Blackeagletr ın dediklerinin hepsine katılıyorum.
49 yaşındayım ve 2,5 yıldır düzenli spor yapıyorum geçmişte lise ve Üniversitede lisanslı olarak atletizm yaptım,sonra ara verdim,bünyeye bolca sigara ve içki girdi,1,5 yıldır sigara içmiyorum ve içki de eser miktarda.
178 boyundayım,son 6 ayda 15 kilo verdim ve 95 kilodan 80 kiloya indim.
Sporu bir hayat tarzı olarak benimseyemiyorsak vücut geliştirmeye çalışmak anlamsız,çünkü kazandığımız hacmi koruyamayız.
ben öyle iki ayda baklava,üç ayda full adonis olayına da inanmıyorum,spor altyapısı sağlam olmayan adamlarda olmuyor o,altyapı varsa zaten baklava gizlenmiştir bir yerde.
genetik yapımızın da vücut geliştirmede çok önemli bir yeri var,dar omuzlu,astenik bir adamdan çok geniş omuzlu kaslı bir adam olabilmesi neredeyse imkansız,vücut daha şekilli,kaslar daha belirgin olabiliyor ama nihayetinde genetik gerçekleri de kabul etmek gerekiyor.
beslenme konusu çok önemli,vücut geliştireceğim diye her gün bir kilo tavuk eti yiyen adam bana göre sağlığını sabote ediyordur.herşeyin kararını,ölçüsünü bilmek gerek.
kendi hesabıma vücut geliştirmeyi çok hacimli olmak icin değil,sağlıklı bir vücuda sahip olarak yaşam kalitesini arttırmak icin (vücuttaki kas oranını arttırıp yağ oranını azaltmak) icin çalışıyorum,yoksa bu yaştan sonra omuzlar 160 cm olsa etraftan kızlar üzerime mi atlayacaklar