Hyosung S&T Kanuni MT - Hyosung Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Akira' Alıntı:
Hangi tip benzini tercih ediyorsunuz ?

Birde bu motorun sürekli kontrol altında tutulması gereken kronik sorunları varmır ? Hararet, buji kurumlanması gibi ?

Birde camından gördüğüm kadarıyla yağ çamurlaşmış. 1000 bakımından önce kendim yağını değiştirmek istiyorum, acaba garanti açısından sorun olur mu ? Daha önce deneyen var mı ?
Arkadaşlar benzin alırken azami dikkat edin geçenlerde bp den benzin aldım 95 oktan egzoz altından su damlamaya başladı 4- 5 damla performans düştü
Ben hala şu kalkış derdini çözemedim ya deli gibi fırlıyor yada stop ediyor siz hangi devir de kalkıyorsunuz acemiyiz işte gülümsemeyi bırakın ehliyet kontrolleri nedeniyle motorumu kullanamıyorum şimdilik...
Crato takoz hakkında o yuvarlak plastikle kaplı yer konusunda haklısın sanırım denge çubuğu gibi bir şey o yüzden sormuştum zaten aklım kesmemişti

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
thundersss' Alıntı:
Ben hala şu kalkış derdini çözemedim ya deli gibi fırlıyor yada stop ediyor siz hangi devir de kalkıyorsunuz acemiyiz işte gülümsemeyi bırakın ehliyet kontrolleri nedeniyle motorumu kullanamıyorum şimdilik...

Deviri 3000- 4000 gibi motorun bayılmayacağı bir yere sabitle, Sonra kalkış için debriyajı yavaşça bırak. debriyaj kapmaya başladığında hissedersin, motor devri biraz düşer, motosiklet hareketlenmeye başlar.

O zaman iki şey olur.

1- Eğer devir düşükse ve debriyajı hızlı bırakmışsan motor stop eder. Motor bayılmaya başladığı an debriyajı hafif sıkar ve motoru biraz sebest bırakırsın, motosiklet yavaşça hızlanmaya başlar

2- Eğer motor devri yüksekse ve debriyajı hızlı bırakmışsan motosiklet öne doğru atılır. Bu durumda yine debriyajı hafif sıkarak motoru serbest bırakmalı ve hızlanmayı yavaşlatmalısın

Kısacası. gazı değilde debriyajı dozlayarak gaz gibi kullanmalısın. İlk başlarda zor olsada alıştıktan sonra ellerin otonom olarak çalışıp bu işi halleder:)

Akira' Alıntı:
Deviri 3000- 4000 gibi motorun bayılmayacağı bir yere sabitle, Sonra kalkış için debriyajı yavaşça bırak. debriyaj kapmaya başladığında hissedersin, motor devri biraz düşer, motosiklet hareketlenmeye başlar.

O zaman iki şey olur.

1- Eğer devir düşükse ve debriyajı hızlı bırakmışsan motor stop eder. Motor bayılmaya başladığı an debriyajı hafif sıkar ve motoru biraz sebest bırakırsın, motosiklet yavaşça hızlanmaya başlar

2- Eğer motor devri yüksekse ve debriyajı hızlı bırakmışsan motosiklet öne doğru atılır. Bu durumda yine debriyajı hafif sıkarak motoru serbest bırakmalı ve hızlanmayı yavaşlatmalısın

Kısacası. gazı değilde debriyajı dozlayarak gaz gibi kullanmalısın. İlk başlarda zor olsada alıştıktan sonra ellerin otonom olarak çalışıp bu işi halleder:)
Eyvallah sağolasın benim sorunum makine gaz kolunu oynatmasamda sabit devir de çakılı kalmıyor nedeni nedir sizce daha doğrusu sizdede böylemi özellikle makine soğukken...

Akira' Alıntı:

Farkettiğim bir durumu aktarayım, gelişimin gt250 'de farkettim bunu, motorlar aynıda olsa cometde ilk kalkışda ivmelenme devri R modeline göre daha düşükteydi, ama gene de bu sorunun cevabını en iyi comet kullanıcıları verebilir.

Kavrama noktasından sonra debriyajı biraz sabit tutarsan devir düşük de olsa yığılmayı önleyebilirsin.Debriyaj kolu zamanla daha yumuşayacaktır zaten biz de huyuna suyuna alışmış oluruz bu arada.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Evet aynen öyle dün benimde dikkatimi çekti.gazı sabit tutsamda 200-300 devirlik bir oynama mevcut.Nedenini bilemiyorum.

Crato takoz hakkında o yuvarlak plastikle kaplı yer konusunda haklısın sanırım denge çubuğu gibi bir şey o yüzden sormuştum zaten aklım kesmemişti

O olmaz arkadaşlar. Orada yatak var. Olsa bile motorun ağırlık merkezinden geride kaldığı için depo, gidon kısmını korumaz.

BBRR' Alıntı:
bu arada rx 400 modeli yalan oldu gibi hala gelecek bilgisi olan varmı

Barış abi gözün aydın :)
eylül ekim gibi 250 lik scooter ile beraber geleceğini duydum. aldığım duyumlara göre güzel bir makine olacakmış. :cat:

Merhaba ;
Arkadaşlar komtan arkadaşımızında dediği gibi bizim motor 2000 & 2500 arası çok rahat kalkış yapıyor.Acaba bizimkindemi bir tuhaflık var :cyclopsan

Gelişim Sürücü Kursu' Alıntı:
Merhaba ;
Arkadaşlar komtan arkadaşımızında dediği gibi bizim motor 2000 & 2500 arası çok rahat kalkış yapıyor.Acaba bizimkindemi bir tuhaflık var :cyclopsan
Sanırım tuhaflık bizde daha yeniyim ondan beceremiyorum galiba

ebo

komtan' Alıntı:
Biraz fotoğraf ekleyelim :) maşallah diyin nazar değmesin :bounce:

Maşşşşşşaaaaalllllllaaaaaaahhhhhhh.....
Evet kardeşim nazar değmesin bencede kolay değil 3 aylık motorun 200 km de daha.....:cherry:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Buyrun. Bu da benimki.

Bizim motora uygun bildiğiniz hesaplı bir depo üstü çanta varmı ? Samsunda bulmak zor da:)

Akira' Alıntı:
Buyrun. Bu da benimki.

Bizim motora uygun bildiğiniz hesaplı bir depo üstü çanta varmı ? Samsunda bulmak zor da:)

Maaşallah :)
ebadına göre 30-40€ civarından başlıyor, bakmıştım zamanında. En makul boyutu (bana göre) 70€ idi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
crato' Alıntı:
Maaşallah :)
ebadına göre 30-40€ civarından başlıyor, bakmıştım zamanında. En makul boyutu (bana göre) 70€ idi.

Sağol. Seninkinede maşallah:rendeer:

Peki bu fiyatlara online satış yapan bildiğiniz bir site varmı ?

komtan' Alıntı:
Farkettiğim bir durumu aktarayım, gelişimin gt250 'de farkettim bunu, motorlar aynıda olsa cometde ilk kalkışda ivmelenme devri R modeline göre daha düşükteydi, ama gene de bu sorunun cevabını en iyi comet kullanıcıları verebilir.

Hem cometi hem gt 250Rr ı olan biri olarak açıkça ifade ederimki:queen: daha fazla tork var gt 250 r da ama aynı motor alala:)

Comet kullanması daha rahat ve daha zevkli,R seyretmesi daha güsel bi motor ve kullanması daha zor bir motor ben kullanırken bi türlü alışamadım mesala dönüş mesafesi kısa park zor vs vs ,

Hızlanmada r geçer malum grenajlar bence karburatör ayarında bişiler var yada motorlada biraz oynanmış olabilir tam aynı deil alınan hissiyat:)

Son olarak ikiside beni tatmin ediyor fakat gt 250 r yorucu olduğu için vazgeçtiğim bir motor oldu eralp kulakların çınlasın:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Teşekkürler:rendeer:
Bu fena değilmiş. Fiyatıda nispeten uygun (150). Hımm hemde körüklüymüş

Arkadaşlar ufak bir soru soracağım,İstanbul-Beylikdüzünde oturuyorum .Bu civarlarda Hyo GT250 R ya da Comet sahibi olan arkadaş var mı acaba? Kafayı yemek üzereyim,şu motoru yakından görüp sesini duymak nasip olmadı henüz :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar