Mt-25 motor arıza lambası. Hata kodu:30 Yardım.

merhaba arkadaslar motorum 4800 km de yakında 5000 bakımına gidicem.
Bu sabah ilk defa bişeyler karşılaştım. kontağı açtım motor arıza lambası yanıyodu ve km'nin yazdığı yerde 30 yazıyodu. marşa bastım marş var fakat motor çalışmadı. 3 4 defa denedim çalışmadı. sonra kontağı kapattım internetten 30 hata kodunun ne demek olduğunu araştırdım bi bilgi bulamadım. tam garaja geri sokucaktım motoru son bi kez deneyim dedim. kontağı çevirdim bu sefer normaldi hersey çalıştı. kısa bi yere gittim geldim. stop ettim tekrar bi çalıştırayım dedim kontağı çevirdim çok kısa bi sürü arıza lambası tekrar yandı söndü motor yine çalıştı sorun yoktu. bunun sebebi ne olabilir. Bu hata kodunun ne demek olduğu bilen var mı ?

Yamaha default codes'da D: 30 = diagnosis of the ignition coil 1 cylinder; olarak görünüyor. Başka da bilgim yok :)

DKN

yağ pompam arızalı dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi, demiş size..

"1 numaralı ateşleme bobini arızası" diyor r1 forumlarında. Sıkıntı çıkartır, hemen servise göster garantiden değiştirsinler.

zaten yamaha 15 bın kusurun motorunu yag pompası arızası ıle belli şase numaralı motorları geri çagırdıgını resmı olarak duyurmustu sanırım.nette haberlerı mevcut

Aylardır hangi 250cc yi alacağıma karar verememiştim, 1 hafta önce mt25 de karar kıldım. Şansıma geri çağırmaya başladılar vazgeçtim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağ pompam arızalı dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi, demiş size..

lAdtvdp3_400x400.png

su an lik kullaniyorum bi sorun yok lamba sondu cuma gunu 5000 bakimim var o zaman gostericem bakalim

ignition coil bobindir, buji ateşleme yapmamış veya bobin iletmemiş olabilir, anlık olsa bile komple keserse tek silindir devam etmen gerekebilir servise kadar, cbr 125 gibi olur az çok işte :cherry:

sorun cozuldu beyler. sabah garajda motoru ayak uzerinde cevirirken fazla egmisim. motor kaza yaptigi durumda stop etsin diye olan sensor devreye girmis o yuzden hata vermis. Hata kod:30 o sensorun devreye girdigini gosteriyomus sorun yok cok sukur 😊

Yamaha hata vermiş, hala bir sayfa yazı var, ayıp ama :) Geçmiş olsun, servise gösterin hallederler.

Fazla bilgi göz çıkarmaz diyerek araya sıkıştırayım dedim. Bu hata kodu xmax'ler de yan yatma da çıkıyor.

i3cimgpsh_orig.png

aaaaa hiç oldu mu ama şimdi bu arkadaşım? Daha büyük arızalar bekleyenler, yatak yorgan saracak diyenler gelecekti ama.

cık cık cık, hiç yakışmadı bu yaptığın, yamahayı da burdan kınıyorum insan hiç değilse bi kol falan çıkarır :)

Son düzenleme:
temennimiz motorun yağsızlık sonucu motorun kitlenmesiydi ama olmadı.inşallah başka sefere.şaka bi yana geçmiş olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar