- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba..
Geçtiğimiz ay arkadaşlarımla trekking gerçekleştirdiğimiz Adapazarı'nın Akyazı Beldesinde bulunan Sülüklü Göl'e bir motosiklet gezisi planladık..
İlgili trekking gezisi başlığı için tıklayınız..
http://www.motosiklet.net/forum/etk...suluklu-gol-trekking-gezisi-fotograflari.html
Bu harika güzelliğe ulaşmanın ufak sıkıntıları da yok değil ama..
Toplam mesafe İstanbul'dan gidiş-geliş 550 km..
Bu yolun yaklaşık 25 km.'si gevşek stabilize orman yolu..Ancak geri kalan yol kaymak asfalt..
Yani bu geziye katılım için bir miktar tecrübeli olmak, ve tercihan küçük lastikli motosiklete sahip olmamak, özellikle racing türü gövdesi yere çok yakın motorla gelmemek güvenlik açısından önemli..
Ama kendine güveniniz ve koruma ekipmanlarınız full ise buyrun
Özellikle Enduro'cu ve Cross'cu arkadaşlar için keyifli bir tur olacağını düşünüyorum zira Akyazı-Sülüklü Göl arası stabilize yol Enduro/Cross motorların tam sevdiği türden..
Sülüklü Göl ve çevresi ise Cross'cu arkadaşlar için biçilmez kaftan..
Ama ben asfalt için üretilmiş cruiser motorumla bu yola girebilirim..Yani imkansız bir yol değil..
Yeme-içme işini Sülüklü Göl yoluna girmeden köy içinde sucuk ve ekmek alarak halledeceğiz..
Daha sonra Göl çevresinde ateş yakıp sucuk/ekmek keyfi yapacağız :mrgreen:
Bir ihtimal sıcak çay da bulabiliriz orada..
Neticede;
Rota: İstanbul-Adapazarı-Akyazı-Sülüklü Göl
Mesafe: 380 km
Zorluk Derecesi: 1-2-3-4-5
Ortalama Otoban Hızımız: 90-100 km/s
Buluşma Yeri: İstanbul-Ankara Otoyolu(TEM), Çamlıca girişinden sonraki ilk benzinci olan OPET.(Kahvaltı yapacağız/Çay içeceğiz)
Buluşma Saati: 08:00
Hareket Saati: 08:30
Gerekliler listesi:
ÖNEMLİ NOT:
Şu an için hava az bulutlu/açık olarak görülüyor ancak o bölge haftasonu yağmurlu veya yağmur ihtimalli olursa (ki hava durumunu son ana kadar takip edeceğim) gezi, asfalt motorları için %100 iptal olacak zira orman içi yolda çamura saplanma riski var..Ama Cross'cular gidebilir elbette
Aslında göründüğü kadar riskli bir gezi değil..Ancak ben herşeyi yazmak istedim..Şahsım adına bu Cumartesi sabahı 2 kişi olduğumuz anda Akyazı yolunda olacağım :cat:
Katılımcılar:
1- Osbourne
2- ...........?
Geçtiğimiz ay arkadaşlarımla trekking gerçekleştirdiğimiz Adapazarı'nın Akyazı Beldesinde bulunan Sülüklü Göl'e bir motosiklet gezisi planladık..
İlgili trekking gezisi başlığı için tıklayınız..
http://www.motosiklet.net/forum/etk...suluklu-gol-trekking-gezisi-fotograflari.html
Bu harika güzelliğe ulaşmanın ufak sıkıntıları da yok değil ama..
Toplam mesafe İstanbul'dan gidiş-geliş 550 km..
Bu yolun yaklaşık 25 km.'si gevşek stabilize orman yolu..Ancak geri kalan yol kaymak asfalt..
Yani bu geziye katılım için bir miktar tecrübeli olmak, ve tercihan küçük lastikli motosiklete sahip olmamak, özellikle racing türü gövdesi yere çok yakın motorla gelmemek güvenlik açısından önemli..
Ama kendine güveniniz ve koruma ekipmanlarınız full ise buyrun
Özellikle Enduro'cu ve Cross'cu arkadaşlar için keyifli bir tur olacağını düşünüyorum zira Akyazı-Sülüklü Göl arası stabilize yol Enduro/Cross motorların tam sevdiği türden..
Sülüklü Göl ve çevresi ise Cross'cu arkadaşlar için biçilmez kaftan..
Ama ben asfalt için üretilmiş cruiser motorumla bu yola girebilirim..Yani imkansız bir yol değil..
Yeme-içme işini Sülüklü Göl yoluna girmeden köy içinde sucuk ve ekmek alarak halledeceğiz..
Daha sonra Göl çevresinde ateş yakıp sucuk/ekmek keyfi yapacağız :mrgreen:
Bir ihtimal sıcak çay da bulabiliriz orada..
Neticede;
Rota: İstanbul-Adapazarı-Akyazı-Sülüklü Göl
Mesafe: 380 km
Zorluk Derecesi: 1-2-3-4-5
Ortalama Otoban Hızımız: 90-100 km/s
Buluşma Yeri: İstanbul-Ankara Otoyolu(TEM), Çamlıca girişinden sonraki ilk benzinci olan OPET.(Kahvaltı yapacağız/Çay içeceğiz)
Buluşma Saati: 08:00
Hareket Saati: 08:30
Gerekliler listesi:
- KGS kartı(Tercihan)
- Dizlik, Mont (kışlık), Eldiven, Yağmurluk ve elbette Kask.
- Ayaklara sağlam bir çizme/bot.
ÖNEMLİ NOT:
Şu an için hava az bulutlu/açık olarak görülüyor ancak o bölge haftasonu yağmurlu veya yağmur ihtimalli olursa (ki hava durumunu son ana kadar takip edeceğim) gezi, asfalt motorları için %100 iptal olacak zira orman içi yolda çamura saplanma riski var..Ama Cross'cular gidebilir elbette
Aslında göründüğü kadar riskli bir gezi değil..Ancak ben herşeyi yazmak istedim..Şahsım adına bu Cumartesi sabahı 2 kişi olduğumuz anda Akyazı yolunda olacağım :cat:
Katılımcılar:
1- Osbourne
2- ...........?
Moderatör tarafında düzenlendi: