mt izmir dikkat!!!!

arkadaşlar 09-05-2006 saat 09:30 dan sonra izmir ili ve ilçelerinde motorları çevirmeye başladılar.herkesin bilgisine kasksız ve ehliyetsizseniz lütfen trafiğe çıkmayın.

Doğrudur; Bu gün 3. kontrolü geçtim, denetlemelere takılı kalmış onlarca motorcu gördüm.....
Sadece ehliyet ruhsat ve kask yeterli değil. Eldiven ve gözlük takmanın da şart olduğunu söylüyor ve İzmir Emniyet Müdürlüğü, Opet, CMS işbirliğinde hazırlanmış bir broşürü de takdim ediyorlar.

aslında yaptıkları çok güzel ama tabi bundan mağdur olan arkadaşlarda var

eldiven takmak zorunlu değil. kask ve koruma gözlüğü yazar ama zaten kaskınızın camı varsa gözlüğe de gerek yok.

ön camı olan kask ve ehliyet ruhsat yeter bence.

Scannerim yok. Olsaydı, tarar koyardım siteye verdikleri yazıyı.
Aynen yazıyorum:
''Motosiklet sürücülerinin başta kask olmak üzere eldiven ve gözlük takması da gerekmektedir.''
Not: Eldivenin de korumasını bizzat kontrol etmişlerdir....
Umarım açıklayıcı olmuştur.::asker::

okram' Alıntı:
Scannerim yok. Olsaydı, tarar koyardım siteye verdikleri yazıyı.
Aynen yazıyorum:
''Motosiklet sürücülerinin başta kask olmak üzere eldiven ve gözlük takması da gerekmektedir.''
Not: Eldivenin de korumasını bizzat kontrol etmişlerdir....
Umarım açıklayıcı olmuştur.::asker::

gerçekten ilginç. eğitimlerde hatta sınav sorularında bile öyle gösterildi.
neyse teşekkürler :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim de arkadaşım söyledi, Alsancak'ta tam 3 yerde kontrol varmış, eve dönerken Kamil Tunca Bulvarında Kartal durağında tam ışıkları dönerken çevirmeyle kabak gibi karşı karşıya geldim, motorları toplamışlardı ama sanırım motorumdan kazandım bu sefer ve yırttım, polisler öyle baktılar bir süre tereddüt ettiler, ben de gaza asıldım ve uzaklaştım önlerinden geçip, Ehliyetimi bu hafta alıyorum, almadan da sokağa çıkmam bidaha, bu son uyarı oldu bana.

eldiven kullanamamadan dolayı ceza keseceklerını sahsen sanmıyorum . Ama bir motorcunun olmaz olmazlarından birinin eldiven oldugunu unutmayalım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çok iyi uygulama. Keşke bu kontrollerin üzerine bir de dizlik kontrolünü de ekleseler. Taşıması kolay ve kaska sığan ve genelde patencilerin kullandığı basit dizlikler de düşük hızlarda işe yarar. Diz kapağına gelen ilk darbeyi emse yeter.

valla yazın başında hiç ii olmamış bu uygulamalar daha ehliyet alamıcaz bi dahaki sınava kadar

Moderatör (forrap)
Eldiven takmanın yasaca zorunlu olmaması lazım:silent: En azından ben öyle biliyorum.Kask takmak zorunlu ama eldivenin zorunlu olduğunu ilk defa duydum,bu belkide o uygulamada aklına esenin yapılmasıyla alakalı olabilir.Çünkü düşünsenize eldivenin korumasına kadar bakan adamın kaskın da markasına bakması lazım o mantıkla...Çünkü wiwi,sababet gibi kaskların çok da koruma özelliği olduğu söylenemez...

Tuncer'ciğim eldiven işi yazılı; hatta kuşe kağıda CMYK baskılı veriyolar adamın eline:pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Eldiven olayı tabi biz sürücüler için son derece gerekli ama gelgelelim kask ve eldiven takmak bazen kısa mesafeler için işkence verici oluyor örneğin benim ilçeden çıkmadan sokak aralarında in,kalk,park et vb. durumlarım çok oluyor gelde tak:)

gözlük zorunluluğu yarım kasklar için sanırım çünki bu kaskların hepsinde cam yok küçük bi ayrıntı ama eklemek istedim kazasız sürüşler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar