Motorları tanımazdım, siteye girdiğimden beri okuyorum, modelleri türleri tanımaya başladım.
Benim motordaki en büyük amacım köy, yayla, dere, tepe dolaşmak.
Sadece otobandan basıp İstanbul'a gidip gelmek değil. Anayolların arasındaki o stabilize yolları merak ederim hep, oralarda ne gizemli yerler ağaçlar evler vardır.
Şimdi amaçlarıma ve niyetime bakınca ben tam endurocuymuşum. Tabi okudukça keşfedebildim bunu.
Fakat arkadaşlar başlangıç olarak hep önerilen çin Chopper tarzı motorlar, neden acaba?
ucuz oluşundan mı? chopperı daha mı rahat kullanması? ne gibi avantajı vardır? yada başlangıca uygun başka tarz motor mu yok?
Mesela motora başlayıpta enduro yada naked önerisi hiç okumadım kaç gündür forumda, zaten sitede enduro ile ilgili çok az başlık bulabildim ve hepsini okudum ama modelleri hala tam tanıyamadım (250cc ve altı). Büyük cc li modeller tanıtılmış.
Enduroyu keşfedene kadar Chopperlara takmıştım, sürekli onları okudum inceledim ama madem ki ben endurocuyum, ilerde mutlaka F650 gibi bir motorlar almayı hayal ediyorsam, motor binmeye de direk küçük bir enduro ile başlamalıyım diye düşünüyorum, choppera gerek yok. Chopperla öğrenip sonra enduroya adapte olmak da durduk yere iş çıkarmak olacak.
Peki başlangıç için hangi Enduro modelleri önerebilirsiniz?
ilk akla gelen Kanuni enduro fakat artık üretilmiyormuş, 2. el alacak olsam elimde kalabilir yada parça filan bulamam diye korktum, yanılyor muyum?
Ramzeye bugün stoptayken bindim kendimi tuhah hissettim, çok dik sanki öne düşecekmişim gibi geldi. Chopperdan çok farklı, kullanması nasıldır rahatmıdır keyiflimidir emin olamadım, zira kollarım fazla uzatmadan gidonu tutabiliyosun, bacakların neredeyse toplayıp oturuyosun garipti bayağı.
Acaba 200cc bir enduro bu dağ dere tepe yayla amaçlarına uyarmı birkaç günlük geziler için? mesela şöyle Karadeniz turuna çıkılabilir mi? çünkü biraz oyuncak gibi duruyolar.
Bütün bu bilgileri verdikten sonra, başlangıç olarak Chopper mı uygundur Enduro mu?
ve hangi model?
teşekkürler..