MT mizofoni kulübü

bir hastalık olduğunu, adının bu olduğunu yeni öğrendim :)
kısaca bazı seslerden aşırı rahatsız olma durumu.
kendimi bildim bileli böyleyimdir.

benim hassasiyetim ağızdan çıkan seslere karşı.
sakız çiğneme, ağız şapırdatma, çekirdek çitleme, cfırt cufurt sesleri eşliğinde diş karıştırma, sakızı şişirip ağız içinde patlatma sesi, parmak yalama...
minik bir ağız hareketini, küçücük bir sesi yakalarım.

mekandan kaçarım, otobüsten inerim, metroda vagon değiştiririm, icabında adam fururum :)

lan bak yine asaplarım bozuldu.

Keçeli kalemin kağıda sürüldüğünde çıkardığı ses... Bütün vücudum irkiliyor resmen. Dahası var da şuan aklıma gelmiyor.

Cakkıdı cakkıdı sakız çiğnenmesinden nefret ederim. Yakınımda çiğneyen varsa uzaklaşırım. Resmen sinirlerim tepeme çıkıyor o şapırdata şapırdata sakız çiğneme sesini duyunca.

Birde bazı elektrikli aletlerin şarj olurken çıkardığı ince ama rahatsız edici sesten nefret ederim.

Hastalığım varmış yeni öğrendim.
Bu arada o videodaki arkadaşın ağzına tepeyim.
Hayatta katlanamadığım davranışlar listesinin ilk üçünde sakız cakırtısı.
Kuduruyorum yemin ederim.

bir hastalık olduğunu, adının bu olduğunu yeni öğrendim :)
kısaca bazı seslerden aşırı rahatsız olma durumu.
kendimi bildim bileli böyleyimdir.

benim hassasiyetim ağızdan çıkan seslere karşı.
sakız çiğneme, ağız şapırdatma, çekirdek çitleme, cfırt cufurt sesleri eşliğinde diş karıştırma, sakızı şişirip ağız içinde patlatma sesi, parmak yalama...
minik bir ağız hareketini, küçücük bir sesi yakalarım.

mekandan kaçarım, otobüsten inerim, metroda vagon değiştiririm, icabında adam fururum :)

lan bak yine asaplarım bozuldu.

Vay anasını, demek bunun bir adı varmış, ve bendeki bu hastalık baya bi ilerlemiş, geçenlerde otobüse bindim, 45 yaşlarında bir bayanla sakız yüzünden baya bi atıştık.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu konuda bir yazı okumuştum
belli frekans aralığındaki bu seslere karşı bir hassasiyet varmış bu rahatsızlığı olanlarda
sade sakız değil
yemek yerken şapırtı, tespih sallarken çıkan ses (bilmiyor ki birazdan kaplan inden çıkıp bütün külhanbeyi pozlarını tarumar edecek)

bir sürü kavgam var bu sebepten, misal lucecunun videosunu izlesem, burdan yalova kaç saat diye google' a bakarım :)

yaş 17, otobüsle sakaryadan bursaya gidiyorum
hep beni bulur sakız çiğneyenler. ya yanıma ya yakınıma otururlar bir de. sol çaraz koltukta oturan 45 yaşlarında bir herif, sakızla filarmoni orkestrası taklidi yapıyor
anadolu çocuğunun bünyesinde büyüğüne saygısızlık yok, izniğe kadar sabretmişim 2 saat boyunca
molada kendi kendime konuşuyorum, ne yapacam diye düşünüyorum,2 saat geçti kalanı geçmeyecek belli, barut fıçısıyım; utangaçlıktan ne adama bir şey diyebiliyorum, ne muavinden yerimi değiştirmesini isteyebiliyorum, halbu ki otobüsün 1/3 ü boş
şimdi olsa gider arka koltuklardan birine otururum
yolculuğun devamında sabrım taştı, kalktım yerimden, adama yanaşıp
- abi rica ediyorum şu sakızı şöyle çiğneme, çok bunaldım
- bunalıyorsan git arkaya otur lan!
gırtlağına öyle yapıştım ki sakızı yuttu mu ne oldu kaybetti hemen

kıssadan hisse:
bunlar görgü kuralı
yemek yerken ağız şapırdatılmamalı, topluluk içinde sakız çiğnenmemeli
ciddi şekilde rahatsızlık duyanlar var ve insanlar sizi bu konuda tekrar tekrar uyarmak zorunda değil
ben anlamam diyorsanız, ciddi bir öfke patlamasıyla yüzleşebilirsiniz

Keçeli kalemin kağıda sürüldüğünde çıkardığı ses... Bütün vücudum irkiliyor resmen. Dahası var da şuan aklıma gelmiyor.

Cakkıdı cakkıdı sakız çiğnenmesinden nefret ederim. Yakınımda çiğneyen varsa uzaklaşırım. Resmen sinirlerim tepeme çıkıyor o şapırdata şapırdata sakız çiğneme sesini duyunca.

Birde bazı elektrikli aletlerin şarj olurken çıkardığı ince ama rahatsız edici sesten nefret ederim.

Hastalığım varmış yeni öğrendim.
Bu arada o videodaki arkadaşın ağzına tepeyim.
Hayatta katlanamadığım davranışlar listesinin ilk üçünde sakız cakırtısı.
Kuduruyorum yemin ederim.

Vay anasını, demek bunun bir adı varmış, ve bendeki bu hastalık baya bi ilerlemiş, geçenlerde otobüse bindim, 45 yaşlarında bir bayanla sakız yüzünden baya bi atıştık.

sizleri anlıyorum.
şimdi birbirimize sarılıp destek oluyor, pozitif enerji yüklüyoruz :)

F54

Bende kapi çarpma sesine ayar olurum
Ev kapasi iş yeri kapisi çekmece gardolap gibi şeylerin kapak sesine
Bunun için evdeki bütün mobilyalar stoplu menteşe vardir
Yani birisi bana kapi yi çarpıp çıkıyorsa 100/1000000 sopa yer

Yemek yerken ağzından ses çıkan insanların ağzını benzin döküp yakasım geliyor

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Ben gece yatarken evdeki saatlerin tik-tak seslerine fitil oluyorum.O yüzden evdeki bütün saatler yatak odasından en uzak olacak şekilde yerleştirdim.Eşim ben birşey duymuyorum sen nasıl duyuyorsun diye sorduğunda cevap veremiyorum.Ayrıca malum Ramazan davulcularının gece yarısığı yaptıkları konçertolar bana Ramazan ayını zehir ediyor.

Bir ağzını şapurdatarak yemek yiyenlerin ağzını burnunu dağıtasım geliyor.Özetle herkesin kıl olduğu sesler var gayet doğal bir durum bence.

Abi bide bu çatalı kaşığı porselen tabağa surtenlerle, gazoz kapağı gibi sivri kenarlı metal parçaları beton zemine paralel sürtüp o aklıma geldiğinde bile bile Allahu ekber diye bagirdigim sesi çıkaranları, ciddi ciddi apartmanın bodrumuna kitleyip aylarca öldürmeden ellerimle besleyip işkence ederim, bi gramda merhamet göstermem.

Bağırdığı / yırtındığı kadar gitmeyen / gidemeyen tüm motorlu araç sesleri ...

Candır canandır dediğim Cg'ler 1. sırada , istemsiz fena küfürler ediyorum , dursa ya ben ya o hastahaneye garanti , o derecede midem bulandı.

Sayende bende hastalığım olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. O ağız şapırdıtısı yokmu, beni benden alıyor. Lokantada falan yemek yerken çok masa değiştirmişimdir. Misafirin önünden çerezi kaldırttığım olur. Hele Babam ağız şapırdıtısında master degree 'dir. Misafirliğe geldimi aynı sofrayı bırak yemek yerken aynı odada duramıyorum. Aynı şekilde eşim ben duymuyorum diyor. Bi tedavimiz birşeyimiz varmıymış bizim?

Bir şey sormak istiyorum. Ben neredeyse her sabah sakız otobüste çiğnerim. Sorum şu normal bir şekilde çiğniyorum(ağzımı açmadan). Bu sizleri rahatsız ediyor mu? Ediyorsa bir daha çiğnemeyeceğim.

Bir şey sormak istiyorum. Ben neredeyse her sabah sakız otobüste çiğnerim. Sorum şu normal bir şekilde çiğniyorum(ağzımı açmadan). Bu sizleri rahatsız ediyor mu? Ediyorsa bir daha çiğnemeyeceğim.

Hocam son ses kulak patlatircasına Trap muzik aç banamisin demem , ama yan yana durursak o ağzının içindeki sesi senden daha iyi duyabiliyorum yemin ederim.
Düşünceli davrandığın içinde teşekkür ederim :)

Ağız şapırdatma
Sakız patlatma
Tabak çanak sesi
35 liralık abart egzoz sesi özellikle kuş serisi araçlarda bulunuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

MrMud her ne kadar düzgün cignerim desen de ağzının icinden bı şekilde şap şup ve homurdanma sesi çıkar :(

Son düzenleme:
Şuan anladım :D Rica ederim bunu ben düşünceli davranış olarak değil daha çok yapılması gereken bir şey olarak görüyorum. İnsanız ve doğal olarak toplumda yaşıyoruz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar