Ön dişli oynar, zaten ön dişliyi şanzıman miline kilitleyen pul dişliyi mile sıkı sıkıya bağlayabilecek bir pul değil. Dişlinin belli bir bölgenin dışına çıkmasını engelliyo sadece.Benimde aklımı kurcalayan bir konu var, bir çok yerde araştırdım, videolar izledim fakat o detayı ya atlıyorlar yada öyle birşey yok benim ön dişlimde sorun var :/
Bir hafta kadar önce ön dişli muhafaza kapağını temizlemek için açtım ve ön dişlimin motora ve bana doğru 1-2 mm oynaklığa sahip olduğunu gördüm.
Teknik anlamda bi bilgim olmasada acaba deyip her iki somunuda sıkmak için yokladım fakat zaten sımsıkılar. Zincirin hareketli yapısına uyum sağlasın diye herhalde o oynama payı bırakılmış diye düşündüm.
Bu normal birşeymidir yoksa sorun ne olabilir :silent:
not: ( motosikletim 4500 km de )
Ön dişli oynar, zaten ön dişliyi şanzıman miline kilitleyen pul dişliyi mile sıkı sıkıya bağlayabilecek bir pul değil. Dişlinin belli bir bölgenin dışına çıkmasını engelliyo sadece.
Rica ederim ben de ön dişliyi ilk gördüğümde bu ne böyle laçka demiştim ama biraz inceleyince fark ettim zaten çok sıkı bağlanamayacağını.Bu bilgi içimi çok rahatlattı, öğrenmemek ayıp deyip araştırıyorum hiçbir yerdede bahsedilmiyor bu durumdan :sunny:
Somunların sımsıkı olduğunu görünce kendimi kandırdım herhalde normal bişey diye ama aklımdan çıkamamış kaçgündür ki bu başlığı görünce sorayım dedim.
Bi yandan somunlar sımsıkı, acaba içerde bi dalaveramı dönüyor diyede şüphe vardı kafamda, çok saol Mengu valla içim çok rahatladı :cat::cat::rendeer:
Merhabalar;
2005 hd sportster için açık egzos ile açık hava filtresi ve dynojet kit kullanmak zorunlumudur? servisler bizleri yolunacak kaz gibi gördüğünden artık güvenemiyorum ve bu 2 parçaya yaklaşık 1.000 tl fiyat çıkartınca açık egzostan vazgeçme noktasına geldim. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.