- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba..Yağmurdu başka geziydi vs. nedenlerle bir türlü gerçekleştiremediğimiz şu Sülüklü Göl gezisini artık bu sefer yapalım diyorum 
Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Adapazarı'nın Akyazı Beldesinde bulunan Sülüklü Göl'e bir motosiklet gezisi yapmıştık..O rotayı ve çektiğimiz fotoları gördükten sonra tekrardan bir gezi planlamıştık bu yaz için ve zamanı geldi diye düşünüyorum..
Geçen seneki ilgili gezi başlığı için tıklayınız..
http://www.motosiklet.net/forum/etk...gezisi-fotolari-by-osbourne-and-the-dude.html
Yol ve gölden bazı özendirici fotoğraflar: :mrgreen:
Gelelim bilgilere;
Sülüklü Göl kenarına TEM gişelerden toplam mesafe İstanbul'dan gidiş-geliş ~350 km..
Bu yolun yaklaşık 12 km.'si gevşek stabilize orman yolu..Ancak geri kalan yol kaymak asfalt..
Yani bu geziye katılım için ufak bir miktar tecrübeli olmak, ve tercihan küçük lastikli motosiklete sahip olmamak, özellikle racing türü gövdesi yere çok yakın motorla gelmemek güvenlik açısından önemli..
Ama kendine güveniniz ve koruma ekipmanlarınız tam ise buyrun
Özellikle Enduro'cu ve Cross'cu arkadaşlar için keyifli bir tur olacağını düşünüyorum zira Akyazı-Sülüklü Göl arası stabilize yol Enduro/Cross motorların tam sevdiği türden..
Sülüklü Göl ve çevresi ise Cross'cu arkadaşlar için biçilmez kaftan..
Ama ben asfalt için üretilmiş cruiser motorumla ve arkadaşım da 250 cc lik maxi scooterıyla bu yola girdik neticede..Yani imkansız bir yol değil..
Yeme-içme işini Sülüklü Göl yoluna girmeden köy içinde sucuk ve ekmek vb. alarak halledeceğiz..Mangal ateşi yakma işini ben halledeceğim..
Daha sonra Göl çevresinde ateş yakıp sucuk/ekmek keyfi yapacağız :mrgreen:
Yüksek bir ihtimal sıcak çay da bulabiliriz orada..
Gezi güzergah bilgileri;
Rota: İstanbul-Adapazarı-Akyazı-Sülüklü Göl
Mesafe: ~350 km
Zorluk Derecesi: 1-2-3-4-5 (Kişisel tecrübelerime göre)
Ortalama Otoban Hızımız: 100 km/s
Buluşma Yeri: İstanbul-Ankara Otoyolu(TEM), Çamlıca girişinden sonraki ilk büyük benzinci olan OPET.(Kahvaltı yapacağız/Çay içeceğiz)
Buluşma Tarihi: 11 Temmuz (Pazar)
Buluşma Saati: 09:00
Hareket Saati: 09:30
Google maps'te rota: http://maps.google.com/maps?f=d&sou...6503,30.885658&spn=0.129939,0.308647&t=h&z=12
Gerekliler listesi:
ÖNEMLİ NOTLAR:
- Şu an için hava açık olarak görülüyor..Sanmıyorum ama yağmur ihtimali belirirse gezi iptal edilecek..
- Çevreyi koruma adına herkes getirdiği çöpleri toplamak zorunda, orada bu konu için sorun yaşamayalım..
- Aslında göründüğü kadar riskli bir gezi değil..Ancak ben herşeyi yazdım işte
Bu güzelliği tekrar yaşamak ve sizlerle de paylaşmak istedim..
Katılımcılar:
1- Osbourne
2- Alpher81
3-.............?
Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Adapazarı'nın Akyazı Beldesinde bulunan Sülüklü Göl'e bir motosiklet gezisi yapmıştık..O rotayı ve çektiğimiz fotoları gördükten sonra tekrardan bir gezi planlamıştık bu yaz için ve zamanı geldi diye düşünüyorum..
Geçen seneki ilgili gezi başlığı için tıklayınız..
http://www.motosiklet.net/forum/etk...gezisi-fotolari-by-osbourne-and-the-dude.html
Yol ve gölden bazı özendirici fotoğraflar: :mrgreen:
Gelelim bilgilere;
Sülüklü Göl kenarına TEM gişelerden toplam mesafe İstanbul'dan gidiş-geliş ~350 km..
Bu yolun yaklaşık 12 km.'si gevşek stabilize orman yolu..Ancak geri kalan yol kaymak asfalt..
Yani bu geziye katılım için ufak bir miktar tecrübeli olmak, ve tercihan küçük lastikli motosiklete sahip olmamak, özellikle racing türü gövdesi yere çok yakın motorla gelmemek güvenlik açısından önemli..
Ama kendine güveniniz ve koruma ekipmanlarınız tam ise buyrun
Özellikle Enduro'cu ve Cross'cu arkadaşlar için keyifli bir tur olacağını düşünüyorum zira Akyazı-Sülüklü Göl arası stabilize yol Enduro/Cross motorların tam sevdiği türden..
Sülüklü Göl ve çevresi ise Cross'cu arkadaşlar için biçilmez kaftan..
Ama ben asfalt için üretilmiş cruiser motorumla ve arkadaşım da 250 cc lik maxi scooterıyla bu yola girdik neticede..Yani imkansız bir yol değil..
Yeme-içme işini Sülüklü Göl yoluna girmeden köy içinde sucuk ve ekmek vb. alarak halledeceğiz..Mangal ateşi yakma işini ben halledeceğim..
Daha sonra Göl çevresinde ateş yakıp sucuk/ekmek keyfi yapacağız :mrgreen:
Yüksek bir ihtimal sıcak çay da bulabiliriz orada..
Gezi güzergah bilgileri;
Rota: İstanbul-Adapazarı-Akyazı-Sülüklü Göl
Mesafe: ~350 km
Zorluk Derecesi: 1-2-3-4-5 (Kişisel tecrübelerime göre)
Ortalama Otoban Hızımız: 100 km/s
Buluşma Yeri: İstanbul-Ankara Otoyolu(TEM), Çamlıca girişinden sonraki ilk büyük benzinci olan OPET.(Kahvaltı yapacağız/Çay içeceğiz)
Buluşma Tarihi: 11 Temmuz (Pazar)
Buluşma Saati: 09:00
Hareket Saati: 09:30
Google maps'te rota: http://maps.google.com/maps?f=d&sou...6503,30.885658&spn=0.129939,0.308647&t=h&z=12
Gerekliler listesi:
- KGS kartı(Tercihan)
- Dizlik, Mont, Eldiven, Yağmurluk ve elbette Kask.
- Ayaklara sağlam bir çizme/bot.
ÖNEMLİ NOTLAR:
- Şu an için hava açık olarak görülüyor..Sanmıyorum ama yağmur ihtimali belirirse gezi iptal edilecek..
- Çevreyi koruma adına herkes getirdiği çöpleri toplamak zorunda, orada bu konu için sorun yaşamayalım..
- Aslında göründüğü kadar riskli bir gezi değil..Ancak ben herşeyi yazdım işte
Bu güzelliği tekrar yaşamak ve sizlerle de paylaşmak istedim..
Katılımcılar:
1- Osbourne
2- Alpher81
3-.............?