merhaba herkese, izmirden ybr kullanıcısıyım. 27 yaşındayım ve makina mühendisiyim. bundan sonraki motorum olmasını istediğim hyosung Gt250 motorlarla uzun zamandan beri ilgileniyorum. belki tanışma mesajı yazmam gerekirdi ama ikisini bir msjda çıkarayım istedim. Öncelikle hyosung kullanıcıları bilgi paylaşımı başlığına yazan ve bilgilerini paylaşan kişiler farkında olarak veya olmayarak çok önemli bir iş yapıyorlar. devam etmesi ve hepimizin hayrınadır. Bu aşamada nacizane fikrimi belirtmek isterim. Benim şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla gt250 (r) modellerinin sorun çıkarmasının nedeni servis bakımları gibi gözüküyor. Eğer motor komple hatalı olsaydı o zaman hiçbirinin yürümemesi gerekirdi. kimisi 3000km'de kimisi 6000 km'de bozulurdu. Ayrıca yurtdışında kullanılan gt250'lerde kronik bir sorun gözükmüyor. Bu durumda yıllardır sorunsuzca yurtdışında kullanılan gt 250'lerle bizim kullandıklarımız arasındaki tek fark servis bakımlarıdır ve servislerin yaptıkları ilk ayarlardır.(türkiyeye satılan motorların daha kalitesiz malzeme kullanılarak üretildigi veya bizim daha şuursuzca kullandığımız olasılıklarını kanıtlayamayacağımız için unutuyorum) Hyosungun servis ağının da yeterince gelişmemiş olduğu gerçeğini göz önünde tutarsak bu sav daha da güçleniyor. servislerin yetersiz bilgisinden ve eğitici doküman eksikliğinden birçok arkadaş bu başlıkta ve çeşitli başlıklarda şikayet etmişti zaten. Şimdi diyeceksiniz bu kadar konuştu, biz de zaten bunları biliyorduk diye. Benim önerim bu başlık altında servislerde yapılan işlemlere ve bu işlemlerin niteliklerine müdahale edebilecek miktarda bilgi birikimini oluşturmak. Bilgilendirme işini Global yapsın diyebiliriz. Ama bu arada bilgisiz servislerden çekenler yine siz(biz) olacağız. Bu kadar okuyup sabır gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Sadece fikrimi paylaşmak istedim.