MT de Dostluk....

bugun kus oldum arkadasım cok uzgundu sordum nıe dıe olunun dogum gunune kımse gıtmemıs dayanamadım aksam gıtım azda olsa gonlunu aldım evet ama benım gonlumu cok kırdı ama yınede kıyamadım cunkı onu cok sevıyorum:salut: bence dostluk budur dıyorum sızce bumu

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
erhancım yüreğine sağlık,yazdıkların çok anlamlı şeyler anlayana çokşey anlatır,keşke çok anlayan olsa çünkü dostluklar kolay kurulmuyo ama çabuk bitiyo yazık.

Gerçk dost

Babanın biri evladının kaç tane dostu olup olmadığını sorar oğlu ohoo çook der baba gerçek dostlarım mı der evet baba onlar benim gerçek dostlarım .baba peki der o zaman onların gerçek dostun olup olmadığını test edelim der oğlu nasıl der baba git bizim koyunlardan birini kes ve parçala ve sonra parçalarını bi çuvala koy ve gel der.oğlu gider babasının dediğini yapar ve getirir.sonra babası derki şimdi bu çuvali al ve o dostlarına götür çuvalı saklamalarını iste der oğlu ama baba der baba eğer gerçek dostun olup olmadığını görmek istiyorsan yap der oğlu gider dostlarından birisinin kapısını çalar ve kanlı çuvalı saklamasını ister yardım et der ama dostu hayır git benden uzak dur başımı belaya sokma der ve kovar sonra ikinci bir dostuna gider ama aynı yanıtı alır ve diğerleride aynı tepkiyi verince babasına gelir ve haklıymışsın baba onlar gerçek dostum değilmiş hiçbiri yardım etmek istemedi der.babası sana söylemiştim der ve sonra derki şimdi felanca yere git felanca kişiyi bul ve benim selamımı söyle sonra çuvalı saklamasını iste der oğlu gider adamı bulur babasının selamını söyler ve amca bu kanlı çuvalı saklarmısınız bana yardımcı olurmusunuz der adam gel bakalım diyerken kendi evinin arka bahçesine götürür ve orda bir çukur kazarak çuvalı çukara gömer sonra bütün bahçeye sarımsak eker ve arka bahçe tamamen sarımsak olur.oğlan gelir ve babasına olan biteni anlatır baba o adam bana yardım etti çuvalı arka bahçesine gömdü ve sonra tüm bahçeye sarımsak ekti der babası tamam şimdi yine git ve aynı adamı bul herkesin içinde olmadık hakareti yap ve birde tokat at demiş oğlu şaşırmış ama baba nasıl olur o bize yardım etti ama der babası sen dediğimi yap der ve oğlu gider adamı bulur ve herkesin içinde hakaret eder ve birde adama tokat atar.adam gence şöyle bir bakar ve derki git selam söyle babana satmayız biz sarımsak tarlasını bir tokata.:bounce:

Ben bu hikayeden gerçek dostların ne kadar zor kazanılacağını düşünüyorum ve dost öyle bir yılda kazanılan bir şey değil yani yıldırım aşkı oluyor ama yıldrım dostu olunmuyor.

Mevlana Hazretleri bir gun dervislerini almıs bir havuz basında fıkıh calısırlar iken kapıdan Şems-i Tebrizi hazretleri giriyor..
Orada bulunan kitapları aldıgı gibi bahcedeki havuzun icerisine atıveriyor..
Hz Mevlana bagırmaya baslıyor !
Ne yapıyorsun sen be adam diye...

Hz Sems'in cevabı ise ; Bugune kadar okudunuz okuyorsunuz anladık..
Simdi bırakın o kitap bunu demiş su kişi bunu demiş i..

Siz ne diyorsunuz onu soyleyin !!!!

Bırakın arkadaslar guzel dostluk hikayelerini....

Siz ne diyorsunuz onu soyleyin...

Bir kaç cümlede ben yazmak istedim ama malesef dusuncelerim ellerime kadar gidemedi.Cunku bazı seyler soylenmez yasanır derlerya.Sen başkasın be CERRAHİ.
Allah herzaman sevdiklerinle olmayı nasip eylesin.Daha çok şey yazmak istiyorum ama....

dostluk boyle gunlerde bırbırınızle gecırdıgınız yasanan zaman asımıdır ve dunyada kı en ıyı zaman asımı da budur

cerrahi.jpg

Hani biraz öncede soylemistim.bazı seyler anlatılamaz dıye.Karanlıga dogan bir güneş gibi....

Gerçk dost

Babanın biri evladının kaç tane dostu olup olmadığını sorar oğlu ohoo çook der baba gerçek dostlarım mı der evet baba onlar benim gerçek dostlarım .baba peki der o zaman onların gerçek dostun olup olmadığını test edelim der oğlu nasıl der baba git bizim koyunlardan birini kes ve parçala ve sonra parçalarını bi çuvala koy ve gel der.oğlu gider babasının dediğini yapar ve getirir.sonra babası derki şimdi bu çuvali al ve o dostlarına götür çuvalı saklamalarını iste der oğlu ama baba der baba eğer gerçek dostun olup olmadığını görmek istiyorsan yap der oğlu gider dostlarından birisinin kapısını çalar ve kanlı çuvalı saklamasını ister yardım et der ama dostu hayır git benden uzak dur başımı belaya sokma der ve kovar sonra ikinci bir dostuna gider ama aynı yanıtı alır ve diğerleride aynı tepkiyi verince babasına gelir ve haklıymışsın baba onlar gerçek dostum değilmiş hiçbiri yardım etmek istemedi der.babası sana söylemiştim der ve sonra derki şimdi felanca yere git felanca kişiyi bul ve benim selamımı söyle sonra çuvalı saklamasını iste der oğlu gider adamı bulur babasının selamını söyler ve amca bu kanlı çuvalı saklarmısınız bana yardımcı olurmusunuz der adam gel bakalım diyerken kendi evinin arka bahçesine götürür ve orda bir çukur kazarak çuvalı çukara gömer sonra bütün bahçeye sarımsak eker ve arka bahçe tamamen sarımsak olur.oğlan gelir ve babasına olan biteni anlatır baba o adam bana yardım etti çuvalı arka bahçesine gömdü ve sonra tüm bahçeye sarımsak ekti der babası tamam şimdi yine git ve aynı adamı bul herkesin içinde olmadık hakareti yap ve birde tokat at demiş oğlu şaşırmış ama baba nasıl olur o bize yardım etti ama der babası sen dediğimi yap der ve oğlu gider adamı bulur ve herkesin içinde hakaret eder ve birde adama tokat atar.adam gence şöyle bir bakar ve derki git selam söyle babana satmayız biz sarımsak tarlasını bir tokata.:bounce:

Ben bu hikayeden gerçek dostların ne kadar zor kazanılacağını düşünüyorum ve dost öyle bir yılda kazanılan bir şey değil yani yıldırım aşkı oluyor ama yıldrım dostu olunmuyor.

Güzel kıssa :cat:

..

Bırakın arkadaslar guzel dostluk hikayelerini....

Siz ne diyorsunuz onu soyleyin...

ben birde dostluğun yanında güven diyorum..bir kaç yıl önce bir slayt hazırlamıştım.
Bir Zamanlar Üç Arkadaş Varmış...aşk,dostluk,güven.....devamı ilgi duyanlar için BURADAN

Son düzenleme:
Senin neyin var CERRAHIpaylasmak istermisin???????????????????:p:p:p:queen::queen:

cerrahi kardeşim gene 10 numara bir konu seni canı gönülden tebrik ediyorum...
arkadaş dost kardeş sen seç ben hepsine varım...

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
erhan sen içkimi içmeye başladın yoksa kurumu kulanıyorsun

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Dostluk baska birşey arkadaslar. Sizin benden daha iyi bildiginiz gibi cok baska birşey..

Adaş senden daha iyi bildiğimizi nereden çıkarttın. :bounce: Yüreğine sağlık..
Dostluklar kolay kazanılmıyor, kolay da kaybedilmemeli. Bazen yıllardır dost olanlar, bir anda her şeyi silip, dostluklarını bitiyor. Dostlukları bitse iyi, birbirlerine düşman bile olabiliyorlar. Nerde arkadaşlık, nerde samimiyet.
Kaybetmek kolay, kazanmak zor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar