anlamiyorum bazen Ingilizcelerini
Star Trek Saga - Bir suru var, hepsi bos zaman gecirmek icin izlenir, oyle super filan degiller.
The Blacklist - Cerezlik Amerikan polisiyesi.
The Forest - Fransiz polisiyesi, biraz klise kalmis. Karakterler de zayif.
The Frozen Dead - Fransiz polisiyesi, idare eder.
The IT Crowd - Harika bir Ingiliz komedisi, kendim de bir IT calisani oldugum icin daha eglencelisini gormedim diyebilirim

The Mantis - Bol kliseli, zayif bir Fransiz polisiyesi
The Mandalorian - Star Wars evreninden eglenceli, bol aksiyonlu, hizli ilerleyen bir dizi.
The Valhalla Murders - Izlanda/Ingiliz polisiyesi, oldukca guzel.
The Witcher - Biraz izledim, sonra baydim.
Top of the Lake - Yeni Zelanda/Avusturalya polisiye dizisi, cok yavas ve bazen bayici. Karakter derinligi var ama konu zayif.
Unit 42 - Belcikalilar polisiye yapmasin dedirtecek derecede kotu bir dizi.
Vera - Sadece Ingiliz aksani icin bile izlenebilir. Huysuz polis teyze

Vexed - Cerezlik Ingiliz komedi/polisiye, izlemezseniz bir sey kaybetmezsiniz.
Young Wallander - Bayici bir dizi, zaten 6 bolum ama hic ilerlemiyormus gibi.