- Konu Yazar
Merhaba
Bugün ki gezimiz de hem müslümanlar hemde hristiyanlar için önemli olan Eshab-ı Kehf (Yedi uyurlar) Mağarası gezisi ve ardına da Çamlıyayla (Namrun) 'daki Sinap Kalesini gezdik. Buyrun fotoğraflarla gezi raporumuz.
Geziye Katılan Arkadaşlarımız
Makine (Ben) ve ertugrul (Ertuğrul) - Suzuki DL650 V-Strom
Naci63 (Veyis Naci hocamız) - Ramzey Kross
adaminbiriyim (Ali) - Kanuni Racer
qrar (Erhan) - Keeway Supershadow 250
qency (Memduh) ve BUnReCU (Burcu) - Yamaha Dragstar
çiyan (İsmail) - Yamaha YBR125
Sezer ve Ahmet - Yamaha YBR125
Selahattin - Honda Twister
Her zaman ki gibi Çukurova Motor - Adana önünde toplandık ve yola koyulduk.

Güzel bir otoban yolculuğu sonrası Tarsus Batı gişe çıkışında küçük bir mola veriyoruz.

Mola sonrası bizimle son gezisine katılacak olan Ankara'dan Ali arkadaşımızla buluşacağımız yere gittik. Ali'yi alıp tekrar yola koyulduk ve ilk hedefimiz olan kutsal mekan Eshab-ı Kehf'e vardık.

İsmail abimiz görülmekte.

İşte ilk defa bizimle geziye katılan arkadaşlarımız Sezer ve Ahmet.

Park alanından mağaraya doğru yürümeye başladık.

İşte Eshab-ı Kehf camiisi

Buranın tarihçesini anlatan ve Kuran-ı Kerim'den ayetlerin yazılı olduğu tabelalar

Mağara önünde girmeden önce fotoğraf çekiliyoruz.

Mağara girişi görülmekte ve akabinde mağaraya gidiyoruz.

Mağara girişindeki büyük kaya ve bu kayayla poz veren Selahattin

Mağara içinden görüntüler ve kutsal mekan

Mağara gezisi bittikten sonra dışarda oturup biraz sohbet ettik.

Sohbet sırasında yemek için Çamlıyayla'ya 10km kala kasaplarda pirzola yapmaya karar veriyoruz. İşte tekrar yollardayız. Muhteşem keyifli virajları olan Tarsus - Çamlıyayla arasındaki yolun keyfini çıkarttık. İşte motorize arkadaşlarımız yollarda.

Yolda küçük bir mola anı.

Çevreden manzaralar

Kısa mola sonrası yolumuza devam edip yemek yiyeceğimiz mekana vardık.

İşte Ertuğrul diyecek birşey bulamıyorum. :mrgreen:

Ali ve Burcu görünmekte

İşte Sezer ve Ahmet

Naci hocamla ben hemen etleri ayarlamaya gittik. Diğer bir grup salata malzemesi işini organize ederken İsmail hocamda sucuk olayına girdi.
İşte etler pişmekte

Ali ve Ertuğrul iştahla etlerin pişmesini bekliyor. Pışşt uzak durun :mrgreen:

İşte ben ocak başında

Bana destek olmaya Burcu yanıma geliyor

Baktık olacak gibi değil. Hem et az hemde Ertuğrul mevcut ete saldırıyor. Bizde hem bu durumu düzeltmek hemde Erti'den kurtulmak için onu pişirmeye karar veriyoruz :mrgreen:

Biz Ertuğrulu pişirirken diğer taraftan salata ekibi hunharca domates, biber ve soğan doğruyordu. Korkunç bir andı :mrgreen:

İşte pirzolamız

Ve yemeğe oturuyoruz

Yemek sonrası grup ısınmak ve çay içmek için kahvenin önüne geçti

Bende çektim sandalyeyi güneşin keyfini çıkarmaya başladım

İşte çaylarda geldi

Fazla oksijenden etkilendiğini sandığım Burcu durakta otobüs bekliyordu. İnanılacak gibi değil :mrgreen:

Çaylarda içildikten sonra Çamlıyayla içinden 5km yukarıdaki Sinap kalesine gitmeye karar verdik.
İşte Sinap Kalesi yolundayız. Yol satabilize yer yer toprak kaybolup sadece çakıl olduğu yerlerde oldu. Bir yerde de buzdan geçtik. Tam bir maceraydı. İşte o anlar.
Kale yolunda durduk

İşte Sinap Kalesi fotoğrafları ve öncesinde kale hakkında kısa bir bilgi
Kaynak: http://www.namrunhaber.com/gezilecekyer.html

Kaleyi gezen grup sohbet ederken

Erhan kaleyi tekrar feth etti.

İşte Selahattin

Kalemizi gezdikten sonra dönüş yoluna koyuluyoruz ve akarsuyun donup buz kestiği küçük çay'dan tekrar geçiyoruz. Herkes için heyecanlı bir deneyim

İşte buzda pozlarımız Ertuğrul ve Ben

İşte ben

Dönüş yolunda son pozlarımızı veriyoruz

Çamlıyayla'dan çıkıp Adana'ya doğru yola koyuluyoruz. Dönüş güzergahını Kadıncık 1 baraj gölü üzerinden TEM otoyolu ve Adana olarak kararlaştırdık. Güzel virajlar, çam ağaçları manzaraları derken Kadıncık Baraj gölündeyiz.

Bu fotoğraftan sonra hava iyi kararmış ve soğuk iyice çökmüştü. Hiç durmadan Tarsus ayrımına kadar otobandan yol aldık. Artık Ali'nin bizden ayrılma vakti gelmişti. Ali'ye çok teşekkür ediyoruz. Bize eşlik etti. İyi bir arkadaşımız oldu. Kendisi diğer zamanlarda da görmeyi diliyoruz ve Ankara'ya selamımızı iletiyoruz.
İşte ben ve Ali

İşte gezinin son fotoğrafı Ali ve Adana MT

Geziye katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler. Daha güzel gezilerde de beraber olmayı diliyorum.
Görüşmek üzere.
Bugün ki gezimiz de hem müslümanlar hemde hristiyanlar için önemli olan Eshab-ı Kehf (Yedi uyurlar) Mağarası gezisi ve ardına da Çamlıyayla (Namrun) 'daki Sinap Kalesini gezdik. Buyrun fotoğraflarla gezi raporumuz.
Geziye Katılan Arkadaşlarımız
Makine (Ben) ve ertugrul (Ertuğrul) - Suzuki DL650 V-Strom
Naci63 (Veyis Naci hocamız) - Ramzey Kross
adaminbiriyim (Ali) - Kanuni Racer
qrar (Erhan) - Keeway Supershadow 250
qency (Memduh) ve BUnReCU (Burcu) - Yamaha Dragstar
çiyan (İsmail) - Yamaha YBR125
Sezer ve Ahmet - Yamaha YBR125
Selahattin - Honda Twister
Her zaman ki gibi Çukurova Motor - Adana önünde toplandık ve yola koyulduk.

Güzel bir otoban yolculuğu sonrası Tarsus Batı gişe çıkışında küçük bir mola veriyoruz.

Mola sonrası bizimle son gezisine katılacak olan Ankara'dan Ali arkadaşımızla buluşacağımız yere gittik. Ali'yi alıp tekrar yola koyulduk ve ilk hedefimiz olan kutsal mekan Eshab-ı Kehf'e vardık.

İsmail abimiz görülmekte.

İşte ilk defa bizimle geziye katılan arkadaşlarımız Sezer ve Ahmet.

Park alanından mağaraya doğru yürümeye başladık.

İşte Eshab-ı Kehf camiisi

Buranın tarihçesini anlatan ve Kuran-ı Kerim'den ayetlerin yazılı olduğu tabelalar

Mağara önünde girmeden önce fotoğraf çekiliyoruz.

Mağara girişi görülmekte ve akabinde mağaraya gidiyoruz.

Mağara girişindeki büyük kaya ve bu kayayla poz veren Selahattin

Mağara içinden görüntüler ve kutsal mekan

Mağara gezisi bittikten sonra dışarda oturup biraz sohbet ettik.

Sohbet sırasında yemek için Çamlıyayla'ya 10km kala kasaplarda pirzola yapmaya karar veriyoruz. İşte tekrar yollardayız. Muhteşem keyifli virajları olan Tarsus - Çamlıyayla arasındaki yolun keyfini çıkarttık. İşte motorize arkadaşlarımız yollarda.

Yolda küçük bir mola anı.

Çevreden manzaralar

Kısa mola sonrası yolumuza devam edip yemek yiyeceğimiz mekana vardık.

İşte Ertuğrul diyecek birşey bulamıyorum. :mrgreen:

Ali ve Burcu görünmekte

İşte Sezer ve Ahmet

Naci hocamla ben hemen etleri ayarlamaya gittik. Diğer bir grup salata malzemesi işini organize ederken İsmail hocamda sucuk olayına girdi.
İşte etler pişmekte

Ali ve Ertuğrul iştahla etlerin pişmesini bekliyor. Pışşt uzak durun :mrgreen:

İşte ben ocak başında

Bana destek olmaya Burcu yanıma geliyor

Baktık olacak gibi değil. Hem et az hemde Ertuğrul mevcut ete saldırıyor. Bizde hem bu durumu düzeltmek hemde Erti'den kurtulmak için onu pişirmeye karar veriyoruz :mrgreen:

Biz Ertuğrulu pişirirken diğer taraftan salata ekibi hunharca domates, biber ve soğan doğruyordu. Korkunç bir andı :mrgreen:

İşte pirzolamız

Ve yemeğe oturuyoruz

Yemek sonrası grup ısınmak ve çay içmek için kahvenin önüne geçti

Bende çektim sandalyeyi güneşin keyfini çıkarmaya başladım

İşte çaylarda geldi

Fazla oksijenden etkilendiğini sandığım Burcu durakta otobüs bekliyordu. İnanılacak gibi değil :mrgreen:

Çaylarda içildikten sonra Çamlıyayla içinden 5km yukarıdaki Sinap kalesine gitmeye karar verdik.
İşte Sinap Kalesi yolundayız. Yol satabilize yer yer toprak kaybolup sadece çakıl olduğu yerlerde oldu. Bir yerde de buzdan geçtik. Tam bir maceraydı. İşte o anlar.
Kale yolunda durduk

İşte Sinap Kalesi fotoğrafları ve öncesinde kale hakkında kısa bir bilgi
Sinap kalesiört burçlu ve üç katlı kalenin İpek yolu’nu kontrol amacıyla ortaçağda yapıldığı düşünülmektedir. Namrun kalesinden sonra İlçenin ikinci büyük tarihi yapısıdır. İlçenin kuzey doğusunda yer alır. Çarşıya 5 km. mesafede olup Çayırekinliğinden sola levhanın gösterdiği yerden ayrılarak arabayla kale dibine kadar gidilebildiği gibi kalederesinden patika yollarla yaya olarakta gidilebilir.Kale içerisindeki kemerler ve kale burçları kısmen yıkılmış olup kemerlerde sandal ağaçları ve çalılar yetişmiştir. Kalenin ön cephesindeki kapıdan girilerek burçlarına kadar çıkılabilir. Kalenin güneyinde bulunan sinap çeşmesinde 4 mevsim içme suyu bulunmakta olup kale ve çevresi piknik için çok uygundur.
Kaynak: http://www.namrunhaber.com/gezilecekyer.html

Kaleyi gezen grup sohbet ederken

Erhan kaleyi tekrar feth etti.

İşte Selahattin

Kalemizi gezdikten sonra dönüş yoluna koyuluyoruz ve akarsuyun donup buz kestiği küçük çay'dan tekrar geçiyoruz. Herkes için heyecanlı bir deneyim

İşte buzda pozlarımız Ertuğrul ve Ben

İşte ben

Dönüş yolunda son pozlarımızı veriyoruz

Çamlıyayla'dan çıkıp Adana'ya doğru yola koyuluyoruz. Dönüş güzergahını Kadıncık 1 baraj gölü üzerinden TEM otoyolu ve Adana olarak kararlaştırdık. Güzel virajlar, çam ağaçları manzaraları derken Kadıncık Baraj gölündeyiz.

Bu fotoğraftan sonra hava iyi kararmış ve soğuk iyice çökmüştü. Hiç durmadan Tarsus ayrımına kadar otobandan yol aldık. Artık Ali'nin bizden ayrılma vakti gelmişti. Ali'ye çok teşekkür ediyoruz. Bize eşlik etti. İyi bir arkadaşımız oldu. Kendisi diğer zamanlarda da görmeyi diliyoruz ve Ankara'ya selamımızı iletiyoruz.
İşte ben ve Ali

İşte gezinin son fotoğrafı Ali ve Adana MT

Geziye katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler. Daha güzel gezilerde de beraber olmayı diliyorum.
Görüşmek üzere.