MT 25 rölantide tekleme yapıyor (video)

Katılım
13 Tem 2021
Mesajlar
17
Arkadaşlar merhaba 14 binde 2016 mt 25 motorum arasıra rölantide tekleme yapıyor ilk çalıştırmada falan olmuyor motor ısındıktan sonra durduğumda bazen bu şekilde tekleme yapiyor, motor stop edecekmiş gibi oluyor. 2-3 dk bu şekilde çalıştıktan sonra düzeliyor sebebi nedir yardımlarınız için teşekkürler.

https://youtu.be/hmrEaPHL4Ds
 
Katılım
23 Kas 2014
Mesajlar
2,094
geçen ruhi usta videosunda suzuki vardı böyle tekliyodu

sorun takip cihazı çıktı

motorda takip cihazı filan var mı
 
Katılım
13 Tem 2021
Mesajlar
17
Takip cihazı yok hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------

Hocam ben motosikletimi ilk aldigimda cok kisa araliklarla ayni problemi yaşıyordum servise gosterdim servis çift silindirli oldugundan kaynaklaniyor demişti normal dedi. Videodaki toplam 15 gün icerisinde toplam 2 sefer oldu herzaman olmadi ama ben bujilerden şüpheleniyorum
 
Katılım
17 May 2019
Mesajlar
275
“Cift silindir olduğundan kaynaklanıyor” diye bir tabir mi var yav bu sevislerde bokunu cikarttı.

Buyuk ihtimal bujilerden yapıyordur. Benimde başıma geldi bu. Basincli su ile yıkamıştım beraberinde bujilerim islandi. Motorun sesi degisti 4 silindirden 2 silindire dustu resmen. Bir sure calistirdim headers a elimi koyduğumda 3. Silindirin borusu soguktu. Ordan yola cikarak 3. Silindirin bujisini değiştirecektim ki bir sure sonra normale döndü ama rolantide dalgalanmalar yapıyordu. İlk firsatta gidip bujiyi değiştirdim sorun düzeldi.
 
Katılım
24 Mar 2020
Mesajlar
30
Normal falan değil, benim R25 soğuk çalıştırmada ilk 6-7 saniye 2.5k devire çıkıyor, daha sonra 2k devire düşüyor, rölanti dalgalanması da maksimum 2.1k devire kadar çıkıyor. Bujileri değiştirdiğinizde hala düzelmezse ateşleme bobinlerine de baktırın derim.
 
Katılım
13 Tem 2021
Mesajlar
17
Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıp en kısa zamanda servise uğrayacağım.
 
Katılım
7 Eyl 2020
Mesajlar
87
Bu durum motor sıcakken bende de var ama sadece 3-4 saniye sürüyor, sonra yine 2000 devir civarına sabitleniyor. bujilerden olmasa gerek çünkü yeni buji değişimi yaptım. çok kısa sürdüğü için kafaya takmıyorum.
 

Luc

Katılım
22 Eki 2015
Mesajlar
265
Bu eski kasalarda olan bir durum. Aslında bir arıza değil. Servis gerekli desteği verecektir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst